Arkitektdelen er således på plads og gennemtænkt og I kan sammen fornemme ruminddelingen ved at besøge et af udstillingshusene. Der er typisk mulighed for at lave tilpasninger, hvis I eksempelvis gerne vil have lidt større værelser. 

Typehuse er billigere pr. m2 

Sammenlignet med et arkitekttegnet hus, får I et hus, der i højere grad følger nogle designmæssige standarder. Der er nogle klassiske typehus-modeller, som har udviklet sig til branchebetegnelser f.eks vinkelhus og et længehus. Selvom der er tale om et typehus er der stadig rig mulighed for at skille sig ud. Det kan være ved valg af facade materialer f.eks farven på mursten og fuge, og særligt indretningen giver mulighed for at skabe et personligt hus. Her har I mulighed for at sætte jeres personlige præg igennem valg af interiør; køkken, bad, gulve etc.  

Der kan også være noget tryghed ved at vælge et typehus. Byggefirmaet har bygget huset mange gange før, så de kender tegningen, materialerne og er bekendte med hele byggeforløbet og er derfor opmærksomme på eventuelle problemstillinger, før de opstår. 

De mest populære typehuse i Danmark

Der findes mange forskellige modeller af typehuse, så det gælder blot om at finde det typehus, som passer til Jeres stil, ønsker og behov. De mest populære typehus-modeller indbefatter blandt andet vinkelhuse, længehuse, kvadrathuse og gårdhavehuse.

Et vinkelhus er eksempelvis populært, fordi huset i sig selv har en vinkel, der kan give et lyst og åbent køkken/alrum. En anden fordel ved vinkelhuset er også, at du kan få en optimal terrasse i forhold vind- og solforhold. Længehuset er til gengæld optimalt, hvis du gerne vil have mange værelser. Den aflange plantegning giver god mulighed for at ligge  flere værelser i forlængelse af hinanden.

Hvis du til gengæld gerne vil have et centralt rum, hvor hele familien kan samles, kan det være en fordel at vælge et kvadrathus eller et gårdhavehus. Ved kvadrathuse er køkken/alrummet  ofte placeret i midten af huset. Det samme er tilfældet i gårdhavehuset, der ofte har et centralt rum med højt til loftet og masser af lys. Disse to typehuse er også helt ideelle, hvis du elsker udelivet. Kvadrathuset fylder ikke særlig meget på grunden, og der er derfor masser af plads til haven. Ved gårdhavehuset er gårdhaven i centrum, så I har mulighed for at skabe en særlig terrasse-stemning med gode læforhold. 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her