Væk med køkkentrenden hvidt-i-hvidt

"Køkkentrenden for 2018 er grundlæggende, at vi på vej væk fra det hvide. Danskerne vil have anderledes og unikke køkkener, men samtidig skal de også være personlige. Vi oplever, at vores kunder er blevet mere modige, blander materialerne og sætter deres eget præg på køkkenet,” fortæller Steen Brauer, indehaver af Schmidt Køkken.

I dag oplever Schmidt Køkken, at de ikke laver to ens køkkener. Det handler om, at køkkenet skal være funktionelt, personligt og en del af huset uden at skrige ’køkken’. Blandt andet er det blevet en tendens det sidste års tid, at højskabe så vidt muligt gemmes væk.

Læs også artiklen: En bordplade er ikke blot en bordplade

”I det øjeblik man skal lave mad, er køkkenet et værksted, hvor man arbejder og bruger sine redskaber. Men så snart vi ikke laver mad, er det vigtigt for danskerne, at køkkenet er hyggeligt, varmt og indbydende,” siger Steen Brauer. 

køkken med mange forskellige farve der er en af de nye trends indenfor køkkendesign

Materialer

Når vi tager alle overflader i betragtning, herunder også bordplader, er linoleum, natursten med patinerede overflader - i stedet for polerede overflader og metaloverflader - helt fremme i front.

Derudover er det i særdeleshed også de organiske materialer, som rykker i de danske køkkener for tiden. Her kan der blandt andet nævnes træ, læder og beton.

Læs også artiklen: Hvilket køkken skal du vælge? 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)

Farver

Køkkentendenserne for farverne i 2018 er, at de udstråler varme og hygge. Det er samtidig nogle stærke farver, som skaber en god kontrast med det hvide, uden at være for kraftige.

Tidens farver er i øjeblikket støvet lyserød, mørk petroleumsblå og guld.

Men hvad med de skønne pangfarver, som så småt var begyndt at komme frem igen i de danske hjem? Hos Schmidt Køkken anbefales det, at man kun bruger pangfarver i begrænsede mængder i sit køkken:

”Efter forholdsvis kort tid er man allerede træt af farven igen. Jeg vil i stedet råde til, at man maler en af sine vægge en pangfarve eller benytter farven i små nips ting, som man kan have stående i køkkenet. Således har du lettere ved at ændre farve og stil uden at skulle skifte hele dit køkken,” fortæller Steen Brauer.

farverne lyserød, blå og gul der følger tidens trends indenfor køkkendesign i 2018

Pris

Priserne varierer i forhold til hvilken køkkentype, man ønsker. Hos Schmidt Køkken vil man kunne få køkkener fra 50.000-300.000, som hører til midtergruppen af køkkenpriser i det danske marked. 

Kontakt

Er du nybygger og står og mangler inspiration til køkkenet, så læs mere her:
https://schmidt-koekken.dk/