Transformer-køkkenet og det teknologifyldte smartkøkken er blot nogle af de nye tendenser indenfor køkkendesign og –interiør i 2019. Og så er danskerne blevet mere modige, hvad angår køkkendesign.


Læs også artiklen: Køkkentrends 2018 

Industrielt køkken

Det industrielle look var at se på flere køkkenmesser i løbet af 2016 – blandt andet Eurocucina i Milano. Her handler det om masser af bordplads, rå sten- eller betonvægge, åbne hylder, så det er let at få fat i de store gryder – og ikke mindst så man kan udstille sit køkkenudstyr. Der er meget fokus på stål og flytbare køkkenelementer.

Du skal vælge et industrielt køkken, hvis: Du går meget op i madlavning, og dit udstyr er i absolut topklasse.

Læs også artiklen: Hvilket køkken skal du vælge?

Materialer

Gå efter blankpudsede metaller og massivt træ i varme farver til dit fremtidige køkken. I det hele taget er det at mikse materialerne en af tidens trends indenfor køkkendesign, så et køkken eksempelvis byder på en bordplade af sten eller marmor, elementer af træ og rå vægge i for eksempel beton. Vaske og vandhaner behøver ikke være i det klassiske stål, men ses mere og mere i messing eller kobber, mens læder og glas hitter som håndtag på lågerne. Richard Davenport, der er direktør for Davenport Kitchens, siger til magasinet Kitchens and Bathrooms, at det er teksturen, der er vigtig i køkkenet, og at de materialer vi bruger til køkkenet i dag, simpelthen ikke var mulige at anvende før.

Pas på: at du stadig holder en stil i dit køkken, så det ikke pludselig bliver et virvar af farver og materialer.

Opholdsrum og hyggerum

Udover spisebordet bliver flere og flere køkkener indrettet med små bænke eller hyggehjørner med tæpper og puder, så du kan læse en bog eller sidde med iPad i dit køkken. Også selvom det er uden for madlavnings- eller spisetid.

Farver

Selvom de klassiske farver som hvid, træ eller sort stadig er et hit, så er vi blevet modigere i køkkenet. Der ses flere farvemuligheder, og det er ikke unormalt at se pastelfarver eller pangfarver i køkkenet og ofte også flere farvekombinationer på én gang.

Læs også artiklen: Dit valg af køkken farver 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)

Det ekstra køkken

Grovkøkkenet, spisekammeret eller anretter-rummet. Det er mere og mere populært at dele sit køkken op i flere dele. Det offentlige og det mere private køkken, eller der hvor du opbevarer ekstra madvarer og så videre, eller der, hvor det grove arbejde udføres.

Smart-teknologi

Det hele bliver mere og mere smart. Om end ikke teknologi for teknologiens skyld, men med et funktionelt formål. I en artikel til Berlingske 22. januar 2017 om tidens trends indenfor køkkendesign udtaler trendrådgiver Rikke Skytte, at ”hen mod 2018 begynder hånd og maskine at arbejde sammen igen. Det bliver ikke store maskiner lavet af plastik. Det bliver små, smarte funktioner, for eksempel at man kan vifte med sin hånd, så kommer vasken frem.”

Planter

Der skal være grønt overalt ikke blot som maling, men også det ægte levende grønne i form af planter. Dyrk dine egne krydderurter og lad dem pynte, eller hav blot flere planter på gulvet, i vindueskarmen eller på bordet.

Læs også artiklen: Boligtrends anno 2019