Byg nyt sommerhus for en million kroner Byg nyt sommerhus for en million kroner

Byg nyt sommerhus for en million kroner

Står du og drømmer om at byg nyt sommerhus? Så kan dine drømme blive til virkelighed for en million kroner. Men hvordan? Helt simpelt kræver det bare, at du finder en grund i en kommune, hvor selve grundpriserne er i bund.

Grundprisen har den afgørende betydning for, om det bedst kan betale sig at bygge nyt eller finde et ældre sommerhus, som skal renoveres. Finder du en billig grund, vil du have mulighed for at kunne bygge dit sommerhus for en million kroner, minus det løse.

få nyt sommerhus for en million kroner 

Hos Planet Huse kan man købe et kampagnehus til 828.000 kroner. Når man taler om kampagnehuse, så er det ikke blot sommerhuse, hvor prisen er sat ned. Ofte har det enkelte typehusfirma nøje udvalgt de mest populære husmodeller og planløsninger, som dermed går under navnet ’kampagnehus’. Det betyder, at et kampagnehus er et velgennemprøvet hus med indretning, som typehusfirmaet har store erfaringer med at bygge. Derved bliver prisen både lavere, og samtidig bliver byggeprocessen hurtigere.

Finder man tillige en billig grund, så vil man kunne bygge sit nye sommerhus for omkring en million kroner. Det kan nemlig godt lade sig gøre at finde en grund til 200.000 kroner, men her kan du dog risikere, at skulle gå på kompromis i forhold til beliggenhed. 

Læs også: 15 gode råd til at bygge nyt sommerhus

At bygge nyt sommerhus med et typehusfirma er en populær løsning i Danmark, eftersom man slipper for uforudsete og ærgerlige overrasker, når man renoverer et sommerhus. Derudover har man med et typehusfirma et økonomisk overblik fra begyndelsen, hvilket kan bidrage til at man holder sig inden for budgetrammen. 

 

naturrig grund hvor en familie har valgt at byg nyt sommerhus

Husk byggetilladelsen

Uanset om du vælger at bygge sommerhuset selv, eller får et typehusfirma til at bygge det for dig, så er det vigtigt, at du søger om byggetilladelse hos din kommune, inden byggeprocessen starter.

Ansøgningen til byggetilladelsen finder du på Byg og Miljøs hjemmeside, hvor du skal logge ind med dit NemID. Du finder adressen her.

Du skal være opmærksom på, at kommunen kan vælge at opkræve et gebyr for deres behandling af din ansøgning. Gebyret opmåles typisk efter det tidsforbrug, som er brugt på din ansøgning.

Hvis du vil have en nogenlunde pris på, hvad det vil koste dig, at få en byggetilladelse kan du finde oplysningerne på den enkelte kommunes hjemmeside, eller se en oversigt på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Herefter er det bare at vente. Alt afhængig af den enkelte kommune, kan der enten gå dage eller måneder før du får byggetilladelsen godkendt. Dog angiver mange kommuner den forventede behandlingstid på deres hjemmeside.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at huske byggetilladelsen! Hvis du bygger dit sommerhus uden en byggetilladelse, vil kommunen give dig en bøde, og i værste tilfælde kan du blive tvunget til at rive dit sommerhus ned igen. Det kan du risikere, hvis dit byggeri ikke stemmer overens med byggeloven, lokalplaner, kravene i bygningsreglementet m.m.  

Læs også Love og regler omkring byggeri 

Hvad skal din ansøgning til byggetilladelsen omfatte?

Når du sender din ansøgning digitalt, skal din ansøgning som minimum indeholde:

  • Facadetegninger – her skal bygningen kunne ses fra alle fire verdenshjørner.
  • Plantegning – inklusiv sommerhusets mål og indretning.
  • En afløbsplan – som indeholder en oversigt over de nuværende og fremtidige afløbsledninger og brønde.
  • Tværsnit – bygningens højder og dimensioner.
  • En situationsplan – den skal vise placeringen af dit sommerhus samt af eventuelt eksisterende bygninger. Her skal du være opmærksom på, at nøje angive byggeriets afstand til skel.
  • Overordnet oplysninger om materialer, installationer og konstruktioner.

 

Se mere i vores årbog 

Kilde: Bolius

 

Velkommen til Dit Nybyggeri

Vælg dit byggeprojekt nedenfor