Få nyt sommerhus for en million kroner 

Hos Planet Huse kan man købe et sommerhus på 60kvm til 849.000 kroner. Det kan fx være et kampagnehus. Og netop når man taler om kampagnehuse, så er det ikke blot sommerhuse, hvor prisen er sat ned. Ofte har det enkelte typehusfirma nøje udvalgt de mest populære husmodeller og planløsninger, som dermed går under navnet ’kampagnehus’. Det betyder, at et kampagnehus er et solidt gennemtestet hus med indretning, som typehusfirmaet har store erfaringer med at bygge. Derved bliver byggeprocessen kortere og prisen væsentligt lavere. Derudover har man med et typehusfirma et økonomisk overblik fra begyndelsen, hvilket kan bidrage til at man holder sig inden for budgetrammen - modsat en større renovering, som sagtens kan medføre uforudsete og ærgerlige overrasker, hvor totaløkonomien ofte ender i samme prisleje. Det er måske derfor ikke så underligt, at typehuse er en populær løsning, når vi skal bygge nyt sommerhus i Danmark.

Læs også: 15 gode råd til at bygge nyt sommerhus

sort træsommerhus

Husk byggetilladelsen

Uanset om du vælger at bygge sommerhuset selv, eller får et typehusfirma til at bygge det for dig, så er det vigtigt, at du søger om byggetilladelse hos din kommune, inden byggeprocessen starter.

Ansøgningen til byggetilladelsen finder du på Byg og Miljøs hjemmeside, hvor du skal logge ind med dit NemID. Du finder adressen her.

Du skal være opmærksom på, at kommunen kan vælge at opkræve et gebyr for deres behandling af din ansøgning. Gebyret opmåles typisk efter det tidsforbrug, som er brugt på din ansøgning.

Hvis du vil have en nogenlunde pris på, hvad det vil koste dig, at få en byggetilladelse kan du finde oplysningerne på den enkelte kommunes hjemmeside.

Herefter går du i venteposition. Alt afhængig af den enkelte kommune, kan der enten gå dage eller måneder før du får byggetilladelsen godkendt. Dog angiver mange kommuner den forventede behandlingstid på deres hjemmeside.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at huske byggetilladelsen! Hvis du bygger dit sommerhus uden en byggetilladelse, vil kommunen give dig en bøde, og i værste tilfælde kan du blive tvunget til at rive dit sommerhus ned igen. Det kan du risikere, hvis dit byggeri ikke stemmer overens med byggeloven, lokalplaner, kravene i bygningsreglementet m.m.  

Læs også Love og regler omkring byggeri 

Hvad skal din ansøgning til byggetilladelsen omfatte?

Når du sender din ansøgning digitalt, skal din ansøgning som minimum indeholde:

  • Facadetegninger – her skal bygningen kunne ses fra alle fire verdenshjørner.
  • Plantegning – inklusiv sommerhusets mål og indretning.
  • En afløbsplan – som indeholder en oversigt over de nuværende og fremtidige afløbsledninger og brønde.
  • Tværsnit – bygningens højder og dimensioner.
  • En situationsplan – den skal vise placeringen af dit sommerhus samt af eventuelt eksisterende bygninger. Her skal du være opmærksom på, at nøje angive byggeriets afstand til skel.
  • Overordnet oplysninger om materialer, installationer og konstruktioner.

 

Læs de mest populære artikler i vores årbog Læs årbogen gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)