Få fat i en tilsynsførende

Spar dig selv for ærgrelse, fejl og ekstra mandetimer ved at alliere dig med en tilsynsførende til dit sommerhus byggeprojekt. Han letter processen for dig som nybygger.

tilsynsførende som holder styr på sommerhus projektet

Det kan være omstændigt at bygge nyt sommerhus, og derfor kan det være en god idé at få hjælp af en tilsynsførende. En tilsynsførende har til opgave at sørge for, at byggeriet går, som det skal, og at arbejdet bliver udført ordentligt, og så vurderer han kvaliteten af byggeriet.

Det er vigtigt, at den tilsynsførende er uvildig, så han kæmper din sag alene. Den tilsynsførende kan med sin erfaring og sit kendskab til branchen føre professionelt tilsyn med byggeriet af dit sommerhus. Derudover kan han også hjælpe med økonomien, hvor han med sin viden inden for området eksempelvis kan vejlede om regninger. Den tilsynsførende spiller altså en vigtig rolle. 

Det er ikke noget krav, at du som nybygger har en tilsynsførende, men det er de færreste, der selv er klædt på til at varetage opgaven, da det kræver et solidt kendskab til branchen. Det kan desuden være krævende selv at føre tilsyn, da man skal være fleksibel og stå til rådighed, hvis der opstår problemer, eller hvis der bliver behov for den tilsynsførendes tilstedeværelse. Det betyder også, at der ikke er nogen regler for, hvor ofte der skal føres tilsyn med byggeriet af dit sommerhus, da det varierer fra byggeri til byggeri. 

Læs også: Dine samarbejdspartnere

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Spar penge senere

Som nybygger har du givetvis allerede spenderet mange penge på dit nye sommerhus, og det virker måske uoverskueligt med flere omkostninger. Alligevel kan det være en god idé at hyre en tilsynsførende, hvor omkostningen for de fleste er tjent hjem på sigt. Tilsynsførende har enten en baggrund som arkitekt, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør, og de er derfor i stand til hurtigt at opdage fejl eller mangler, hvilket kan spare dig for bøvl, besvær og ekstraregninger senere i processen. Bliver der ikke ført tilsyn, kan konsekvensen være, at tidsplanen skrider. Det vil koste ekstra mandetimer, og i sidste ende bliver din regning større.

Prisen for en tilsynsførende afhænger af antal tilsyn, og hvor kompliceret byggeriet er. Det er derfor næsten umuligt at sige en generel pris. Du vil dog kunne spare lidt på regningen ved at vælge en tilsynsførende, der holder til i samme område som byggeriet, da prisen som regel stiger, jo længere køreturene er for den tilsynsførende. 

Læs mere om byg sommerhus

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Boligejer.dk

B.K. Consult A/S

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her