Tegl, tegl og atter tegl med et twist

Selv om du ikke bør dømme en bog ud fra dens om-slag, definerer en facade og dens arkitektur ofte hele huset. I dag er det både de miljømæssige og ener-gieffektive tanker der ligger bag ved arkitekternes tanker.

Mulighederne er mange, fra klassisk brug af materia-lerne til uventede, alternative og fantasifulde facader. Muligheden for at have en facade lavet af naturpro-duktet kork, viser af vi tænker det bæredygtige ind, aller yderst.

Vi er opvokset i et murstensland, og mange vælger et murstenshus med hjertet. Produceret af naturens egne materialer – ler, sand og vand, har tegl en førstevalg placering i vores hjerter.

Rene skarpe linjer og asymmetriske kanter, varierende højder på tag og vindue størrelser. Dertil en meget stør-re variation af materialer på de enkelte ydervægge. El-ler fuld indpakning at huset i samme materiale. Uventet etageskel der får boligen til at se skulpturel eller svæ-vende ud.

Integrering af beklædningstegl i materialevalget, giver geometrisk frihed og er tilpasningsvenlig i forhold til overlap og længder, som er med til at give plads til va-rierede udtryk.

TEGL fra top til tå. – BAKS ARKITEKTER

ZINK Gennemgående facadebeklædning af mørkt patineret zink med en varmtonet indre foring af hårdttræslister. – C.F. MØLLER 

Facade i mørke, elegante mursten med mørke fuger og betontagsten. – EURODAN. 

Det matsorte metal smyger sig op og over huset som et tæppe, og blotter kun husets ender, hvor træ og vinduer fylder de forsænkede ydervægge. – NORTHERLY. 

KORK Facade og tagfladerne er helt pakket ind i kork. Korkfacaden består af ekspanderet kork -RUNDZWEI. 

NATURSKIFER til facaden, her der skiffer brugt til både tag og ydervægge. – N+P. 

FUNKISSTILEN er på én gang klassisk og moderne – og stadigt meget populære. – HUSCOMPAGNIET. 

KOLUMBA™ Den originale håndla-vede Kolumba™ fra Petersen tegl, er en kollektion af bygningskeramik i et aflangt format, der alle er forskelligartede i stoflighed og smukke nuancer. – GRAUX & BAEYENS. 

Læs gratis den komplette gennemgang af de nyeste trends indenfor materialevalg 2023

Bestil på print

125,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her