Tilladelse til at tage dit sommerhus i brug

Du skal holde styr på mange aftaler, kontrakter og tilladelser, når du bygger et nyt sommerhus. Før du kan bruge dit nye sommerhus, skal du have tilladelse til at tage dit sommerhus i brug. Derfor skal du have en ibrugstagningstilladelse fra kommunen.

Et par giver hånd da de har fået tilladelse til at tage deres sommerhus i brug

Inden du må begynde at bruge dit nye sommerhus, skal kommunen først se på, at du har overholdt alle love og regler. Du kan for eksempel ikke få dit kreditforeningslån udbetalt, før du har en ibrugstagningstilladelse i hånden. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få styr på denne tilladelse.

Færdigmeld dit sommerhus

Ibrugstagningstilladelsen bliver også kaldt bygningsattesten. Så snart dit sommerhus er færdigbygget, skal du huske at melde dig byggeri færdigt til kommunen. Du skal vedlægge en underskrevet erklæring om den tekniske dokumentation. Derefter opbevarer kommunen det hele i deres arkiv.

Når du færdigmelder dit sommerhus, skal du også vedhæfte tegninger og beregninger over byggeriet. Det beviser, at du har overholdt alle love og regler i byggereglementet. Du kan finde en blanket for færdigmelding på www.borger.dk. Du bliver vejledet igennem, hvad du skal udfylde. 

Læs mere om byg sommerhus

Efter kommunen har modtaget færdigmelding

Når kommunen har godkendt din færdigmelding af sommerhuset, sender de en ibrugstagningstilladelse tilbage til dig. Du skal være opmærksom på, at ibrugstagningstilladelsen ikke har noget at gøre med, om sommerhuset er bygget med en vis håndværksmæssig kvalitet. Det er afleveringsforretningen, der viser dette. I stedet er ibrugstagningstilladelsen en attest på, at bygningsreglementet og andre krav og love er overholdt. Attesten vil altid høre til dit sommerhus, så du kan videregive garantien til fremtidige ejere 

Læs også: Sommerhusbyggeri: Start- og færdigmelding

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Midlertidig tilladelse

Der er en mulighed for, at du kan få lov til at tage dit nye sommerhus i brug, inden byggearbejdet er færdigt. Kommunen kan give dig en særlig tilladelse.

Hvis du skal have en sådan tilladelse, kræver det, at du står skriftligt inde for, at byggeriet bliver færdiggjort inden for en bestemt tidsfrist. Hvis fristen ikke overholdes, skal du være opmærksom på, at du erklærer dig enig i, at det manglende arbejde bliver udført på kommunalbestyrelsens regning.

 

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her