Når det kommer til renovering eller ombygning i din bolig, skal du som regel ikke søge om en byggetilladelse. Dette gælder, hvis det er inden for de allerede eksisterende ydervægge, med mindre det har betydning for bruttoetagearealet eller på anden måde ændrer ydersiden af din bolig. Dette gør sig eksempelvis gældende, når du vælger at inddrage dit loftareal eller tilbygger med en udestue.

Det vil ofte kun kræve en tilladelse, hvis der er tale om én af følgende situationer:

  • En bolig, der er fredet eller bevaringsværdig
  • Bestemmelser i lokalplaner eller servitutter, der resulterer i en begrænsning af renovering
  • Særlige bestemmelser i grundejerforeningen, hvor der stilles krav til udseendet. Dette kan eksempelvis være i forhold til materialevalg eller facadens farve.

Går du og overvejer en omfangsrig renovering eller en ændring i boligens anvendelse, såsom et ekstra badeværelse, kræver dette en byggetilladelse. Du bør altid kontakte din kommune, hvis du er usikker på, om du skal søge om en byggetilladelse i din situation. Dertil bør du også sørge for at få ajourført din BBR-meddelelse, hvis dette er nødvendigt.

Du skal også informere dit forsikringsselskab, inden du påbegynder dit projekt. Dette er nødvendigt for at kunne dække eventuelle skader i forbindelse med udførelse af arbejdet. 

 

 

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin Læs årsmagasinet gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)