Wellness - Nyheder og trends

Som modpol til hverdagens fart og tempo byder well- ness dig indenfor til ro og velvære. En meditativ stund alene eller sammen med venner og familie. Wellness fortsætter sin fremmarch i Danmark, og alt det, vi tidli- gere tog på hotel for at opleve, kan nu nydes derhjemme – helt på dine egne betingelser.

Finsk sauna i et hus omkring Furesøen

”Power down”, eller at lave absolut ingenting, bliver mere og mere luksus – også derhjemme, hvor boligejere gri- ber trenden og bygger wellness-rum. Nogle er i forbin- delse med badeværelset, andre som separate rum.

”Vi får lov at opfylde folks drømme, og lige nu er der rigtig mange boligejere, der udlever dem og bygger rum til velvære, hvor de kan gå i sauna eller dampbad – lige når det passer dem. Tiden er den største knaphedsfak- tor i 2022,” fortæller Ernst M. Nielsen, indehaver af Bad & Wellness.

Virksomheden arbejder især med high-end well- ness-løsninger til svømmehaller, hoteller og ikke mindst private hjem. Her efterspørges saunaer og dampkabiner, som typisk placeres i forældreafdelingen, i kælderen eller i en tilbygning i haven.

”Det er som om, den nordiske tradition med sauna for alvor har fået fat i danskerne. Saunaen kan være en pri- vat meditativ oplevelse, men den indgår også som en social ting, hvor man inviterer venner til saunagus og et skyl under den udendørs bruser, inden grillen tændes.” ”Herudover oplever vi også en tendens til, at private ønsker et træningsrum i forbindelse med wellness-rum- met, som indrettes med blandt andet romaskiner, styrkeløft og håndvægte.”

Bliv inspireret af vores designguide

Kort om sauna og dampbad

Vi skelner typisk mellem tre forskellige saunatyper: finsk sauna, dampsauna og infrarød sauna.

I den finske sauna er temperaturen høj – mellem 80 og 90 grader. De hardcore kan komme op på 95 grader, og grunden til, at det kan lade sig gøre, er, at saunaen har en lav luftfugtighed på kun to procent. Den kraftige varme gør, at man kun bør opholde sig 15 minutter ad gangen i en finsk sauna. Dampsaunaen ligner i design den finske sauna, men er tilført en damgenerator, som giver en luftfugtighed på cirka 50 procent. I denne sauna holder man typisk en temperatur på 60 grader.

Den infrarøde sauna varmer saunaen op til cirka 40-45 grader via infrarøde paneler bygget ind bag træpanelerne. Her kan du opholde dig langt længere end i de to øvrige modeller, før kroppen kræver en varmepause.

Du behøver ikke nødvendigvis vælge én af ovenstående – flere modeller kan kombinere alle tre oplevelser i samme sauna.

Dampbadet indrettes med fliser på gulve, vægge og i loft. Her har du en temperatur på 45 grader og en luftfugtighed på 100 procent. I dampbadet er det luften, der giver varmen. Her tilføjer du så typisk dufte og lysterapi. Dampbadet er måske lidt mere meditativt og privat – netop på grund af dampen, der gør, at du har et meget begrænset udsyn.

Flot sauna i lækkert træ

En Finsk sauna i et sommerhus ved Gilleleje. Tidligere var der spa i rummet. BAD & WELLNESS.

Finsk sauna hus

Et Havehus ombygget til udesauna. Her er både finsk sauna, dampsauna og infrarød sauna. Udendørsbruseren passer alle steder. Fra saunaen er der udsigt over Kattegat, og i klart vejr kan man skimte Sverige. BAD & WELLNESS.


Dampbad

Et Dampbad indrettet i en villa i Midtjylland. BAD & WELLNESS.

 

Udebruser i bambus

En udebruseren står højt på ønskelisten hos mange – alene eller som supplement til netop saunaen. Her en rund model i bambus. BAMBUS DANMARK.

 

Bakker, hånderklæder og tilbehør

Omgiv dig med farver, former og teksturer, der gør dig glad og påvirker dine sanser positivt. Brug tekstiler til at understrege et farvetema, og skab ro og atmosfære med eksempelvis bakker, hylder eller kurve til udvalgt nips, der pryder dit badeværelse. SINNERUP. 

 

Fliser i grønlig frave

Disse fliser er i den smukkeste ”Racing Green” – de er keramiske og meget velegnede til f.eks. badeværelser, da de har en helt lukket overflade og dermed kan tåle alle former for rengøringsmidler. FLISEGALLERIET. 

 

Velvære, afslapning og selvforkælelse

Skru op for velværestemningen på badeværelset med bløde håndklæder, duftpinde og fine items.

Badeværelset er blevet et oplevelsesrum. Et rum med fokus på velvære og afslapning og ikke længere udelukkende et praktisk rum for korte ophold.

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her