Byg nyt sommerhus for under en million kroner

Byg nyt sommerhus for under en million kroner – er det overhovedet muligt? Det korte svar er ja. Så står du og drømmer om at bygge nyt sommerhus, kan dine drømme blive til virkelighed for under en million kroner. Men hvordan?

Sommerhus beliggende i naturen, hvor man kan byg nyt sommerhus for en million kroner

Byg sommerhus for 1 million 

Flere byggefirmaer annoncerer med nybyggeri af mindre sommerhus til under en million. F.eks kan man købe et sommerhus på 60kvm til 849.000 kroner. Det er typisk under betegnelsen “kampagnehus”. Og netop når man taler om kampagnehuse, så er det ikke blot sommerhuse, hvor prisen er sat ned. Ofte har det enkelte typehusfirma nøje udvalgt de mest populære husmodeller og planløsninger, som dermed går under navnet ’kampagnehus’. Det betyder, at et kampagnehus er et solidt gennemtestet hus med indretning, som typehusfirmaet har store erfaringer med at bygge. Derved bliver byggeprocessen kortere og prisen væsentligt lavere. Derudover har man med et typehusfirma et økonomisk overblik fra begyndelsen, hvilket kan bidrage til at man holder sig inden for budgetrammen – modsat en større renovering, som sagtens kan medføre uforudsete og ærgerlige overrasker, hvor totaløkonomien ofte ender i samme prisleje. Det er måske derfor ikke så underligt, at typehuse er en populær løsning, når vi skal bygge nyt sommerhus i Danmark.

Læs også artiklen: Sommerhus nybyg pris

Husk byggetilladelsen til dit sommerhus

Uanset om du vælger at bygge sommerhuset selv, eller får et typehusfirma til at bygge det for dig, så er det vigtigt, at du søger om byggetilladelse hos din kommune, inden byggeprocessen starter.

Ansøgningen til byggetilladelsen finder du på Byg og Miljøs hjemmeside, hvor du skal logge ind med dit NemID. Du finder adressen her.

Du skal være opmærksom på, at kommunen kan vælge at opkræve et gebyr for deres behandling af din ansøgning. Gebyret opmåles typisk efter det tidsforbrug, som er brugt på din ansøgning.

Hvis du vil have en nogenlunde pris på, hvad det vil koste dig, at få en byggetilladelse kan du finde oplysningerne på den enkelte kommunes hjemmeside.

Herefter går du i venteposition. Alt afhængig af den enkelte kommune, kan der enten gå dage eller måneder før du får byggetilladelsen godkendt. Dog angiver mange kommuner den forventede behandlingstid på deres hjemmeside.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at huske byggetilladelsen! Hvis du bygger dit sommerhus uden en byggetilladelse, vil kommunen give dig en bøde, og i værste tilfælde kan du blive tvunget til at rive dit sommerhus ned igen. Det kan du risikere, hvis dit byggeri ikke stemmer overens med byggeloven, lokalplaner, kravene i bygningsreglementet m.m.  

Læs også Love og regler omkring byggeri 

sort træsommerhus

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Hvad skal din ansøgning til byggetilladelsen omfatte?

Når du sender din ansøgning digitalt, skal din ansøgning som minimum indeholde:

  • Facadetegninger – her skal bygningen kunne ses fra alle fire verdenshjørner.
  • Plantegning – inklusiv sommerhusets mål og indretning.
  • En afløbsplan – som indeholder en oversigt over de nuværende og fremtidige afløbsledninger og brønde.
  • Tværsnit – bygningens højder og dimensioner.
  • En situationsplan – den skal vise placeringen af dit sommerhus samt af eventuelt eksisterende bygninger. Her skal du være opmærksom på, at nøje angive byggeriets afstand til skel.
  • Overordnet oplysninger om materialer, installationer og konstruktioner.

Læs også: 15 gode råd til at bygge nyt sommerhus

Byg sommerhus under 1 million

Her kan du danne dig et overblik over prisrigtige sommerhus til under en million, som indeholder alt det nødvendige men intet overflødigt.

– Lilje Huset

– EBK

– Djursbyg

– Planet huse

  

  

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her