Når du vælger område | Dit Nybyggeri
Når du vælger område Når du vælger område

Når du vælger område

Fodboldbaner, Føtex og fredeligt efter 21:00. Er der andet, dit nye lokalområde skal leve op til?

Helt fra begyndelsen skal du overveje, hvad du forventer af dit lokalområde. Ofte er prisen med til at koge antallet af attraktive områder ned, men du har sandsynligvis også andre krav til det kvarter, hvor du kommer til at tilbringe det meste af din tid. Måske har du et særligt ønske om, at der skal være en golfbane i nærheden, eller måske er du ikke villig til at gå på kompromis med gåafstanden til skolen. Her vender vi nogle af de mest almindelige overvejelser omkring lokalområder. 

Find det vigtigste for dig

Pendler du, er du sikkert opmærksom på, at der skal være større veje eller offentlig transport inden for rækkevidde. Har du børn, vil du nok nikke genkendende til, at de store veje samtidig ikke må være for tæt på. Det er bare ét eksempel på, at du sandsynligvis vil ende med at prioritere nogle forhold højere end andre, når du sporer dig ind på mulige lokalområder.

Levende by eller landidyl

Skal du bo midt i byens nerve eller med vidtstrakt natur i baghaven? Hvis du går og drømmer om et hus på landet, foretrækker du muligvis at omgive dig med skov, eller at kaste sten i havet på dine gåture. Et bakket terræn med gode chancer for udsigt eller nærliggende grønne områder er måske også værd at kigge efter. Vil du bygge på en nyudstykket grund, skal du også være opmærksom på, om du kan beholde din leverandør af Internet og fastnet-telefoni. Trækker centrum derimod, gør du klogt i at holde øje med støjkilder i nærheden - især i myldretiden. 

Læs også artiklen: Postnummeret påvirker, hvad du får for pengene

Det lokale sammenhold

Du kan også undersøge dit udsete områdes fokus på naboskab og fælles aktiviteter på forhånd. Kig efter, om der er en borgerforening, en idrætsforening, et forsamlingshus eller andre lignende samlingssteder. Spørg dig også for hos de lokale i området. Omvendt kan du også have et ønske om, at dine naboer ikke skal bo klods op og ned ad dig. Hvis du bygger i et nyudstykket område, kan du godt komme til at glemme, at der en dag skyder huse op på de tomme nabogrunde. Find byggearealerne på nabogrundene og find frem til, om du kommer til at kunne vinke til naboen i tide og utide.

Læs også artiklen: Ved du, hvad der er i jorden på din nye grund?

Prioriteringsliste

Denne tjekliste kan hjælpe dig med at bestemme dine behov og skabe overblik over, hvad der er vigtigst for dig. Brug den, før du bliver forblændet af en grund, som senere viser sig ikke at leve op til dine krav.

Når du har udfyldt tjeklisten, kan du sammenligne dine prioriteter med forholdene på en bestemt adresse ved at bruge www.dingeo.dk. Databasen har blandt andet samlet informationer om radon, trafikstøj, jordforurening og lokalplaner fra regionerne.