Nybyggeri - hvor kan man spare

Ved nybyggeri forventer man, at alt er helt perfekt fra starten, men der er faktisk gode steder at spare, hvis du ikke har råd til at gå all-in med det samme.

Hvis du havde utallige midler til at bygge dit drømmehus, gjorde du det selvfølgelig, men det er klart, at du er nødt til at overholde det budget, du har lagt fra starten. Heldigvis er der gode råd til, hvor det er smart at spare på husets indvendige side, og hvor du ikke skal spare. Men alt i alt, så er en god idé at klare så meget, når nu du er i gang med håndværkere og så videre, da det bedst kan betale sig i det lange løb. 

Det mest basale er godt givet ud

Der er dele af hjemmet, der skal holde længere og holde til mere end andre. Og som hovedregel er det nok der, du ikke skal vælge at spare. Det kan indretningsekspert og indehaver af designbureauet DesignCircus Birgit Tarp tilslutte sig:

”Få styr på den vigtige basis i indretningen først, såsom lækre holdbare gulve, flotte glatte vægge og lofter inklusiv funktionel og fint tilpasset belysning. Møblerne kan komme ligesom kunst og så videre hen af vejen. Kvalitet er billigst i det lange løb, da billige ting går i stykker eller hurtigt skal udskiftes, hvis de er for poppede og fashion wise,” siger hun og nævner, at man kan komme langt med de rigtige farver på væggene.

Det betyder ikke, at man absolut skal vælge de dyre Dinesen plankegulve. Det vigtigste er at se på slidstyrke og kvalitet, så er varemærket lige gyldigt.

Læs også artiklen: Gulvbelægning: Trægulv eller gulvtæppe

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Skal man spare på detaljerne?

Nogle gange kan man fristes til at spare på detaljerne og tilbehøret såsom at købe billigere elementer til badeværelset eller billigere armaturer til håndvasken. Bruseforhænget kan du sagtens spare på, da det under alle omstændigheder skal udskiftes med tiden – og du kan gøre det selv. Til gengæld er det en god idé at gøre sig lidt nøjere tanker omkring for eksempel armaturerne.

”De ting såsom armaturer og fliser skifter man jo ikke så let, så køb god kvalitet og find de holdbare overflader, der matcher den øvrige stil i indretningen – accessories kan komme og gå og behøver ikke være så bekostelige anskaffelser,” siger Birgit Tarp.

Generelt handler det om at bruge god kvalitet til alt det, der sidder fast, som du ikke selv kan skifte. Men har du en prioriteringsliste, så prioriter alt det, du bruger mest i hverdagen. 

Er du nødt til at spare, så er der stadig hjælp at hente

Hvis du er nødt til at spare rundt omkring, kan du stadig få tingene til at virke i bedre kvalitet eller se dyrere ud, end de egentlig er. Her fremhæver Birgit Tarp især effekter som lys til at skabe en lækker, men ikke nødvendigvis dyr, effekt i rummet.

”Malede flader og et lækkert scenografisk spotlys, placeret i par 2 og 2 udvalgte steder men med en afstand på cirka 25 centimeter fra væggen og 50 centimeter mellem sig, ser super raffineret ud og giver en langtidsholdbar smuk effekt,” siger Birgit Tarp.

Typehuset

Vælger du et typehus, er der som regel en række faste materialer at vælge imellem, og hvis dine ønsker og krav er meget forskellige fra dem, så kan det hurtigt blive dyrt. Vælg derfor hvor du vil gå på kompromis, og hvor du måske gerne vil give et rum lidt ekstra. Opholdsdelen, køkkenet og badeværelset er måske vigtigere end de enkelte værelser.

Få mere viden om husdesign

Gode råd og leverandøranbefalinger

Billedkilde: Lasse Larsen Huse

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her