Åbn døren op for nye muligheder

Udover deres funktionelle formål spiller indvendige døre en væsentlig rolle i indretningen. De komplementerer din stil og tilføjer det sidste til indretningen. Der er både de radikale nyfortolkninger og de mere subtile tilgange, når der skal tænkes døre ind i hjemmet.

Valget af døre kan forenkles til fem kategorier: funktion, design, lukning, materiale og farve.

Grundlæggende er dørens funktionen den vigtigste. Dette kommer til udtryk ved dens virke som brandsikkerhed eller evne til lydabsorption. Det er de sidste fire kategorier vi fordyber os i her. De valg, der kan understrege hjemmets æstetisk design. 

Høje døre til høje standarder. Vi skaber multifunktionelle rum ved at lade køkken, spisestue og stue smelte sammen. Her vil med døre i fuld højde (omtalt som gulv-til-loft døre) ud til de omgivende rum, give et samlet arkitektonisk udtryk af lethed. 

Du får mulighed for selv at adskille eller at få rum til at smelte sammen, hvis du vælger de overdimensionerede døre som skydedøre. Tilmed kan valget falde på en to-fløjet lommedør til adskillelse af større rum. Lommedøre der skydes ind i væggen, er ligeledes den mest pladsbesparende løsning af alle. 

Lad lyset komme ind. At bruge glas er en anden mulighed for at skabe sammenhæng i hjemmet. Ved at tilføje glas i selve døren eller i den ellers uudnyttede plads over døren kan lyset bevæge sig mere frit mellem rummene. Tågede glas giver en elegant lethed samtidig med det afskærmer for en garderobe eller privatlivets fred. 

Minimalistisk, enkelt og funktionelt. Enkelheden, der ligger bag de fleste af vores interiørdesign, fordrer også en enkel tilgang til døren. Neutrale farver og minimalistisk design integrerer din dør perfekt i et miljø af denne art. At vælge døren i samme farve som væggen forstærker det enkle.

Døren uden karm og fodpanel. Her er der tale om den skjulte eller usynlige dør. Den har en helt særlige visuel effekt i rummet, som et lærred der bliver opløst og er blot en fortsættelse af væggen. Dette opnås ved, at døren er dekoreret med samme materiale som den væg, den er integreret i. Dette kan være maling, gips eller vægpaneler. Illusionen er fuldendt, hvis den ene side dækkes med gips, og den anden side med et spejl. Derigennem kan døren være i harmoni i to rum med forskellige stilarter.

Materialevalg. Træ er klassikeren, når det kommer til materialevalg til indvendige døre. Det faktum, at det er et naturligt materiale, der giver interiøret komfort og varme, er en berettiget grund til dette valg. Til dette kan der også tilføjes et anseeligt udvalg af fyldningsdesign, farvedekor og finnerede døre, der passer til ethvert hjem med personlige præferencer. Farvespektret på døre bør afhænge af de rum, der lukkes eller åbnes op for og hvorvidt døren er en kontrast eller følger rummets interiør. Døren er et æstetisk valg, der gør dit hjem unikt.

Hjørnedøre

Hjørnedøre ændrer den måde, vi tænker på vores interiør layout. Den giver mulighed for at komme ind og ud gennem hjørnet af et rum. SEVEN DOORS.

en dør som er placeret i et hjørne

Hængslet buet dør.

Monteret med justerbare skjulte hængsler og kan vælges med eller uden karme. LINVISIBILE.

En hængslet buet dør

Skydedør

Skydedør i ædle finish, med minimal designfunktion, er monteret med justerbare skjulte hængsler. BARAUSSE.

En træ skydedør

Dobbeltglasdør

Dobbeltglasdør, i knastholdig eg. Rene nordiske linjer med en nonchalant rustik charme. SWEEDOOR.

En dobbeltglasdør mellem stue og spisestue

Stållook pivotdør

Stållook pivotdør, som er monteret næsten usynligt på gulvoverfladen, uden integrerede gulvbeslag. ANYWAYDOORS.

En pivotdør med stållook

Gulv-til-loft dør

Stilfuld minimalistisk design, der udståler en rolig passioneret atmosfære. OOAA.

En dør som går fra gulv til loft

Paneldør

Paneldør, er komponeret af flere sammensatte stykker, her træ. Fordelen er at de mindre stykker af træ ikke ’slår’ sig som en massiv trædør kan. JELD-WEN.

En paneldør

Usynlig dør

Denne usynlig dør fra Maxima. For at gå i et med rummet kan den kombineres med vægpaneler i samme unikke panel design MAXIMA.

En dør som går i et med væggen og dermed er usynlig

Dobbelt trædør 

Dobbelt trædør lavet af egetræ, gennemført detaljeret kvalitetsdesign. Døren oser af nordisk æstetisk, varme og stil. VAHLE.

En dobbelt trædør

Åben gulv-til-loft dør

En åben gulv-til-loft dør, som en blød vintage variant af newyorkerglasdøren. HACKREA.

En gulv til loft dør som er åben med i glas

Subtil og æstetisk gulv-til-loft dør

Subtil og æstetisk gulv-til-loft dør i neutrale farver der aldrig forældes, da de passer perfekt til enhver stil og farvekombinationn. HACKREA.

subtil og æstetisk gulv til loft dør

Drejedør

Pivot, top hængslet drejedør, med integrerede vægpaneler til ultra raffineret interiørdesign. LAURAMERONI.

Drejedør i pivot stil

 

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her