Badeværelsegulv og køkkengulvbelægning

Der både er praktiske og ikke mindst stilmæssige beslutninger at tage, når det kommer til dit valg af badeværelsegulv- og køkkengulvbelægning. Denne artikel kommer med foreslag til dit nye køkkengulv og badeværelsesgulv.

Køkkengulvet

Når du skal indrette et køkken, er der mange detaljer, som der skal tages stilling til for at skabe et godt resultat. Hvilke skabe skal der være? Og hvordan skal bordpladen se ud? Valget af køkkengulvbelægning har også en stor indflydelse på det samlede udtryk i dit køkken, og derfor er det en god ide, at du sætter tid af til at vælge det helt rigtige design og materiale til køkkengulvet. Udvalget inden for køkkengulvbelægning er enormt stort, og derfor kan du sagtens finde noget, der passer til dig – både med hensyn til stil, pris og vedligeholdelse. Du kan her læse om nogle af de muligheder, du har, når det kommer til valg af køkkengulvbelægning.

Trægulv

Et trægulv kan være med til at give dit køkken den helt rigtige stemning, men vælger du et trægulv, skal du være opmærksom på, at det alt efter kvalitet kan være en smule sart i forhold til de funktioner, som køkkenet har. Hvis du ønsker en træeffekt, men synes, at det er lidt for risikabelt med et trægulv, kan du vælge nogle luksus vinylfliser, der ligner trægulv og samtidig er nemmere at vedligeholde.

Klinker og fliser

Når det kommer til klinker og fliser, findes der både modige og mindre modige valg, da der findes et væld af muligheder indenfor nuancer og mønstre. Denne type gulvbelægning er praktisk i et køkken i forhold til rengøring og vedligeholdelse.

Linoleum

Linoleum er en fornuftig gulvbelægning i et køkken, da det er holdbart og ikke mindst let at rengøre. Linoleum består af naturlige materialer, og det kan fås i en masse forskellige farver og mønstre.

Betongulv

Ønsker du at give dit køkken et industrielt look, er betongulvet en simpel og meget holdbar løsning. Betongulvet har et særligt udtryk, og derfor kan det fungere som en af hovedelementerne i dit køkken.

Gummi

Gummi er en god løsning til dit køkken, da det er et praktisk materiale på grund af den jævne overflade. Gulvet fås både i ark eller fliser og der findes et utal af designs, du kan vælge.

valg af koekkengulve

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Bliv inspireret af vores designguide

Badeværelsesgulvet

Badeværelset er ikke et rum, som man typisk opholder sig lige så meget i, som de øvrige rum i huset, men ligesom med køkkenet er der også en masse beslutninger at tage stilling til, når det kommer til gulvet på badeværelset. Nedenfor kan du læse om nogle af de muligheder, du har på badeværelset.

Fliser

Fliser er den type af badeværelsesgulv, som de fleste har, men derfor er der stadig stor forskel på, hvordan de ser ud – for fliser kommer i et væld af farver, mønstre og ikke mindst størrelser. Fliser er praktiske på badeværelset, da de er lette at rengøre.

Vinylgulv

Et badeværelsesgulv af vådrumsvinyl er et godt alternativ til fliser, da det er meget resistent over for både vand og fugt. Vinylgulvet fås som så meget andet gulvbelægning i mange designs, og samtidig kan det lægges på som et stort stykke, da det er meget elastisk.

Epoxy

Epoxy er et materiale, der minder lidt om harpiks, og det er over de seneste år steget i popularitet på grund af den store slidstyrke og nemme vedligeholdelse samt rengøring.

Granit

Vælger du granit, får du et meget slidstærkt gulv, som tåler en del. Udtrykket kan både være mat eller blankt, og samtidig tilføjes en skridsikker belægning, som gør gulvet mindre glat, når det er vådt.  

valg af badevaerelsesgulv

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her