Indretning i fase ét

Idéerne til indretningen kommer ofte først i den sidste fase som nybygger. Dels fordi man undervejs i sit nybyggeri skal træffe en masse beslutninger vedrørende plantegningen, og dels fordi det er nemmere at visualisere indretningen, efter gulvene er lagt, og rummene er inddelt.

Men når væggene først er sat op, kan det både blive dyrt og besværligt, hvis en ændring i forhold til indretningen skulle opstå. Måske er det blot få centimeter, man mangler, for at kunne få plads til sit drømmekøkken eller sit store garderobeskab. Derfor anbefaler man hos Kubik Indretning, at indretningen tænkes ind fra starten.

”Hvis man er på forkant med sin indretning, betyder det ikke noget, at man undervejs i byggeprocessen laver små justeringer. Det kunne eksempelvis være, at en dør blot skulle rykkes 10 centimeter for, at man kunne få plads til sin vaskemaskine og tørretumbler i bryggerset. De samme muligheder har man ikke, når først byggeriet står færdigt,” fortæller Dorte Brandt som, sammen med Karin Grønning Olesen, er indehaver af Kubik Indretning.

Husk den personlige indretning

Kubik Indretning er en indretnings- og køkkenbutik, som hjælper med at skabe balance mellem boligens arkitektur og kundens personlige stil. Det handler om at skabe helhed. Og netop dét at skabe helhed kan for mange være en udfordring i et nyt byggeri.

”Det kan være svært at få det personlige ind i indretningen, når man pludselig står med et helt nyt hus. Som nybygger er man ofte mere påpasselig med indretningen, da man pludselig står med et helt tomt lærred. Her er det vigtigt, at man stadig har sig selv med i indretningen. Vi anbefaler, at man blander nyt og gammelt for at skabe en helhed i boligen og en rar atmosfære at være i,” fortæller Karin Grønning Olesen. 

Ligeledes anbefaler Kubik Indretning, at man bruger tæpper, gardiner, billeder og planter til at bryde de minimalistiske linjer.

”Det er vigtigt, at det faste inventar skal være tidsløst. Derimod må man godt være lidt eksperimenterende med indretningen. Det handler om at bryde de minimalistiske linjer med nogle farver og personlige genstande, da det er med til at gøre boligen unik,” fortæller Dorte Brandt.  

Læs også artiklen: Hvilket loft skal du vælge

Farver og materialer

Favemæssigt er det vigtigt, at man har forskellige farver i hvert rum, men inden for samme farveskala. Generelt er det blevet meget populært at bruge kobber, marmor og røget eg i indretningen. De tre elementer kan blandes på kryds og tværs, og går godt i spænd med hinanden.

indretning med røget eg

Gå på opdagelse i Designguiden og bliv inspireret til jeres materialevalg og fremtidens smart home-løsninger Gå på opdagelse i Designguiden

Bestil på print 125,00 kr. (ekskl. levering)