Hvor skal du bygge dit sommerhus?

Et sommerhus skal bygges et sted, hvor det kan bruges – og der er rigtig mange dejlige steder at bygge sommerhus. Hvis I skal bruge sommerhuset til at få frisk luft, ro og fred i weekenderne, skal det selvfølgelig bygges i en afstand, så I forholdsvis nemt kan komme dertil. Desuden skal sommerhuset bygges i et område, hvor I er tæt på de aktiviteter og områder, som I gerne vil anvende i weekender og ferier. I dette blogindlæg gennemgår vi de mest populære sommerhusområder rundt omkring i det danske land.

Danske sommerhustrends

Generelt er det gennemgående, at vi helst vil bygge vores sommerhus tæt ved vandet. Derfor er alle de mest populære sommerhusområder beliggende tæt på kysten på Sjælland og i Jylland. Derudover er alle områderne under to timers kørsel fra de store byer; Århus, Aalborg eller København – men det er de fleste steder jo, når det gælder vores lille land. Hvad gør så, at de forskellige områder skiller sig ud fra hinanden? Det gennemgår vi herunder.

Bygger du sommerhus i Nykøbing Sjælland får du valuta for pengene

Området omkring Nykøbing Sjælland, der blandt andet omfatter Højby, Vig, Rørvig og Sjællands Odde er et idyllisk landskab klemt ind mellem Isefjord og Lammefjorden på det nordvestlige Sjælland – kun lidt over en times kørsel fra København. I områdets natur finder man høje, klitter, søer og gamle jættestuer, hvoraf den mest kendte er Birkehøj Jættestue. Strandene i området er hovedsageligt stenstrande, hvilket ikke er det mest børnevenlige, men til gengæld er vandet helt klart.

Udover den skønne, klassisk danske natur finder man også en masse aktiviteter i området. Nykøbing Sjælland ligger i køreafstand til Rørvig Havn, hvor der kan fiskes krabber og spises is, Sommerland Sjælland med sjov for børn og voksne samt andre hyggelige seværdigheder såsom Lumsås Mølle. Nykøbing Sjælland selv har en mindre gågade med caféer og butikker. Blandingen af natur og byer samt at området er blandt Danmarks billigste er nok nogle af grundende til, at dette sommerhusområde er blandt de tre mest populære i Danmark.

Ebeltoft – byg sommerhus tæt på natur og underholdning

Ebeltoft ligger i den idylliske Nationalpark Mols Bjerge kun 45 minutters kørsel fra Århus. Fra København tager det 3-4 timer, alt efter om man kører over Fyn eller tager færgen fra Sjællands Odde.

Med et sommerhus på snuden af Jylland er du tæt på et væld af aktiviteter for hele familien. For blot at nævne nogen af de mest kendte; Fregatten Jylland, der ligger til i Ebeltoft Havn, Djurs Sommerland, Kattegatcenteret og Skandinavisk Dyrepark. Og det er ikke kun aktiviteterne, der er masser af. Naturen i hele nationalparkområdet er ganske speciel med bakkedrag, græsningsarealer og fine badestrande.

Byg sommerhus i Gilleleje og tag til Musik i Lejet 

Sommerhusområdet omkring Gilleleje og Vejby i Gribskov kommune er hjem for mange af de fineste lokalmiljøer i forbindelse med sommerhusområder. Gilleleje, Tisvildeleje og Rågeleje er byer skabt til sommeren og sommerhusfamilierne med hyggelige havneområder og butikker. Naturen i området består af marker og sandstrande, der kan bruges til både afslapning og aktivitet.

Udover de mange sommerhusejere, er der også mange andre, der strømmer til området midt i juli, når festivalen Musik i Lejet spiller op til dans. Rigtig mange af de familier, der ikke lige er målgruppen til Musik i Lejet, griber chancen og lejer deres sommerhus ud i perioden til favorable priser.

Området har lidt af alt det bedste, og det er kun en lille times kørsel fra København. Dette gør området til et af de allermest populære sommerhusområder i landet, men det må siges, at det også er et af de klart dyreste.

Et nyt sommerhus i gode gamle Væggerløse

Væggerløse er måske ikke et af de områder, som de fleste genkender som værende et af de største sommerhusområder i Danmark. Hvis vi i stedet siger: Marielyst, er der måske flere, der kan nikke genkendende. Det populære område omring Nykøbing Falster, der har sandstrande, skov og marker er cirka halvanden times kørsel fra København, og kører du blot 45 minutter længere, kan du besøge Lalandia i Rødby. 

På trods af at området har været kulisserne for det omtalte tv-program ”Kongerne af Marielyst”, er det et ganske familievenligt område med flot natur, sportsaktiviteter og større byer inden for rækkevidde. Ydermere, er det et af de allerbilligste sommerhusområder i Danmark. Så hvis man vil spare lidt på byggegrunden, så er det her, man skal slå til.

Byg nyt sommerhus i Ringkøbing og nyd Vestjyllands smukke natur

Sommerhusområdet omkring Ringkøbing er et af de tre mest populære områder i landet, som ligger små to og en halv times kørsel fra Aalborg. Området har en smuk og anderledes natur med heder, åer og fjorde. Ydermere har området byerne som Søndervig, Lyngvig og Hvide Sande, der ligger på det smalle landstykke inde mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Dette område har, udover den underskønne natur, seværdigheder som Lyngvig Fyr og den årlige sandskulpturfestival i Søndervig.  

Skal dit nye sommerhus være tæt på badebyen Løkken?

Løkken, der blot er 45 minutters kørsel fra Aalborg, er kendt og værdsat for de fine badestrande og de yderst karakteristiske hvide fiskerbåde og badehuse ved molen. Dette en vaskeægte badeby ved Vesterhavet, hvor der kan solbades og surfes, hvis vejret tillader det.

Byen er også tæt på en masse naturaktiviteter og Fårup Sommerland, der huser en masse sjov for hele familien. Er du til golf, er dette område også oplagt. Ydermere er Løkken – og hele området ud mod Jammerbugten – blot en times kørsel fra Skagen og dets smukke turistvenlige omgivelser, der blandt andet omfatter den danske ørken Råbjerg Mile.

Hop med på bølgen og køb sommerhus i Thisted eller Klitmøller

Thisted og Klitmøller ligger i idyllisk placeret ud til hver deres vandområde. Thisted ligger ud til Thisted Bredningen, som løber ud i Limfjorden. Thisted er en havneby med seværdigheder og shoppingmuligheder. Ikke langt derfra ligger Klitmøller, der udover den underskønne natur i Nationalpark Thy er kendt for én ting: Cold Hawaii.

Cold Hawaii i Klitmøller er Nordeuropas bedste surfingspot. Her er der mulighed for at øvede surfere kan folde sig ud og nybegyndere kan lære at surfe på surfingskole. Mange surfere og kitesurfere valfarter til området, for at ride på de perfekte Vesterhavsbølger – og bor du i Aalborg skal du blot køre i halvanden times tid for at komme hertil.

Varde – det oversete paradis at bygge sommerhus i

Varde er et sommerhusområde, der bliver mere og mere populært. Det ligger omkring tre timers kørsel både fra København og Aalborg, men kun små to timer fra Odense og Århus. Mange vil dog mene, at det er køreturen værd. I Vardes nærområde ligger nemlig Nationalpark Vadehavet med Fanø og Rømø, som blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2014.

Udover naturområdet, der ikke findes magen til mange andre steder i verden, er Vardeområdet også omringet af skov og marker og er i kort køreafstand til den større by Esbjerg, hvor man kan shoppe og gå på caféer. Udover blæsten er der altså ikke meget, man kan klage over i dette sommerhusområde.

Skal drømmen om at bygge nyt sommerhus gøres til virkelighed?

Du har nu fået et lille overblik over de mest populære danske områder at bygge sommerhus i. Dog kan det stadig være svært at bestemme sig.

Har du nu besluttet, i hvilket område sommerhuset skal bygges? Så er kan du hakke ét punkt af på listen over beslutninger, der skal tages. Når du har valgt et område, er næste skridt at vælge en grund.

Læs mere om sommerhusgrund

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her