Trælofter

Et træloft signalerer hygge og tryghed. Det kan være udført i enten brædder eller lister og ses ofte i sommerhuse eller parcelhuse fra 60erne. Det er billigt og forholdsvist nemt at sætte op. Det er dog ikke i alle moderne byggerier, at et træloft vil passe ind, da det kan virke lidt gammeldags. Vælger man de hvidpigmenterede profilbrædder, kan det dog give et mere moderne look end de traditionelle mørkere brædder.

Pudsede lofter

Pudsede lofter findes oftest i ældre boliger og ses sjældent i forbindelse med nybyggeri. Et pudset loft kræver erfaring at etablere, så det vil oftest være en professionel murer, der skal gøre arbejdet. Det er en dyr løsning, men til gengæld er det nemt at rengøre og vedligeholde. Et pudset loft passer bedst ind i ældre huse, hvor man ønsker at bevare den oprindelige stil.

Gipslofter

Et gipsloft er som udgangspunkt glat, og males derefter hvidt. Det ses i mange nyere boliger, og var især populært op igennem halvfemserne, hvor det blev moderne med hvidmalede vægge og lofter. Gipslofter er den mest almindelige løsning, og det er da også det absolut nemmeste med hensyn til opsætning og vedligehold. Opsætning af gipsplader er forholdsvist nemt, og de kræver efterfølgende heller ikke det store vedligehold, da de kan males efter behov. Samtidig lyser de op i rum, der lider under for lidt dagslys. Resultatet er stilrent, og passer ind i de fleste boliger.

forskellige slags lofter

Mineraluldsloft/træbeton

Hvis du går op i akustik og ønsker et loft, der er nemt at montere og samtidig har lyddæmpende egenskaber, er det en oplagt mulighed at vælge enten et mineraluldsloft eller et loft af træbeton. Mineraluldslofter monteres i T-skinner, og er nemme at udskifte enkeltvis, hvis en plade skulle blive beskadiget. Træbeton kan vælges i forskellige strukturer, er fremstillet af rene naturmaterialer, og har derfor gode brandegenskaber.

Læs også artiklen: Bæredygtige materialer 

Gå på opdagelse i Designguiden og bliv inspireret til jeres materialevalg og fremtidens smart home-løsninger Gå på opdagelse i Designguiden

Bestil på print 125,00 kr. (ekskl. levering)