Boligtrends anno 2022

Hvad er de sidste nye trends indenfor boligindretning, både hvad angår farver, størrelse, materialer og så videre? Det gør vi dig klogere på her.

boligtrends i et nybyggeri med både hvide vægge og murstensvæg

Når du bygger nyt, kan du få det præcis, som du ønsker det, men der er en række boligtrends, som du måske ikke kan lade være med at skæve til. Det er klart, at trends inden for boligindretning generelt ikke flytter sig lige så hurtigt som tøjmoden – men heldigvis for det, for det ville være alt for omfattende at lave om i hjemmet så ofte. Men det står heller ikke stille, og som med alt andet ændrer tendenserne sig. Vi har set nærmere på noget af det, der er oppe i tiden netop nu inden for hjemmets indre.

Generelt

Helt overordnet handler det om det unikke i boligen – uanset om der er tale om typehuset eller det arkitekttegnede hjem. Vi vil gerne kunne tilpasse hjemmet til vores personlige behov. Når det så kommer til stykket, er behovene ikke så forskellige – det handler om, hvor mange der skal bo i boligen, og om der er tale om et hjem, hvor familien vil være meget sammen eller kunne lukke af til forskellige afdelinger. Når det kommer til materialevalg, er der også så meget forskelligt at vælge imellem i dag, men generelt tør man lidt mere med farver, og det behøver ikke længere være hvidt i hvidt. Vi har spurgt indretningsekspert og indehaver af designbureauet DesignCircus, Birgit Tarp, om hun kan slå ned på et par af tidens boligtrends.

Læs også artiklen: tilbygning orangeri

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Ruminddeling

Det er meget forskelligt, om der generelt vælges store eller små rum, men der tænkes mere i fællesarealer i dag end førhen.

“Det er oplagt at have mulighed for at kunne trække sig tilbage i enkelte rum, når man bor flere sammen – derfor skal man være opmærksom på ikke at samle hele indretningen til store åbne fællesrum,” siger Birgit Tarp.

Generelt er der også en tendens til at lave forældreafdeling og børneafdeling for sig og gerne med forældrebadeværelse samt walk-in og et multirum, som børnene kan have tilfælles.

Men generelt er det stadig fællesrummene, der hitter, og et rum som for eksempel kontoret er ikke længere så nødvendigt, da den bærbare computer kan være med på skødet overalt i hjemmet.

Generelt er der færre rum, men det delvist adskilte køkken er dog ved at vende tilbage. Men hvad med entréen er den stadig et traditionelt lukket rum? ”Det kommer an på eventuelt træk fra døren, boligens generelle stil – men ofte er det stadig bedst, at have det adskilt, så garderoben kan være en fin modtagelse i ét rum, hvorfra man bevæger sig videre til næste delikate rumoplevelse,” fortæller Birgit Tarp.

ruminddeling i et nyt byggeri

Farver

Skal der være farve på væggene, eller skal man tænke i rå mure eller traditionelle hvide mure?

”Der er inviteret flere og flere farver ind i boligindretningen i disse sæsoner – oftest et helt rum i en enkelt udvalgt farve og gerne helt fra fodpanel til loft. Den naturlige farvepalette er favoritten, men generelt er der tale om farver med mere mættede karakter end blot de helt sarte og lyse nuancer,” fortæller Birgit Tarp.

Generelt er der ifølge Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek en tendens, som peger på, at det rå og moderne look skærer igennem i indretningen.

Læs også artiklen: Sæt farve på køkkenet

Materialer

Hvad angår materialevalget, er det stadig en smagssag, om man er til for eksempel trægulve eller klinkegulve.

“Det kommer helt an på arkitekturen i huset – hvad passer ind, så der er harmoni i både det ydre og indre. Så få slags gulve som muligt i samme indretning og hvis du vælger fliser, skal de være store og neutrale i for eksempel grålige naturfarver. Olierede gulve er også fortsat i høj kurs og lækre at gå på,” siger Birgit Tarp.

En ny type gulve, der også er at se, er de mere rå og industrielle epoxygulve, og i det hele taget er der også fokus på det praktiske i materialevalget, når det kommer til gulve.

Small living

Selvom tendensen generelt går mod store huse, når der bygges nyt, er der alligevel også en modtendens, der handler om at få livet til at fungere på mindre plads.
”De fleste mennesker finder hurtigt ud af hvor lidt plads, man egentlig har behov for, hvis blot man indretter sig funktionelt og lækkert,” siger Birgit Tarp.

Og så kan man jo i stedet bruge vinduerne som en effekt til at åbne mere op. ”Gerne velplacerede vinduer og store, men altid med rolige lukkede flader – som modtræk, så ikke noget ”glashus” set-up,” siger Birgit Tarp.

Læs også artiklen: Inspiration til badeværelse

 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her