Hvorfor har I valgt at bygge nyt hus?

Tina Ingerslev: “Geografien betød, at det var billigere for os at bygge selv. Vi vidste fra start, hvilket område vi ville bo i, og det er svært at finde en fornuftig bolig til en fornuftig pris syd for Aarhus”. 

Annil Torp: “Det var nærliggende, da min mand ejede en grund med gammelt hus. Vi har ikke kendt hinanden så længe, så for os var det en oplagt mulighed for at skabe noget sammen”.

De tilføjer begge, at det helt store plus ved at bygge nyt er friheden i, at man sætter sit eget præg på rammerne.   

Læs også artiklen: Hustypen påvirker prisen

Hvordan har jeres forløb været indtil nu?

Tina Ingerslev: “Overordnet set har det været meget fornuftigt. Min eneste frustration er, at prisen lige så stille kravler opad. Vi havde sat ekstra penge af til inventar, men nu kan vi se, at det slet ikke er nok. Det er byggefirmaerne ikke dygtige nok til at forklare folk fra start. Det er irriterende, at man er nødt til at fokusere på økonomien, når man vælger inventar”. 

Annil Torp: “Vores forløb har været frustrerende. Vi er blevet overraskede over, hvor meget vi selv skulle ind over, selv om vi har valgt en hovedentreprise. Og så har vores valg af en arkitekt og et byggefirma som entreprenør givet et hul i midten. Der har manglet noget i overleveringen mellem dem”.  

Hvad er vigtigt for jer i en byggeproces?

Tina Ingerslev: “Det vigtigste for os er gennemsigtighed i den pris, man får fra byggefirmaet. At de er ærlige omkring, hvad det egentlig koster at bygge et hus”.

Annil Torp: “At der er meget kommunikation mellem entreprenøren og os. Det gik op for os, da vi under vores besøg på byggepladsen fornemmede, at der var mangler. Når vi påpegede fejlene over for byggefirmaet, svarede de kort, at de havde helt styr på det. Eller også svarede de slet ikke”.

Læs også artiklen: PARLØR: Forstå din entreprenør 

Var det de samme ting, I havde fokus på, før I gik i gang?

Tina Ingerslev: “Nej, for man har jo før hørt, at budgettet aldrig holder. For os var det vigtigt at finde et byggefirma med god omtale, hvor vi ikke blev et lille nummer i en stor mængde for dem. Her er vi Tina og Mikkel, der bygger hus i Virring”.

Annil Torp: “Nej. Før vi gik i gang, var det vigtigste for os, at vi fik et hus, der passede til vores behov - og at vi fik det til en god pris.”

Føler I jer trygge?

Tina: “Ja, vi føler os sikre på processen. Vi har en fin dialog med byggefirmaet lige på nær det med økonomien.”

Annil: “Nej, og det er på grund af den manglende kommunikation. Når man fornemmer, at noget er galt, opdager man måske også flere ting. Fordi vi ikke fik svar på vores henvendelser omkring manglerne, blev vi bare endnu mere utrygge. Jeg er bekymret for, om vi har fået det, vi har betalt for. Og om vi er sikrede, hvis vi ikke har. 

Læs også artiklen: Klar kommunikation skaber det bedste samarbejde

Hvad er det værste ved at bygge nyt?

Tina: “Det er uoverskueligheden omkring projektets økonomiske størrelse”.

Annil: “Byggerodet er det værste. Selv om man er flyttet ind, er man stadig omgivet af rod udenfor. Nu har vi været i gang siden oktober, og man bliver ikke sådan lige færdig”.

Læs mere om byg nyt hus

 

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin Læs årsmagasinet gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)