Når byggeriet ikke går som forventet

I langt de fleste tilfælde går et byggeriet efter bogen, men det er desværre ikke altid tilfældet. Læs om Flemming Baltzers byggeforløb og lær af hans erfaringer.

hus hvor byggeriet ikke er færdigt

Drømmen om at bygge nyt er for de fleste fyldt med glæde, forventning og spænding. Det var desværre ikke kun de følelser, der gik gennem kroppen på nybygger Flemming Baltzer og hans kone, da de kastede sig ud i at bygge nyt i 2015.

“Vi tog os god tid til at sondere terrænet for nybyggeri. Da vi blev klogere på vores behov og ønsker, tog vi kontakt til et par arkitekter, som alle kom med løsningsforslag til vores drømmehus,” fortæller Flemming Baltzer.  

Parret indgik en aftale med den arkitekt, som havde leveret deres favorit løsningsforslag. Gennem arkitekten blev de anbefalet et byggefirma, som de valgte til at bygge deres drømmehus. Samarbejdet med byggefirmaet startede fint. Kommunikationen var god, og der var styr på tingene. 

“Da byggeriet gik i gang, begyndte kæden stille og roligt at hoppe af. Flere ting haltede, og det var alt fra mangelfulde byggemøder uden kvalitet og opfølgning til manglende information og kommunikation omkring tidsfrister, der skred,” fortæller Flemming Baltzer.

Det resulterede i frustration og skuffelse over byggefirmaet hos parret.

Læs også artiklen: Guide: Når du kigger efter byggefirma

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

“Når det handler om en så stor investering, som et byggeri er, så er det vigtigt, at man føler sig tryg, og at ens byggeri er i sikre hænder,” siger Flemming Baltzer, der manglede klar kommunikation med byggefirmaet.

Læs også: Byg nyt hus

Skuffelsen over byggefirmaet fortsatte. Indflytningsdatoen blev væsentlig udskudt, og igen ved afleveringen var slutresultatet heller ikke som aftalt eller forventet. Her var der væsentlige ting i boligen, som ikke var færdiggjort.

Men det stoppede ikke her. Byggefirmaet gik konkurs, og Flemming Baltzer og familien vidste dermed ikke, hvorvidt de fik udbedret og færdiggjort fejl og mangler ved byggeriet.

“Når man køber et hus, så forventer man naturligvis, at de aftaler, som man indgår, bliver overholdt. Hvis det ikke er tilfældet, så står man i en ærgerlig situation. Vi blev desværre nødt til at tilbageholde en del af beløbet i håb om at få færdiggjort og udbedret arbejdet. Det er selvfølgelig ikke optimalt for nogen af parterne,” siger Flemming Baltzer.

Et godt råd, som Flemming Baltzer vil give videre til andre, der overvejer at bygge nyt, er, at undersøge byggefirmaet grundigt.

“Set i bakspejlet ville jeg have lavet en grundigere research af byggefirmaet. Jeg ville have bedt om flere referencer og navne på personer, der tidligere har bygget med byggefirmaet for at høre, hvordan deres oplevelse var. Den samme anbefaling vil jeg give til andre, der er ved at tage springet ud i at blive nybygger.”

Læs også artiklen: Prisen kravler lige så stille opad

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Interview med Flemming Baltzer

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C