Køkkenfarver

En ting er køkkenets type og stil samt overordnede trends, men det næste er valget af farver til dit køkken, som er et af husets vigtigste rum.

Vi har set nærmere på, hvilke farver der er oppe i tiden, men også hvad farverne kan gøre for dit køkken. Et fællestræk for farverne i 2021 er flere optimistiske farver, der udstråler varme og naturlighed.

Farver der hitter lige nu

Naturlige farver

Materialernes naturlige farver er populære og her både træ, beton, marmor og forskellige metaller. Det er materialefarver, der passer perfekt til den moderne arkitektur. Husk blot at holde dig til en til to træsorter for at skabe sammenhæng mellem de forskellige farver i dit køkken.

Varmt træ

De lyse nordiske træsorter som for eksempel lyst egetræ har fået en konkurrent i mørkere nuancer. Nu er det blandt andet mahogni og røget ask, der hitter. “Man vil helst have den ægte vare med massivt træ, ligesom vi kommer til at se en blanding af krom og metal, der går sammen med mørkt træ eller terrakotta, siger udtaler trendrådgiver Rikke Skytte 

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Grønne nuancer

Grøn er for alvor årets interiørfarve – især i køkkenet. Om den klare grønne farve siger Pantone administrerende direktør Leatrice Eiseman: 

”Den skal give os den tryghed, vi længes efter midt i et omtumlet socialt og politisk miljø. Farven tilfredsstiller vores voksende ønske om at forynge og revitalisere. Grøn symboliserer, at vi søger tilbage til naturen, hinanden og et større formål.”
Det er dog en mere afdæmpet grøn nuance, som køkkenfirmaerne anvender til deres elementer. Den grønne farve kan være med til at skabe ro i rummet. Danske Invita har for eksempel lavet en serie, de kalder Go Green med en flot grøn farve på lågerne.

Gul

Den varme gule farve er både at finde på modens catwalks, men også som detaljer i køkkenet. Den er at finde både i en helt orangegul farve og en mere pastelgul. Hvis du vælger en gul farve, skaber den optimisme i rummet og får rummet til at synes lysere.

Grå

Grålige nuancer er overalt i køkkenet i år. Det gælder lige fra musegrå til blågrå, men også ofte i en knækket nuance, så den ikke er helt ren grå, og farven står faktisk rigtigt flot til især de gule farver. Der er tale om en sofistikeret farve, der giver køkkenet stil og holder længe.

Blå

Den dybe mørkeblå farve eller støvede petrolumsblå er også at finde og ser ekstra sofistikeret ud i kombination med den grå.

Læs også artiklen: Farver på badeværelset 

Om dit farvevalg

Hvis du vælger en markant farve til dit køkken som for eksempel grøn, blå eller lignende, skal du huske, at holdbarheden kan være kortere. Vi bliver ofte trætte af en farve og nogle gange er det bedre blot at bruge den til accessories fremfor til hele overflader. Ellers skal du overveje et køkken, hvor du selv kan male lågerne.

Traditionelle farver som hvid, sort eller træ holder længere, og med tiden kan du style det med nye greb. Vil du gøre det endnu mere tidløst, så hold det grebsløst og fuldstændigt minimalistisk.

Få mere viden om husdesign

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her