5 ting du skal huske før du bygger nyt hus

Står du og overvejer at bygge nyt hus? Hos Dit Nybyggeri har vi udarbejdet 5 bud på, hvad du skal være særligt opmærksom på undervejs i byggeprocessen.

1. Hvad koster det at bygge nyt hus

Der er mange beslutninger som skal træffes, når man bygger nyt. Men første step i processen er altid, at få et økonomisk overblik. Man kan let blive fristet af de mange muligheder, men kvadratmeterpriserne kan hurtigt løbe op. 

Derfor er det vigtigt, at få udarbejdet et budget, der rettesnor for hvad huset må koste. Her skal man også tage højde for udgifter som køb af grund, tilslutningsafgifter, attester, forsikringer, entreprisekontrakt, haveanlæg og flytteomkostninger.

Læs også artiklen: hvad det koster at bygge nyt hus her

2. Plantegninger og typehuse 

Næste step i processen er at kigge nærmere på plantegninger og typehuse. Både plantegninger og typehuse kan hjælpe med, at give et overblik over den hustype man foretrækker.

I dag ønsker mange nybyggere at sætte deres eget præg på huset,  og derfor skal man tidligt i processen beslutte, om man ønsker et typehus eller et arkitekttegnet hus. Med et typehus har du kontrakt med ét firma, som står for opførelsen af huset.

Et typehus kan relateres til masseproduktion af huse, hvor husene bliver bygget op efter tegninger med samme udformning, men med en individuel indretning.

Man kan også vælge at få specialtegnet et hus af en arkitekt, som kan tegne huset efter netop dine ønsker og behov.

Oversigt over 5 ting du skal huske når du bygger nyt hus angående typehuse
 
Oversigt over 5 ting du skal huske når du køber nyt hos omkring arkitekttegnede huse

Læs mere om byg nyt hus

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

3. Husformer 

I step tre skal der tages stilling til arkitekturen af huset. Det er altid en god idé, at indsamle inspiration om de forskellige husformer, så du kan få skabt klarhed over hvilken byggestil, der passer til jeres ønsker og behov.Det kan også være byggegrunden og beliggenheden, der ligger op til en særlig arkitektonisk løsning. Det kunne f.eks være at udnytte en smuk udsigt, der måske kræver et hus i 2plan 

Læs også artiklen: Husformer 

4. Materialeliste 

Uanset om du har valgt et typehus eller et arkitekttegnet hus, så er der mange valg af foretage i forhold til materialer. Ofte har de forskellige typehusfirmaer en række standardiserede løsninger, men tilbyder forskellige valgmuligheder, som du skal tage stilling til.

Inden byggeriet går i gang, skal der helst være en detaljeret liste over samtlige materialevalg, som du har udvalgt, og som du har underskrevet. Dermed undgår du eventuelle misforståelser.

Læs også artiklen: Materialeliste 

5. Start- og færdigmelding af byggeriet 

Både før og efter byggeriet har du som nybygger ansvaret for, at få meldt det til din kommune. En byggetilladelse udløber efter et år, og har du ikke har fået startmeldt dit byggeri inden da, vil byggetilladelsen være forældet.

Når byggeriet er færdigt, er det ligeledes vigtigt, at du færdigmelder dit nye hjem. Hvis du ikke får færdigmeldt dit nybyggeri til kommunen kan det lede til en række konsekvenser.

Læs også artiklen: Start- og færdigmelding af byggeriet 

 

 

 

 

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Bolius

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her