Afskærmning til din brusekabine

Der er mange detaljer at holde styr på, når det gælder et nyt badeværelse. En af dem er noget så enkelt som, hvordan du afskærmer din brusekabine?

Afskærmning til din brusekabine med sort ramme på et badeværelse med grå fliser.

Skal du vælge at bygge en mur op med samme fliser som på gulve og vægge, eller er du i stedet til en glasvæg eller en væg i et helt andet materiale eller måske bare at sætte et flot bruseforhæng for? Mulighederne er mange.

Den murede væg med fliser

Det skaber ensartethed, når du vælger at bygge din brusekabine op i samme type sten som resten af badeværelset. Hvis kabinen er stor nok, behøver du ikke yderligere afskærmning for åbningen, men ellers kan du vælge et forhæng eller en glasdør ind til bruseområdet.

Læs også artiklen: Fliser

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Bruseforhæng

Et bruseforhæng kan skabe et blødere look til badeværelset og fjerne lidt af det sterile ved rummet. Samtidig kan du tilføre rummet lidt farve ved at vælge et farvet forhæng, og husk, at det let kan skiftes ud, når du bliver træt af det. Desuden er det lettere at afskærme et badekar med forhæng frem for glas. Dog bliver bruseforhænget også hurtigere slidt, så forbered dig på, at det skal udskiftes lidt oftere.

Glasvæg

En glasvæg er perfekt til et mindre badeværelse, hvor det transparente får rummet til at syne større. Og hvis du vælger glasvæggen uden ramme, er den næsten usynlig. Du kan vælge at kombinere en fast glasvæg med et bruseforhæng, der kan trækkes for, når du bader. Ofte er det også muligt at få glasset skåret til i præcis de mål, du ønsker.

Du kan også vælge at bruge glasvæggen som et mere dekorativt element med matteret glas.

Bare husk, at glasvæggene hurtigt bliver grimme af kalk med videre, hvis ikke du tørrer dem af efter hvert bad. Jo mere klart glas, jo mere synlige kalkaflejringer. Du kan dog betale dig fra en overfladebehandlet glasvæg, der afviser snavs og kalk.

Få mere viden om husdesign

glasvæg brugt til afskærmning af brusekabine

Skydedør eller foldedør

Skydedøre er perfekte til det lille badeværelse, da de ikke fylder ud i rummet. Vælger du døre af glas, får du samtidig det transparente look. En foldedør er praktisk, hvis der ikke er plads nok til at skyde to glasdøre ind over hinanden. 

Glasbyggesten

Alternativet, til en bruseafskærmning af glasvægge eller en muret løsning, er at bygge kabinen op i glasbyggesten, som stadig lader lyset trænge ind og giver en halv-transparent effekt. Samtidig er en mur af glasbyggesten næsten lige så lydisolerende, som en opmuret afskærmning.

Men tænk generelt i, hvordan den enkelte løsning passer bedst til din stil og størrelsen på dit badeværelse.

 

Læs gratis den komplette gennemgang af de nyeste trends indenfor materialevalg 2023

Bestil på print

125,00 kr. (ekskl. levering)

 

 

 

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her