Inspiration til tilbygning i træ - Alt du bør vide

Hvis du leger med tanken om at lave en tilbygning til dit helårshus, har du formentligt allerede en række ting, du drømmer om. En ting, du med sikkerhed har behov for, er naturligvis mere plads. Men der er mange forskellige muligheder, når du vil bygge til. Du har måske ikke tænkt på dem alle, og derfor har vi samlet nogle gode og inspirerende idéer til din tilbygning.

Moderne hus som giver inspiration til din tilbygning.

Tilbygning i træ eller mursten

Det kan være en god løsning at vælge at lave en tilbygning i træ. Mange helårshuse har i dag trævinduer, gavle- og tagudoverhæng, som man kan bruge igen i tilbygningen. Det giver en god harmoni, hvis du vælger at bruge nogle af de samme materialer i tilbygningen, som du har i det eksisterende hus. 

Det er typisk billigere at bygge en tilbygning i træ, end at bygge den i mursten.

Tilbygning i glas – mere dagslys

De fleste drømmer om at få så meget dagslys som muligt ind i deres tilbygning. Du kan hjælpe dagslyset med at komme ind ved at lave store glaspartier i din tilbygning. Det er især en god idé, hvis du udvider stuen eller andre fællesarealer, eller hvis du bygger et nyt køkken.

Du kan også vælge at placere ovenlysvinduer i din tilbygning for at få et godt lysindfald. Her kan du benytte rytterlys eller et par små tagvinduer. 

Læs også artiklen: Udnyt dagslyset: 5 gode råd til mere lysinfald i din bolig

Forskudte planer

Hvis du vil bringe nyt liv til dit helårshus, er det en mulighed at lave forskudte planer. Der er en række regler i de fleste parcelhuskvarterer, som kan forhindre dig i at bygge opad. Du kan komme omkring reglerne ved lave forskudte planer. Det gør du ved at grave lidt ned i terrænet, og på den måde kommer du væk fra den flade fornemmelse, som kan opstå i etplanshuse. 

Læs også artiklen: Ét eller flere plan

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Renovering

Når du alligevel er i fuld gang med at bygge til, kan det være en fordel at overveje, om det kan betale sig at renovere noget andet i det eksisterende hus. Det kan være en god idé at fokusere på, at tilbygningen og det eksisterende hus ender som en samlet enhed. Dette kan sommetider kræve nogle små ændringer i det originale hus. Hvis du vælger at lave en tilbygning med hvide vægge, et splinternyt trægulv og meget dagslys, kan det skabe en ubalance, hvis det originale hus er lavet i mørke farver med rå murstensvægge og lignende.

renovering af allerede eksisterende rum

Få naturen indenfor

Der hører ofte en dejlig have med til et helårshus. Når du bygger til, er det derfor en åbenlys mulighed for at åbne op til naturen og invitere den indenfor. Det kan du gøre ved at bygge en bred terrassedør, en skydedør eller store glaspartier, som åbner op til haven. 

Læs også artiklen: En hurtig og nem have

Loftshøjden

Der er typisk ikke så højt til loftet i helårshuse, hvilket kan give en fornemmelse af, at rummene er tætte og små. Derfor kan du overveje, om du skal øge loftshøjden, når du bygger til. Det kan skabe en anden stemning i resten af huset. Når der er højere til loftet, vil det give et indtryk af, at der er masser af plads og luft i rummet. 

Læs også: Forskellige typer af lofter

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her