Vælg den rigtige byggegrund

Hvis du kunne vælge frit, og hverken skulle tage hensyn til økonomi eller landsdel, så ville det nok ikke være så vanskeligt at vælge den rigtige byggegrund til din nye bolig. Men så heldig er man sjældent. Det er en stor opgave at finde den rigtige grund til dit nye hus. Det er vigtigt at overveje, hvilket beliggenhed der passer til dine ønsker og drømme.

En familie med børn står på en mark i jagten på at vælg den rigtige byggegrund.

At vælge en byggerund kræver, at du er afklaret fra starten og ved, hvor du kan gå på kompromis, og der hvor du ikke kan. Er der nem adgang til motorveje, eller skal der være gode legemuligheder for børnene? Er det vigtigt, at der er kort til skole, skov, strand, fritidsklubben eller shoppingmuligheder? Det er formentlig umuligt at få opfyldt alle ønsker.

Læs også artiklen: Når du vælger område

Hvilken type byggegrund er den rigtige

Når du har udvalgt den rette beliggenhed, er det vigtigt at huske, at der ofte er rift om byggegrundene. Du kan derfor ikke være sikker på, at du får præcis den grund, du har udset sig. Derfor bør du tænke over, hvilke præmisser du har til selve byggegrunden. Hvor stor skal den være, og hvor flad skal den være? Hvis du ønsker en grund med plads til en stor have, bør du overveje, at det typisk kun er tilladt at bygge på en fjerdedel af grunden.

Du kan eventuelt klikke her for at læse mere om de forskellige muligheder indenfor byggegrunde.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Overvej prisen på din grund

Økonomi spiller en stor rolle for de fleste nybyggere, men det kan være svært at gennemskue, om prisen på en byggegrund er rimelig, eller om den er for dyr. Først og fremmest bør du undersøge, om prisen er gennemsigtig og inklusiv alle de faktorer, du har regnet med på forhånd. At bygge nyt hus er en stor investering, så det er vigtigt at gardere sig imod uventede udgifter. Vær sikker på, at din kontrakt med byggeselskabet er dækkende.

Læs også artiklen: Undgå dyre overraskelser

Husk at undersøge fundamentet

Der findes en masse skrækhistorier om nybyggede huse, hvor jorden og fundamentet under huset ikke har været sikret tilstrækkeligt. Hvis du selv står for byggeriet, bør du få hjælp fra bygningseksperter. Hvis du derimod har et byggeselskab til at stå for dit byggeprojekt, skal du sikre dig, at den kontrakt du har underskrevet omfatter en grundig undersøgelse af jordbund og fundering. Husk, at du altid har ret til at få undersøgt jorden på din grund, og det er samtidig købers ret at annullere handlen, hvis jorden ikke er optimal.

Læs også om byggetilladelse

Mavefornemmelsen

Det lyder banalt, men hvis du ikke har en god følelse, når du står på grunden, så bør du genoverveje, om det er det rette sted at bygge nyt. Du står overfor en meget stor investering, og det er vigtigt, at du føler dig tilpas. Tanken er jo, at du skal bygge et hus, som du skal bo i mange år frem i tiden. Kig dig omkring, tag din tid og mærk efter, om det er det rigtige for dig og din familie.

Læs også artiklen: En grund er ikke bare en grund

 

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her