UDFORSK FASERNE I DIT NYBYGGERI ELLER TILBYGNING

Byggegrunden Byggegrunden

Byggegrunden

Den grund, du vælger, bestemmer udgangspunktet for din byggeproces. Det er vigtigt at overveje, hvilken beliggenhed der passer til dine ønsker og drømme. At vælge en byggegrund kræver, at du er afklaret fra starten og ved, hvor du vil gå på kompromis, og hvor du ikke vil. I dette afsnit får du gode råd og vejledning indenfor valg af byggegrund. Både ved ny udstykninger og riv-ned-og-byg-nyt projekter.

 

Kom godt i gang Kom godt i gang

Kom godt i gang

Efter du har samlet inspiration i forrige fase er du nu ved at være sporet ind på, hvad det er for et hjem, du ønsker. I planlægningsfasen hjælper vi dig på vej til at vælge byggefirma. Samtidig hjælper vi dig med at skabe et overblik over budgettet, lokalplaner, jordbundsundersøgelser mm.

Arkitektur Arkitektur

Arkitektur

Du er nu nået så langt i dit nybyggerprojekt, at du er ved at være klar til at tage stilling til boligens arkitektur - de ydre rammer. Arkitektur kan omhandle alt fra, hvilken type tag dit hus skal have, om taget skal være fladt eller have taghældning, hvor mange rum huset skal bestå af, om huset skal være ét eller to plan og meget mere.

Der er mange ting, du skal overveje, når det kommer til arkitektur og dit nybyggeri. Dette kan være svært at finde rundt i, og derfor har vi samlet nogle af de ting, du bør overveje lige her.

Byggematerialer Byggematerialer

Byggematerialer

Byggematerialer er en af de faser i dit nybyggeri, der virkelig kan trække tænder ud. Der er mange valg at træffe, og dine valg kommer til at afspejle sig i husets samlet udtryk. Det er dog vigtigt, at du vælger materialerne med omhu, for dine valg vil få betydning i mange år. Det er derfor også vigtigt, at du overvejer dine alternativer, så du ikke bare løber med det første og bedste, som senere viser sig ikke at være så godt, som du først troede.
I denne fase forsøger vi at gøre dig klogere på byggematerialer, så du er bedst muligt klædt på til at vælge, hvad der passer til dit nybyggeri.

Interiør Interiør

Interiør

Indtil nu har du truffet rigtig mange valg, der omhandler det ydre på dit byggeri. Nu er du kommet til den fase, hvor du skal vælge inventaret til dit drømmehus. Det er alt fra gardiner, farver, møblering til garderobeskabe og hvidevarer osv. Alt sammen inventar, der har betydning for, hvordan din hverdag kommer til at hænge sammen.

Haveanlæg Haveanlæg

Haveanlæg

Elsker du at bruge tid udendørs? Så er det værd at læse med her. Vi vejleder dig om haveindretning, årstiderne, potter og planter, så du får det bedste ud af dit uderum. Det kan være en udfordring at få plantegningen og uderummene til at gå op i en højere enhed, men på længere sigt vil du takke dig selv, hvis du prioriterer at bruge energi på at få puslespillet til at gå op i starten.

Økonomi Økonomi

Økonomi

Det er dyrt at bygge nyt, og for mange er det en af livets største investeringer. Økonomien spiller en stor rolle, når du bygger nyt, og derfor guider vi dig igennem de forskellige finansieringsmuligheder. Vi fortæller om lånetyper, låneudbydere, boliglån og betalingsmodeller. 

Kontrakt Kontrakt

Kontrakt

Det er ikke altid en fordel at vælge det første og bedste tilbud. Det kan i stedet være en god idé at indhente og sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer.

Fase 9 handler om din kontrakt med byggefirmaet. Kontrakten må du ikke undervurdere, da den sikrer dig soliditet og tryghed i byggeprocessen. Med en kontrakt i hånden er du sikret juridisk, og det giver ro og tryghed økonomisk, da den klarlægger de forpligtelser, som byggefirmaet har.

Byggeriet Byggeriet

Byggeriet

Næstsidste fase omfatter selve byggeriet. Der er en række ting, du skal huske, når byggeriet går i gang. Det er for eksempel vigtigt, at du startmelder byggeriet og færdigmelder det, når sidste hånd er lagt på værket.

Du kan holde snor i byggeriet og få overblik ved at lave en detaljeret tidsplan og løbende holde byggemøder, hvor du kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem. Du kan også overveje, om du har brug for at alliere dig med en tilsynsførende til at udføre tilsynene for dig, da det netop kan være tidskrævende, kræve erfaring og kendskab til branchen.

Velkommen til Dit Nybyggeri

Vælg dit byggeprojekt nedenfor