UDFORSK FASERNE I DIT NYBYGGERI ELLER TILBYGNING

Byggegrunden

Byggegrunden

Den grund, du vælger, bestemmer udgangspunktet for din byggeproces. Det er vigtigt at overveje, hvilken beliggenhed der passer til dine ønsker og drømme. At vælge en byggegrund kræver, at du er afklaret fra starten og ved, hvor du vil gå på kompromis, og hvor du ikke vil. I dette afsnit får du gode råd og vejledning indenfor valg af byggegrund. Både ved ny udstykninger og riv-ned-og-byg-nyt projekter.

 

Se alle artikler i fasen: Byggegrunden

Arkitektur

Arkitektur

Du er nu nået så langt i dit nybyggerprojekt, at du er ved at være klar til at tage stilling til boligens arkitektur - de ydre rammer. Arkitektur kan omhandle alt fra, hvilken type tag dit hus skal have, om taget skal være fladt eller have taghældning, hvor mange rum huset skal bestå af, om huset skal være ét eller to plan og meget mere.

Der er mange ting, du skal overveje, når det kommer til arkitektur og dit nybyggeri. Dette kan være svært at finde rundt i, og derfor har vi samlet nogle af de ting, du bør overveje lige her.

Se alle artikler i fasen: Arkitektur

Byggematerialer

Byggematerialer

Byggematerialer er en af de faser i dit nybyggeri, der virkelig kan trække tænder ud. Der er mange valg at træffe, og dine valg kommer til at afspejle sig i husets samlet udtryk. Det er dog vigtigt, at du vælger materialerne med omhu, for dine valg vil få betydning i mange år. Det er derfor også vigtigt, at du overvejer dine alternativer, så du ikke bare løber med det første og bedste, som senere viser sig ikke at være så godt, som du først troede.

I denne fase forsøger vi at gøre dig klogere på byggematerialer, så du er bedst muligt klædt på til at vælge, hvad der passer til dit nybyggeri. Vi dækker alt fra trends, energi, lofter, vægge, gulve, etc., for at hjælpe med at få et godt overblik.

Et tip til udvælgelsen af byggematerialer er, ikke at undervurderer styrke, holdbarhed, vedligeholdelse og selvfølgelig udseende. Styrke og holdbarhed siger sig selv, da byggematerialet selvfølgelig skal kunne leve op til sin forventning. Vedligeholdelse er også vigtigt, da du som husejer skal overveje, hvor meget tid og energi du vil bruge på vedligeholdelse. Mindre vedligeholdelse kan selvfølgelig blive dyrere i sidste ende, men det er helt klart en beslutning du skal gøre op med dig selv tidligt i forløbet. Til sidst er selvfølgelig udseendet, som skal passe til den stil du ønsker til dit nye hus. 

Se alle artikler i fasen: Byggematerialer

Interiør

Interiør

Indtil nu har du truffet rigtig mange valg, der omhandler det ydre på dit byggeri. Nu er du kommet til den fase, hvor du skal vælge inventaret til dit drømmehus. Det er alt fra gardiner, farver, møblering til garderobeskabe og hvidevarer osv. Alt sammen inventar, der har betydning for, hvordan din hverdag kommer til at hænge sammen.

Se alle artikler i fasen: Interiør

Haveanlæg

Haveanlæg

Elsker du at bruge tid udendørs? Så er det værd at læse med her. Vi vejleder dig om haveindretning, årstiderne, potter og planter, så du får det bedste ud af dit uderum. Det kan være en udfordring at få plantegningen og uderummene til at gå op i en højere enhed, men på længere sigt vil du takke dig selv, hvis du prioriterer at bruge energi på at få puslespillet til at gå op i starten.

Se alle artikler i fasen: Haveanlæg

Kontrakt

Kontrakt

Det er ikke altid en fordel at vælge det første og bedste tilbud. Det kan i stedet være en god idé at indhente og sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer.

Fase 9 handler om din kontrakt med byggefirmaet. Kontrakten må du ikke undervurdere, da den sikrer dig soliditet og tryghed i byggeprocessen. Med en kontrakt i hånden er du sikret juridisk, og det giver ro og tryghed økonomisk, da den klarlægger de forpligtelser, som byggefirmaet har.

Se alle artikler i fasen: Kontrakt

Byggeriet

Byggeriet

Næstsidste fase omfatter selve byggeriet. Der er en række ting, du skal huske, når byggeriet går i gang. Det er for eksempel vigtigt, at du startmelder byggeriet og færdigmelder det, når sidste hånd er lagt på værket.

Du kan holde snor i byggeriet og få overblik ved at lave en detaljeret tidsplan og løbende holde byggemøder, hvor du kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem. Du kan også overveje, om du har brug for at alliere dig med en tilsynsførende til at udføre tilsynene for dig, da det netop kan være tidskrævende, kræve erfaring og kendskab til branchen.

Se alle artikler i fasen: Byggeriet

Dit Nybyggeri årbøger

Vælg projekt
Vælg dit byggeprojekt her