Planlægning

Her kan du læse om artikler vedrørende planlægningen af dit tilbygningsprojekt.

Sådan får I lys og luft i tilbygningen

Har I tænkt på dagslyset i tilbygningen? Og hvordan dagslyset i resten af huset bliver påvirket af tilbygningen? Svaret er ovenlysvinduer. Ikke alene giver de masser af dagslys. De er…

sådan støbes et fundament

Fundamenter: Hvad skal du vide?

Et fundament er det, der skal bære og stabilisere tilbygningen. Fundamentet er placeret ved og under jordoverfladen. Soklen er ikke det samme som et fundament, da soklen er placeret over…

Et hus i horisonten hvor der er ved at blive lavet en tilbygning ud fra de 8 faser

De 8 faser i en tilbygning

Der er meget, du skal huske, når du skal lave en tilbygning. Vi har samlet et overblik over de 8 faser, du typisk skal igennem i en tilbygning. Læs med…

en tilbygning som er bygget ud fra fem gode råd til din nye tilbygning.

Fem gode råd til din nye tilbygning

Når du skal lave en tilbygning, er der forskellige faldgruber, som du skal være opmærksom på. Faldgruberne kan gøre, at dit byggeprojekt bliver forsinket eller helt forhindret. Du kan også…

Et sort sommerhus med have, hvor det var vigtige at kende til det gældende reglement for tilbygninger i sommerhuse.

Reglement for tilbygninger i sommerhuse

Der er en smule forskel på de regler, der gælder for tilbygninger i sommerhuse og i helårshuse. Det er vigtigt, at du har styr på det gældende reglement for tilbygninger…

Tomt hus set indefra hvor der er lavet tilbygning eller renovering.

Tips til tilbygning eller renovering

Der hører mange overvejelser med, når man leger med tanken om at få lavet en tilbygning eller renovering. For de fleste er det spørgsmål omkring økonomien og tiden, der fylder…

En gul byggehjelm, et gult vatterpas, tegninger og en hammer som man bruger ved brud på byggeregler for tilbygninger ligger på et gråt gulv.

Guide til byggeregler for tilbygninger

Går du med drømmen om at lave en udbygning i den nærmeste fremtid? Så skal du være opmærksom på nyere byggeregler for tilbygninger, så du ikke ender med at bygge…

Kvinde der gør det selv med vatterpas i sit tilbygningsprojekt. Hun har en stribet trøje på og holder vattepas samt blyant i sine hænder op imod en væg.

Gør det selv: dette skal du huske

Der kan være både økonomiske og tidsmæssige fordele ved at gøre brug af selvbyg eller “gør det selv”-tilgangen i forbindelse med en tilbygning. Men det er essentielt, at alle aftaler…

Stempel for at love og regler for tilbygninger er overholdt

Love og regler for tilbygninger

En tilbygning kan virke som et hurtigt og overskueligt byggeprojekt, men der er nogle forbehold, du skal tage. Der er nemlig en del love og regler for tilbygninger, som du…

Bygningsrådgiver i orange vest og med hvid hjelm under armen, klar til at give byggerådgivning.

Muligheder for byggerådgivning

Ved du, hvad en byggerådgiver kan, og hvilke muligheder du har for byggerådgivning til din tilbygning? Læs her, hvordan du kan gøre brug af en bygningsrådgiver og hans mange roller,…

Et hegn der holder den rigtige afstand til skel og dermed ikke skaber nabokonflikt.

Afstand til skel: Regler ved tilbygninger

Der følger en række regler med det skel, der trækker stregen mellem dit og mit, herunder tilbygningens afstand til skel. Kommer din nye tilbygning i karambolage med reglerne for skel,…

Et billede af en fri byggegrund tæt på naturen, der kan give frisk luft imod radon i tilbygningen.

Bliv klogere på radon i tilbygningen

Radon er en radioaktiv gasart, der findes naturligt i jorden. Det er den andenstørste medvirkende årsag til lungekræft, og derfor bør du undersøge, hvordan du bliver beskyttet mod radon i…

Lokalplan illustreret med et kort, der kan give et overblik over vejnettet og naturen i nærheden.

Få et overblik med lokalplanen

En lokalplan giver det konkrete overblik over de enkelte boligområder, og de går anderledes i dybden end en kommuneplan. Det er derfor en god idé at nærstudere lokalplanen, før du…

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C