Hvad koster en nedrivning af et sommerhus?

Det har de seneste år været en opadgående trend, at huskøbere vælger at rive gamle sommerhuse ned for at bygge nyt. Der er flere gode grunde til at rive et gammelt hus ned for at bygge et nyt.

En nedrivning er et større projekt, men med en lang investeringshorisont kan det være en god investeringscase sammenholdt med en større renovering af et ældre sommerhus. Der er særligt 3 scenarier som giver anledning til at overveje en nedrivning;

  • Grunden har en unik beliggenhed i et attraktivt område, og kan dermed bære en større investering.
  • Det kan være svært at finde en ubebygget grund i et etableret sommerhusområde.
  • En renovering overstiger kr. 500.000

Hvad koster en nedrivning?

En nedrivning koster typisk omkring 100.000 kr. afhængig af omstændighederne, husets størrelse og beliggenhed. Det er en god tommelfingerregel om, at en nedrivning koster ca. 1.000 kr. pr. kvadratmeter. Hvis man lægger denne kalkule ind i budgettet, så går man ikke helt galt.

Ved en nedrivning undgår man desuden, at skulle betale store tilslutningsafgifter til et nyt  hus, hvis der i forvejen ligger et hus på grunden. Alene de sparede tilslutningsafgifter ( det vil sige afgifter for tilslutning af kloak,  el og eventuel fjernvarme )  vil i mange tilfælde dække over et beløb svarende til ca. 40% af nedrivningsomkostningerne. Så ønsker man et nyt hus, så er en pæn del af nedrivningsomkostningerne allerede her dækket ind.

Derudover er nogle af de helt store fordele ved nye huse, at de har et meget lavt energiforbrug. Også her vil der være store penge at spare set i forhold til at bo i et ældre hus. Dernæst vil nye huse oftest være forbundet med meget lave vedligeholdelsesudgifter i de første mange år. Enhver huskøbers mareridt er selvfølgelig, at der pludselig dukker store og uventtede vedligeholdelsesudgifter op, men den risiko er stort set udelukket, hvis man vælger at bygge et nyt hus.

De seneste års rentefald kan ligeledes betyde, at flere har haft mulighed for at låne lidt flere penge til at realisere drømmen om at bygge et helt nyt sommerhus efter egne ønsker. Endelig vil mange huskøbere formentlig vælge at rive det gamle hus ned og bygge et nyt, fordi det er lettere en dag at sælge et nyere hus.

Læs også artiklen: Sommerhus nybyg pris

Hvem skal stå for nedrivningen?

Nogle tilbyder deres kunder løsninger med den ”fulde pakke”, hvor firmaet står for alt fra nedrivning af det gamle hus til opførelse af det nye hus. Fordelen ved at vælge et firma, der kan tilbyde den fulde pakke, er selvfølgelig, at man så slipper for at skulle koordinere arbejdet med flere end én part.

Derudover findes der en del firmaer, der har specialiseret sig i lige netop nedrivninger. Fordelen ved at lade et specialistfirma stå for nedrivningen er, at disse firmaer har udviklet metoder til at rive huse ned på den letteste og mest effektive måde.

I princippet kan man godt selv stå for nedrivningen af det gamle hus. Medmindre man har særlig erfaring inden for området, er det dog ofte en dårlig ide selv at gå i gang med nedrivningen.

Udfordringen ved selv at stå for nedrivningen af det gamle hus er bl.a., at der er tale om en meget stor opgave, som de færreste hverken kan overskue eller har evnerne til. Derudover kræver en nedrivning som regel, at der anvendes udstyr og maskiner, som almindelige mennesker ikke har adgang til. Endelig er der en del krav og regler, man skal sætte sig ind i, før man begynder at rive sit hus ned. Det kræver eksempelvis en nedrivningstilladelse, før man kan påbegynde nedrivningen. Sidst, men ikke mindst, må private ikke selv bortdeponere farligt-eller miljøskadeligt affald, da det kræver en særlig tilladelse.

Der er derfor typisk både tid og penge at spare ved at lade et nedrivningsfirma stå for opgaven, da man dermed får revet huset ned på den mest effektive måde og uden potentielt dyre fejl og ulovligheder til følge..

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her