Designfasen af din renovering, find gode råd her

Står du i en situation, hvor du har brug for mere plads eller renovering af boligen? Så er der heldigvis mange forskellige måder at gribe dette an på.

Farver og materialer til inspiration til designfasen af din renovering

Køkkenet er ét af de foretrukne steder for danskerne at bygge om.

I langt de fleste tilfælde har du en stor frihed til at bygge om, renovere eller modernisere din bolig, men der kan dog være en række forbehold og retningslinjer, som du skal overholde. Disse kan være afgørende for den pris, du kommer til at betale.

Læs også artiklen: 6 gode råd

Hvilke muligheder du har for en renovering, vil typisk afhænge af, hvad du går og drømmer om i kombination med din økonomi, boligens konstruktion, væggenes bæringsevne, elinstallationer og meget andet. Disse ting kan være med til at afgøre, hvilke muligheder du har for at komme i mål med dine renoveringsdrømme, hvor det særligt vil være din økonomi, der kan gøre det store udfald. Derfor oplever mange en renovering som en opgave, hvor det er nødvendigt at indgå en række kompromisser for at få det til at gå op i sidste ende.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

En renovering af din bolig kan være et større projekt, og derfor er det nødvendigt at undersøge huset som en helhed. Her skal du undersøge, hvad en eventuel renovering vil gøre for hele huset og ikke blot for det område, hvor renoveringen skal foregå.

Mange begår desværre den fejl, at en renovering resulterer i en usammenhængende bolig, hvor plantegningen giver dig små og overflødige rum. Derfor skal du overveje det nøje og tænke langsigtet, når du planlægger dit renoveringsprojekt. Her kan du eksempelvis spørge dig selv, hvordan børneværelserne kan anvendes, når børnene flytter hjemmefra.

Ved at tænke langsigtet får du et overblik over forandringer i fremtiden. Dette vil være med til at give dig en fornemmelse af, hvad der kan betale sig og skabe værdi for dig og familien netop nu. Samtidig kan det være en fordel at tænke andre personers behov ind, hvis du skulle gå hen og sælge din bolig.

ideer til designfasen

Et større renoveringsprojekt kan du også vælge at gennemføre i etaper. Dette kan du gøre for den økonomiske overskuelighed og dels for at kunne bo i huset, samtidig med at du er i fuld gang med renoveringsprojektet.

Sørger du for at bibeholde helhedsindtrykket af boligen, vil overvejelser om alle rum blive inkluderet i dit projekt. Bygger du derimod ét rum ad gangen uden tanke for helheden, risikerer du at umuliggøre efterfølgende projekter. Derfor kan det ofte være fordelagtigt at få professionel hjælp udefra.

En arkitekt er den helt rigtige fagperson at alliere sig med. Her kan du få hjælp til udformning af idéer og tegninger, hvor du får et mere klart billede af dine muligheder. Samtidig kan en arkitekt langt bedre se, om der er bedre alternativer for dig, som du ikke selv har overvejet. På den måde kan du få en portion inspiration, der kan føre til endnu bedre løsninger.

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her