Valg af loft til dit sommerhus

Når du skal beslutte dig for, hvilket loft du kunne tænke dig i dit nye sommerhus, er der mange forskellige ting, du bør overveje. Skal det være den samme slags lofter i hele huset? Hvilke materialer passer bedst ind i dit nye sommerhus? Hvad er billigst, og hvad kræver mest vedligeholdelse? Rent æstetisk er der også stor forskel på. om loftet er af træ, gips, om det er pudset eller af træbeton. Her hjælper vi dig på vej med en oversigt.

Stor sommerhusstue hvor valget af loft kan ses

Trælofter

Et træloft signalerer hygge og tryghed. Det kan være udført i enten brædder eller lister, og ses ofte i sommerhuse. Det er billigt, og forholdsvist nemt at sætte op. Det er dog ikke i alle moderne byggerier, at et træloft vil passe ind, da det kan virke lidt gammeldags. Vælger man de hvidpigmenterede profilbrædder, kan det dog give et mere moderne look end de traditionelle mørkere brædder.

Læs også: Tænk bæredygtighed ind i dit sommerhus

Pudsede lofter

Pudsede lofter findes oftest i ældre huse, og ses sjældent i forbindelse med nybyggeri. Et pudset loft kræver erfaring at etablere, så det vil oftest være en professionel murer, der skal gøre arbejdet. Det er en dyr løsning, men til gengæld er det nemt at rengøre og vedligeholde. Et pudset loft passer bedst ind i ældre sommerhuse, hvor man ønsker at bevare den oprindelige stil.

Gipslofter

Et gipsloft er som udgangspunkt glat, og males derefter hvidt. Det ses i mange nyere boliger, og var især populært op igennem halvfemserne, hvor det blev moderne med hvidmalede vægge og lofter. Gipslofter er den mest almindelige løsning, og det er da også det absolut nemmeste med hensyn til opsætning og vedligehold. Opsætning af gipsplader er forholdsvist nemt, og de kræver efterfølgende heller ikke det store vedligehold, da de kan males efter behov. Samtidig lyser de op i rum, der lider under for lidt dagslys. Resultatet er stilrent, og passer ind i de fleste huse.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Mineraluldsloft/træbeton

Hvis du går op i akustik, og ønsker et loft, der er nemt at montere, og samtidig har lyddæmpende egenskaber, er det en oplagt mulighed at vælge enten et mineraluldsloft eller et loft af træbeton. Mineraluldslofter monteres i T-skinner, og er nemme at udskifte enkeltvis, hvis en plade skulle blive beskadiget. Træbeton kan vælges i forskellige strukturer, og er fremstillet af rene naturmaterialer. Derfor har det gode brandegenskaber.

Læs mere om byg sommerhus

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her