Inspiration til badeværelse anno 2022

De seneste år er badeværelset vokset fra at være et rum til dagens personlige gøremål til at være en intim velværeoase. Rummet er blevet hjemmets private wellness-afdeling med fokus på stemning og rummelighed kombineret med moderne teknologi. Sammen med køkkenet er badeværelset faktisk et af de rum, hvor vi tilbringer en stor del af vores vågne timer og et af de få rum, hvor vi har alenetid. Vi har set nærmere på, hvad der hitter i 2022, så du kan få inspiration til dit badeværelse.

et badeværelse i naturefarverne

Tag naturen med i bad

Sten, marmor og træ. De organiske materialer er et stort hit på badeværelset i 2022, hvor det kliniske hvide look må vige pladsen for rå naturmaterialer. At være i kontakt med naturen er med til at skabe ro samt velvære og en særlig følelse af at være fri. Prøv for eksempel at lege med tanken om et trægulv eller rå stenvægge. Ud over naturmaterialerne er planterne også rykket med ud på badeværelset. Grønne planter som kaktusser, flamingoblomst, jernplante og aloe vera trives især godt i det varme og fugtige miljø, hvor der ofte ikke er særligt meget sollys.

 

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Hverdagsluksus

Selvforkælelse er en af de helt store trends, når du leder efter inspiration til badeværelset i 2022. Og hvad er mere forkælende end luksus i hverdagen. Vælg armaturer, greb og tilbehør i messing eller guld, og skab en øjeblikkelig, luksuriøs fornemmelse. Samtidig er tungere materialer som marmor og træ også med til at give en kvalitetsfornemmelse, som hører sammen med luksus. Tænk hotelindretning, når du indretter med små, lækkert foldede håndklæder, og vær i det hele taget ikke bange for pyntegenstande og fine opsatser.

moderne badeværelse i mærke farver hvor der er hentet inspiration til badeværelse med håndvaskene

Inspiration til dit badeværelse: Håndvaske fra AXOR Urquiola og 1-grebs armaturer fra AXOR Citterio E i specialoverfladen sort krom på Hotel Liberty i Offenburg. 

Inspiration til dit badeværelse med farver

Farvepaletten i badeværelset går mod lysere tider. Her vinder pastel- og sorbetfarver ind på alt fra vægge til fliser og interiør. Det er især farver som pastellyserød, sart grøn og turkis, der er populære. Grå er stadig på mode, men i en nuance kaldet greige, der er en særlig blanding mellem grå og beige. Farverne skæver mere mod det orientalske og sydlandske end de typiske, nordiske farver, som vi kender. Find inspiration til dit badeværelse med flotte farver, der kan være med til at give personlighed til rummet.

Læs også artiklen: Farver på dit badeværelse

badeværelsesvæg hvor farvede blå fliser er brugt som inspiration til badeværelse

Inspiration til dit badeværelse: Få smukke, trendy og sarte farver, som greige og turkis, frem med disse smukke glasfliser fra Fired Earth. 

Industrielt look

Det industrielle look med jernkabiner og sorte stålvandhaner står i skarp kontrast til de fine pastelfarver. Vandhanerne kan sagtens kombineres med de sarte farver, og giver dem modspil, så rummet fremstår moderne og mere minimalistisk. Sorte haner står også i flot kontrast til for eksempel træ og rå mursten, hvor det industrielle og rå udtryk kommer frem. 

Få mere viden om husdesign

Hygiejnisk teknologi

Vi går mere og mere op i hygiejne, og der udvikles hele tiden ny teknologi i forhold til at undgå bakterier. På badeværelset er berøringsfri armaturer og toiletter det næste skridt, og toiletter med indbygget bidetfunktion samt toiletsædevask, tørrefunktion og overfladebehandlinger, der afviser bakterier og snavs. Derudover kan flere af badeværelsets funktioner styres via en app på telefonen. Så selvom det er tilbage til naturen i indretningen, er det frem mod fremtiden, hvad angår teknologi.

Rummelighed i små rum

Generelt går tendensen mod small living – og det gælder også på badeværelserne. Der er flere smarte løsninger på, hvordan man bedst udnytter badeværelsets størrelse, og samtidig får spafornemmelsen frem. Vil du have et badekar med massagefunktion, er mange designs ikke længere så store som førhen, og brusekabinerne behøver ikke være kæmpestore – det handler mere om bruserens effekt, som for eksempel regnvands- og massagefunktioner. Smarte opbevaringsløsninger, smalle vaske og minimalistiske møbler kombineret med multifunktionalitet og kompakte toiletter er vejen frem. 

Læs også artiklen: Badeværelse – type, stil og 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her