Sikkerhed i hjemmet: Alarmsystemer

Det er blevet mere og mere almindeligt at installere et alarmsystem i de danske hjem. Tyverialarmen er en rigtig fornuftig investering, hvis man ønsker en præventiv løsning på indbrud. De fleste indbrudstyve foretrækker nemlig at bryde ind i huse, hvor der ikke er opsat tyverialarm, så de kan få mulighed for at ”arbejde” uden stress og naboernes opmærksomhed. Der findes mange forskellige typer af alarmsystemer, og ønsker du at integrere et i din nye bolig, er det en fordel at have viden om, hvilke muligheder der er på markedet.

videokamera der en af mange alarmsystemer der øger sikkerheden i hjemmet

Alarmer med abonnement

Der findes overordnet to typer af alarmsystemer: Alarmer med abonnement og alarmer uden abonnement. En alarm med abonnement er den dyreste løsning, fordi alarmsystemet er koblet op på en alarmcentral ved et sikkerhedsfirma som G4S, Verisure eller Falck. Du ejer altså ikke alarmen, men betaler derimod et månedligt beløb for at leje en alarmpakke. Pakkerne, du kan leje, varierer typisk i pris, alt efter hvor meget tilbehør du ønsker. Typisk vil dit hjem blive udstyret med et alarmpanel, dør- og rumsensorer samt alarmskilte, som du kan klistre på dine døre for at advare tyven.

Bliv inspireret af vores designguide

Fordelen ved at vælge en alarm med abonnement er, at dit hjem bliver overvåget døgnet rundt. Du behøver ikke selv at gøre noget, hvis du får ubudne gæster, da firmaet mod betaling kan sende en vagt ud. Vagtcentralen kan nemlig helt præcist se, i hvilket rum sensoren er blevet aktiveret. På den måde har du altså mulighed for at tage på ferie uden at risikere at komme hjem til en ubehagelig overraskelse i form af et indbrud.

Læs også artiklen: Belysningens betydning udendørs

tre videokameraer de er en af mange mulige løsninger på alarmsystemer

Alarmer uden abonnement

Et alarmsystem uden abonnement er ikke tilkoblet en alarmcentral, og det er derfor en billigere løsning, da du ikke skal betale for overvågningsservicen. Der findes flere former for alarmer uden abonnement. Du kan blandt andet modtage en SMS eller få besked på en tilknyttet app, hvis alarmen går. Det er også muligt at købe et alarmsystem, der begynder at hyle, hvis sensorerne registrerer bevægelser. Sådan et alarmsystem er noget af det billigste på markedet, og det vil du kunne få fat på i Harald Nyborg eller i lignende butikker. Du har også mulighed for at livestreame en videooptagelse fra dit hjem, hvis du har installeret videoovervågning. Mulighederne er mange, og derfor spænder prisniveauet også meget bredt.

Fordelen ved at vælge en alarm uden abonnement er, at du fra den dag, du investerer i alarmen, selv ejer alarmsystemet, og derfor vil du ikke opleve løbende udgifter, som det er tilfældet ved et abonnement. Samtidig kan du altid supplere dit alarmsystem med nyt ekstraudstyr, så du kan sikre din bolig endnu bedre. Det, som alarmsystemer uden abonnement til gengæld ikke kan tilbyde, er overvågning fra en alarmcentral, og derfor skal du selv agere, hvis en alarm i dit hjem udløses.

Det handler således om prioritering, når du skal tage en beslutning om, hvilket alarmsystem du skal vælge. Politiet og Det Kriminalpræventive Råd har i flere år anbefalet at følge det præventive råd om at installere alarmsystemer i hjemmet, og generelt er devt derfor en god investering, hvad end du vælger et system med eller uden abonnement. Bor du for eksempel i et tætbefolket område og har et godt netværk, kan det sagtens være et fornuftigt valg at ”nøjes” med de billigere løsninger. Bor du derimod et sted, hvor tyve relativt ubemærket kan lave indbrud, vil det være en klogere beslutning at betale for overvågningsservicen, hvor sikkerhedsfirmaer kan rykke ud, hvis alarmen går.  

Læs også artiklen: Intelligent byggeri

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her