Loft - hvad skal du vælge?

Når du skal beslutte dig for, hvilket loft du kunne tænke dig i dit nye hjem, er der mange forskellige ting, du bør overveje. Skal det være de samme slags lofter i hele boligen? Hvilke materialer passer bedst? Hvad er prisniveauet, og hvad kræver mest vedligeholdelse? Rent æstetisk er der også stor forskel på, om loftet er af træ, gips, om det er pudset eller af træbeton.

Listeloft

Listeloft

Linjerne, strukturen og træet giver rummet karakter og fremhæver loftet og rummets facon. Træet gør det meget store og åbne rum mere intimt. Loftet er ikke bare smukt, det fungerer også som et akustikloft, hvilket er vigtigt at tænke over i et stort og åbent rum. Tidligere var lofttypen en forholdsvis dyr løsning, men i takt med at lofttypen er blevet mere og mere populær finder billigere modeller og løsninger vej til markedet.

Du kan også overveje at indramme listerne i et felt på loftet for et mere elegant og anderledes listeloft. Det giver en interessant loftflade med et mere diskret udtryk

Akustikforhold Lyddæmpende

Listeloft

Betonloft

Beton har længe været populært på gulvet, men det er flot som loft. De kolde beton går fint i spænd med boligens andre naturlige materialer. Et betonloft er støbt på stedet og kan danne en smuk helhed i kombination med indretning med træ og stof, der giver masser af atmosfære.

Akustikforhold – Neutral

Betonloft og seng i lækkert design

Krydsfiner

De skrå vægge og krydsfinerpladerne, der fortsætter fra loftet og videre til væggene, kan give rummet en særlig stemning. Samtidig giver de gennemførte træflader rummet et lækkert og eksklusivt udtryk. Krydsfinerplader er nu ellers både billige og lette at have med at gøre. Du kan nemlig let slå søm og skruer i, uden at de revner, og skulle en plade gå i stykker, kan du uden problemer sætte en ny op for få penge.

Akustikforhold Neutral

Krydsfiner loft. Nymoderne design.

Træloft

Et træloft signalerer hygge og tryghed. Det kan være udført i enten brædder eller lister og ses ofte i sommerhuse eller parcelhuse fra 60erne. Det er billigt og forholdsvist nemt at sætte op. Det er dog ikke i alle moderne byggerier, at et træloft vil passe ind, da det kan virke lidt gammeldags. Vælger man de hvidpigmenterede profilbrædder, kan det dog give et mere moderne look end de traditionelle mørkere brædder.

Akustikforhold – Lyd dæmpende

Træloft. Klassisk indretning. Kontor.

Mineraluldsloft/træbeton

Hvis du går op i akustik og ønsker et loft, der er nemt at montere og samtidig har lyddæmpende egenskaber, er det en oplagt mulighed at vælge enten et mineraluldsloft eller et loft af træbeton. Mineraluldslofter monteres i T-skinner, og er nemme at udskifte enkeltvis, hvis en plade skulle blive beskadiget. Træbeton kan vælges i forskellige strukturer, der er fremstillet af rene naturmaterialer, og har derfor gode brandegenskaber.

Mørke lofter er på vej frem. Den mørkegrå farve gør sammen med den mørkegrå bagvæg det lavloftede rum ekstra intimt og roligt. Undersøgelser viser, at vi mennesker dæmper vores stemmer og opfører os mere roligt, når der er mørkt. En viden der bliver brugt på hoteller og restauranter i stor stil. Og som også kunne være smart at tage videre med ind på soveværelset, hvor vi nemt skal kunne slappe af.

Akustikforhold Lyddæmpende

Mineraluldsloft og træloft i et køkken

Gipsloft

Et gipsloft er som udgangspunkt glat, og males derefter hvidt. Det ses i mange nyere boliger, og var især populært op igennem halvfemserne, hvor det blev moderne med hvidmalede vægge og lofter. Gipslofter er den mest almindelige løsning, og det er da også det absolut nemmeste med hensyn til opsætning og vedligehold. Opsætning af gipsplader er forholdsvist nemt, og de kræver efterføl- gende heller ikke det store vedligehold, da de kan males efter behov. Samtidig lyser de op i rum, der lider under for lidt dagslys. Resultatet er stilrent, og passer ind i de fleste boliger.

Der er rigtig gode muligheder at lave støjdæmpende løsninger præget som små huller i overfladen

Akustikforhold Kan tilvælges som lyddæmpende

Gipsloft i et flot køkken alrum

Lofter i kombination med synlige spær

Loft i kombination med behandlede træspær er et simpelt og råt valg , der giver et flot arkitektoniske udtryk, og en fantastisk rumfornemmelse. Udover blikfanget giver loftet også en god akustik, hvilket er vigtigt at tænke på i et stort rum.

Lofter i kombination med synlige spær

 

 

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her