Dit valg af gulv på badeværelset og i køkkenet

Der både er praktiske og ikke mindst stilmæssige beslutninger at tage, når det kommer til dit valg af gulv på badeværelset og i køkkenet. Denne artikel kommer med foreslag til dit køkken- og badeværelsesgulv i dit nye sommerhus.

Køkken hvor valget af gulv er faldet på trægulv

Køkkengulv

Når du skal indrette et køkken, er der mange detaljer, som der skal tages stilling til for at skabe et godt resultat. Hvilke skabe skal der være? Og hvordan skal bordpladen se ud? Valget af køkkengulvbelægning har også en stor indflydelse på det samlede udtryk i dit køkken, og derfor er det en god idé, at du sætter tid af til at vælge det helt rigtige design og materiale til køkkengulvet. Udvalget inden for køkkengulvbelægning er enormt stort, og derfor kan du sagtens finde noget, der passer til dig – både med hensyn til stil, pris og vedligeholdelse. Du kan her læse om nogle af de muligheder, du har, når det kommer til valg af køkkengulvbelægning.

  • Trægulv: Et trægulv kan være med til at give dit køkken den helt rigtige stemning, men vælger du et trægulv, skal du være opmærksom på, at det alt efter kvalitet kan være en smule sart i forhold til de funktioner, køkkenet har. Hvis du ønsker en træeffekt, men synes, at det er lidt for satset med et trægulv, kan du vælge nogle luksus vinylfliser, der ligner trægulv, og samtidig er nemmere at vedligeholde.
  • Klinker og fliser: Når det kommer til klinker og fliser, findes der både modige og mindre modige valg, da der findes et væld af muligheder indenfor nuancer og mønstre. Denne type gulvbelægning er praktisk i et køkken i forhold til rengøring og vedligeholdelse.
  • Linoleum: Linoleum er en fornuftig gulvbelægning i et køkken, da det er holdbart og ikke mindst let at rengøre. Linoleum består af naturlige materialer, og det kan fås i en masse forskellige farver og mønstre.
  • Betongulv: Ønsker du at give dit køkken et industrielt look, er betongulvet en simpel og meget holdbar løsning. Betongulvet har et særligt udtryk, og derfor kan det fungere som en af hovedelementerne i dit køkken.
  • Gummi: Gummi er en god løsning til dit køkken, da det er et praktisk materiale på grund af den jævne overflade. Gulvet fås både i ark eller fliser, og der findes et utal af designs, du kan vælge.

Læs også: Isolering af gulv i sommerhus

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Badeværelse med moderne fliser

Badeværelsesgulv

Badeværelset er ikke et rum, som man typisk opholder sig lige så meget i, som de øvrige rum i sommerhuset, men ligesom med køkkenet, er der også en masse beslutninger at tage stilling til, når det kommer til gulvet på badeværelset. Nedenfor kan du læse om nogle af de muligheder, du har på badeværelset.

  • Fliser: Fliser er den type af badeværelsesgulv, som de fleste har, men derfor er der stadig stor forskel på, hvordan de ser ud. Fliser kommer nemlig i et væld af farver, mønstre og ikke mindst størrelser. Fliser er praktiske på badeværelset, da de er lette at rengøre.
  • Vinylgulv: Et badeværelsesgulv af vådrumsvinyl er et godt alternativ til fliser, da det er meget resistent over for både vand og fugt. Vinylgulvet fås som så meget andet gulvbelægning i mange designs, og samtidig kan det lægges på som et stort stykke, da det er meget elastisk.
  • Epoxy: Epoxy er et materiale, der minder lidt om harpiks, og det er over de seneste år steget i popularitet på grund af den store slidstyrke og nemme vedligeholdelse samt rengøring.
  • Granit: Vælger du granit, får du et meget slidstærkt gulv, som tåler en del. Udtrykket kan både være mat eller blankt, og samtidig tilføjes en skridsikker belægning, som gør gulvet mindre glat, når det er vådt.  

Læs også: Tænk bæredygtighed ind i dit sommerhus

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her