Sådan får man stor lyd til at være usynlig

“Jeg vil mene, at alle vinder med en løsning, hvor højttalerne diskret placeres i loftet. Den lydinteresserede får forkælet ørene og dem, der ikke bryder sig om store gulvhøjttalere får forkælet øjnene. Det kan godt være, at vi gemmer højttalerne væk, men vi gemmer bestemt ikke den gode lyd væk!“ forklarer John Forná, der er projektleder hos HiFi klubben.

HiFi Klubben kan samarbejde med alle danske typehusvirksomheder, så det er i dag ikke noget problem at få en skræddersyet lyd-løsning til sit nybyggeri, hvor man selv kan afgøre, hvor højt ambitionsniveauet skal være: Skal der lyd i alle rum, skal der kun lyd i udvalgte rum, eller skal der være forskel på højttalernes ydeevne fra rum til rum?

“Mulighederne er uendelige og designet er altid virkelig flot og diskret,“ forklarer John Forná og fortsætter: “Vi oplever gang på gang, at vores kunder er særligt glade for at få gode højttalerne placeret i loftet i køkken/alrummet. Det er altid et hit! Om morgenen kan familien starte dagen med noget roligt musik, om lørdagen kan de høre ‘Monopolet’ og til jul kan de skabe den rigtige stemning med Bing Crosby.“ 

Højtaler bygget ind i loftet i køkkenet

Lyd i loftet er ikke dårlig lyd – tværtimod

Det er en skrøne, når nogen siger, at det er umuligt at får god lyd fra en højttaler, der er bygget ind i loftet. De dage er forbi, hvor man blot benyttede spotboksene. “Det er klart, at tingene skal gøres ordentligt. Derfor installerer vi hos HiFi Klubben altid ordentlige kabinetter med en god backbox, uanset hvilket lydsystem, der er tale om. Faktisk er vores kabinetter lige så store som en almindelig vægophængt højttaler – så lyden holder fuldstændig samme, høje niveau. Ja, jeg vil gerne stå på mål for, at skjulte højttalere fra os sagtens kan spille op til selv den vildeste fest!“ fortæller John Forná.

Start altid med en lytteprøve

Alle HiFi Klubbens butikker står parate med hjælp og rådgivning til alle, der går med tanker om at få en god lydløsning til deres nybyggeri. Og det gælder selvfølgelig uanset om man foretrækker en klassisk vægophængning eller ønsker en løsning, hvor højttalerne er gemt væk i loftet.

“Alle bør unde sig selv den oplevelse at besøge en af vores butikker og med egne øre opleve, hvor godt det kan lyde med skjulte højttalere. Selv de største lyd-entusiaster bliver forbløffede over, hvor godt det lyder, med vores indbyggede højttalere fra for eksempel B&W eller Dali – og man kan simpelthen gå ind fra gaden. Vores medarbejdere er altid parate til at forklare om vores produkter og give lytteprøver på de forskellige typer af højttalere. De ved, hvad de taler om,“ siger John Forná.

Opsætning af integreret lyd i nybyggeri

(Mange nybyggede huse har i dag store vindespartier, der er flotte og som giver et imponerende lysindfald. Desværre gør de store vinduer det også ind imellem svært at finde det optimale sted på tv’et. Med en loftmontering kan selv store skærme gemmes væk og kun ‘trylles frem‘, når det er nødvendigt.)

Fra tanke til færdig løsning 

“En god løsning kræver dialog. Det er vigtigt, at vi får talt os frem til, hvor stor en løsning, der er brug for. Både antallet af højttalere og højttalernes ydeevne, der er jo forskel på, om der er tale om et par udendørs højttalere på terrassen, eller om der skal skabes en god lydoplevelse ved tv’et. Vi skal også have talt igennem, hvilke rum, der skal være lyd i. Mange nøjes med blot at få en god løsning i køkken/alrummet, andre går hele vejen og får også lyd på badeværelserne, børneværelserne og soveværelset. Og uanset hvad der bliver aftalt, så skal løsningen tænkes ordentligt igennem, så vi kan levere den rigtige kvalitet, og give et nøjagtigt overblik over prisen for den samlede løsning,“ understreger John Forná.

Få mere viden om husdesign

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Lad HiFi Klubben stå for alt det praktiske

Når der er taget en beslutning om, hvilken form for lyd, der skal installeres i nybyggeriet, og hvor højttalerne præcist skal monteres, udarbejder HiFi Klubben en tegning over huset, hvor placeringen af de forskellige højttalere angives, og hvor den bagvedliggende teknik med forstærkere fra eksempelvis Sonos eller Bluesound skal installeres. Denne tegning overdrages til de elektrikere, der står for det øvrige el-arbejde på nybyggeriet, så kabeltrækningen bliver gjort korrekt og efter HiFi Klubbens anvisninger.

Den endelige montering af selve højttalerne og sammenkoblingen til forstærkerne og eventuelle receivere til hjemmebiografen i teknikrummet foretages af HiFi Klubbens egne montører. På den måde er der sikkerhed for, at alt fungerer som det skal, og at lyden er optimal.

En sælger fra HiFi Klubben i butikken, som står klar til at hjælpe

(Et nybygget hus er ofte en del måneder undervejs. HiFi Klubben er gerne med under hele projektet og er altid åben for en snak undervejs. Måske opstår der nye behov, måske ændrer ønskerne sig. Under alle omstændigheder, så er god rådgivning altid vigtig, når der skal skabes den bedste lydoplevelse i det nye hus.)

Nemt at bruge for alle

Der findes adskillige måder at styre husets lyd på, og ligesom der er forskel på, hvor store og omfattende løsninger, HiFi Klubben installerer, så er der også forskel på, hvordan betjeningen ønskes udformet.

“Vi kan skalere betjeningen fuldstændig efter vores kunders ønsker. Der er mange, der blot ønsker at vi monterer et enkelt betjeningspanel på væggen, hvis der f.eks. kun er sat højttalere op i køkken/alrummet. Det er nærmest blot en tænd-sluk løsning. Andre vælger at styre det hele fra deres mobiltelefon eller fra en tablet. Det er helt op til hver enkelt, og der findes ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det væsentlige er, at man får en løsning, der passer til ens temperament,“ siger John Forná og afslutter med at understrege, at det vigtigste for ham er at levere den bedste og mest gennemtænkte lydoplevelse hver gang.

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

John Forná, Projektleder hos HiFi klubben.

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her