Er der mulighed for fibernet i dit område?

Noget af det bedste og hurtigste internet, du kan få i Danmark, leveres af såkaldt fibernet. Denne form adskiller sig fra det traditionelle bredbåndsinternet ved at have markant højere hastigheder. Derfor ses der i dag også en stigning i, hvor mange der benytter sig af fiberinternet. Denne internetform bliver altså mere og mere populær.

Kunne du godt tænke dig at vide meget mere om fibernet, hvilke områder der har fibernet lagt ind, samt om der er mulighed for fibernet i dit område? Så kan du med fordel læse med videre her.

Hvad er fibernet?  

I dag er langt de fleste danskere koblet til kobberkabler for at få deres internetforbindelse. Dog får flere og flere øjnene op for fibernet, hvilket er internet, som leveres via lyslederkabler. Dette betegnes også for optisk fiber – deraf navnet fibernet. 

Fibernet adskiller sig fra de traditionelle netkabler ved at kunne levere internetsignal af højere hastighed. Dog er det ikke muligt for alle i Danmark at få fibernet, hvilket du kan læse meget mere om i næste afsnit.

Læs også: Sådan får du godt lys i din bolig

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Kan du få fibernet?

Desværre er det endnu ikke muligt at få fibernet alle steder i Danmark. Hvis du dog har mulighed for det, så bør du overveje at skifte over til fiberløsningen. Denne form vil nemlig med stor sandsynligvis give dig hurtigere internetforbindelse, end hvis du får internet fra de traditionelle kobberkabler. 

De største udbydere af fibernet i Danmark er YouSee, Waoo og Stofa. Vil du gerne finde ud af, om du kan få fibernet på din bopæl, så kan du med hjælp fra netkablet.dk, se fibernet priser her og undersøge nærmere om du har mulighed for at få fibernet i dit område. 

Læs også om byg nyt hus

Hvem er bedst i test?

På nuværende tidspunkt er det hurtigste fibernet i Danmark leveret af TDC/YouSee. Det er dog langtfra alle husstande, som har mulighed for at få denne lynhurtige internetforbindelse, og der anbefales Waoo eller Stofa som alternativer. 

Der er endnu ikke lavet mange tests af de danske udbydere af fibernet, fordi det stadig er en relativ ny måde at få internetforbindelse på. Dog er det altid en god idé at benytte sig af Trustpilot, hvis du vil læse anmeldelser af de forskellige udbydere.

 Læs også: Intelligent bolig

Hvad koster fibernet?  

Prisen på fibernet afhænger af, hvor i landet du bor. Du skal dog huske, at hvis du bor maksimalt 30 meter fra fiberkanalerne, skal udbyderne faktisk tilslutte dig på deres regning. Dermed koster det ikke meget for dig at få fibernet.

Bor du længere end 30 meter væk fra fiberkablerne, skal du undersøge, om det er muligt at grave fiberrør ned i dit område. Er dette muligt, bør du overveje, om du selv kan stå for nedgravningen af rørene. Dette er nemlig ikke en særlig svær og omfattende proces, og der findes guides online. Der er mange penge at spare, hvis du selv graver fiberrøret ned, men du skal sørge for at have aftalt det præcist med udbyderen af fibernet i dit område. 

Er der flere forskellige udbydere i dit område, så bør du undersøge hvert selskab for at finde ud af, hvad forskellen på dem er. Overvej, inden du vælger udbyder, hvor mange der skal dækkes af internettet, samt hvor meget du bruger internettet i din hverdag. 

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

www.netkablet.dk

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her