UDFORSK FASERNE I TILBYGNING

Kom godt i gang

Kom godt i gang

Efter du har samlet inspiration i forrige fase er du nu ved at være sporet ind på, hvad det er for et hjem, du ønsker. I planlægningsfasen hjælper vi dig på vej til at vælge byggefirma. Samtidig hjælper vi dig med at skabe et overblik over budgettet, lokalplaner, jordbundsundersøgelser mm.

Se alle artikler i fasen: Kom godt i gang

Arkitektur

Arkitektur

Du er nu nået så langt i dit nybyggerprojekt, at du er ved at være klar til at tage stilling til boligens arkitektur - de ydre rammer. Arkitektur kan omhandle alt fra, hvilken type tag dit hus skal have, om taget skal være fladt eller have taghældning, hvor mange rum huset skal bestå af, om huset skal være ét eller to plan og meget mere.

Der er mange ting, du skal overveje, når det kommer til arkitektur og dit nybyggeri. Dette kan være svært at finde rundt i, og derfor har vi samlet nogle af de ting, du bør overveje lige her.

Se alle artikler i fasen: Arkitektur

Byggematerialer

Byggematerialer

Byggematerialer er en af de faser i dit nybyggeri, der virkelig kan trække tænder ud. Der er mange valg at træffe, og dine valg kommer til at afspejle sig i husets samlet udtryk. Det er dog vigtigt, at du vælger materialerne med omhu, for dine valg vil få betydning i mange år. Det er derfor også vigtigt, at du overvejer dine alternativer, så du ikke bare løber med det første og bedste, som senere viser sig ikke at være så godt, som du først troede.
I denne fase forsøger vi at gøre dig klogere på byggematerialer, så du er bedst muligt klædt på til at vælge, hvad der passer til dit nybyggeri.

Se alle artikler i fasen: Byggematerialer

Kontrakt

Kontrakt

Det er ikke altid en fordel at vælge det første og bedste tilbud. Det kan i stedet være en god idé at indhente og sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer.

Fase 9 handler om din kontrakt med byggefirmaet. Kontrakten må du ikke undervurdere, da den sikrer dig soliditet og tryghed i byggeprocessen. Med en kontrakt i hånden er du sikret juridisk, og det giver ro og tryghed økonomisk, da den klarlægger de forpligtelser, som byggefirmaet har.

Se alle artikler i fasen: Kontrakt

Byggeriet

Byggeriet

Næstsidste fase omfatter selve byggeriet. Der er en række ting, du skal huske, når byggeriet går i gang. Det er for eksempel vigtigt, at du startmelder byggeriet og færdigmelder det, når sidste hånd er lagt på værket.

Du kan holde snor i byggeriet og få overblik ved at lave en detaljeret tidsplan og løbende holde byggemøder, hvor du kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem. Du kan også overveje, om du har brug for at alliere dig med en tilsynsførende til at udføre tilsynene for dig, da det netop kan være tidskrævende, kræve erfaring og kendskab til branchen.

Se alle artikler i fasen: Byggeriet

Dit Nybyggeri årbøger

Vælg projekt
Vælg dit byggeprojekt her