Vi bygger med lys

Det lyder måske lidt højstemt, når jeg påstår, at ‘vi bygger med lys‘, men det er på mange måder, det vi gør. Hos VICA leverer vi udestuer, pavilloner og orangerier, som gør det muligt at nyde lyset og solen – uanset vejret. Vi lukker ganske enkelt solen ind og forlænger den lyse del af året,“ forklarer direktør og CCO i VICA, Henrik Bornø.

“Jeg plejer altid at sige til unge par, der står overfor at skulle bygge nyt hus: ‘Tænk på lyset og husk at tænke udearealerne med fra start‘. Det er jo langt billigere at få lagt fundamentet til en flot og elegant udestue eller orangeri, når betonkanonen alligevel holder ude på vejen,“ siger Henrik Bornø.

Vi ønsker mere lys – men også det nære og det intime

Der er sket noget med danskernes prioriteringer de sidste par år. Vi lægger mere vægt på det nære. 

“En udestue, en pavillon eller et orangeri kan noget helt særligt. Det bringer familier sammen. Men det sker på en anden måde, end den vi normalt kender. Samtalerne glider lidt lettere, når vi sidder i en lun pavillon og er tæt på haven og solen vælter ind. Der er noget dejlig uformelt over det – og så kan vi jo som danskere godt lide, når vi kan byde vores ustadige vejr trods,“ understreger Henrik Bornø og tilføjer: “Vi tilbyder faktisk at forlænge året med et par måneder. Foråret starter tidligere, sommeren varer længere, og efteråret strækker sig langt ind i vinteren. Det er jo win-win-win.“

VICA er skabt til stort set alle behov

“Mange bruger deres udestue på samme måde, som de måske har oplevet det hos deres egne forældre eller bedsteforældre – nemlig som en hyggelig forlængelse af stuen. De vil gerne genskabe den tryghed og de gode oplevelser, de selv har haft på en ny og moderne måde. De elsker lyset og varmen. Andre er praktikere, og dyrker tomater eller har mange blomster, nogle sætter et staffeli op, og så er der dem, der inviterer masser af gæster, fordi en VICA-løsning på mange måder er oplagt til en god frokost med venner og familie,“ fortæller Henrik Bornø..

Et fritidshus i baghaven

VICA mærker en klar tendens til, at især isolerede orangerier og pavilloner bliver brugt på en ny måde. 

“Der er i virkeligheden tale om en slags fritidshuse, der bare ligger i ens egen have. Det kan jo umiddelbart lyde skørt, men det giver virkelig god mening. Vi hører f.eks. fra mange af vores kunder forklare, at de bruger deres isolerede udestue som hjemmekontor, og så er der dem, der mere eller mindre flytter ud i deres orangeri. 

Et ægtepar fortalte mig engang, at de var begyndt at sove i deres orangeri hver nat. Så lå de og snakkede og kiggede op på stjernerne eller lyttede til regnen. Det var livsværdi for dem, fortalte de. Jeg bliver både stolt og glad over, at vi fra VICA kan levere den slags,“ forklarer Henrik Bornø.

Læs mere om eksteriør

Tænk VICA, når du vil ‘opgradere‘ sommerhuset

Mange river i dag det gamle sommerhus ned og bygget er et nyt. Men med en VICA-løsning er det faktisk muligt at lave en opgradering til en langt billigere penge. 

“Og måske bliver sommerhuscharmen bevaret lidt bedre på den måde,“ tilføjer Henrik Bornø og fortsætter: “Et lille sommerhus på 53 kvadratmeter får nærmest et nyt liv ved at man bygger en isoleret VICA-løsning ved siden af på grunden, eller opfører en af vores udestuers som en tilbygning.“

Æstetik, stort udvalg – og egne håndværkere

VICA har egne faguddannede håndværkere, og byggeledere der kan stå for både opmåling og montering, så man som kunde bare kan læne sig tilbage: Alt kan leveres efter mål og tilpasses individuelt. 

“Vi er faktisk de eneste på markedet, der har den service. Vi oplever også igen og igen, at vores kunder bliver glædeligt overraskede, når de kommer forbi vores showrooms i Kolding på 1600 eller Køge på 1400 kvadratmeter. Alene i Kolding har vi 26 forskellige VICA-løsninger,“ forklarer Henrik Bornø og fortsætter: 

“Det er altid en fornøjelse at tage imod nye kunder og vise dem rundt. Så kan vi i ro og mag tale os ind på, hvilken løsning, de er på udkig efter og forklare om materialernes kvalitet og vores opmålings- og monteringsservice og alt det praktiske, som vi nok skal tage os af.“

Sort, moderne udestue fra VICA

VICA er gennemført kvalitet, ideelt til det danske klima

Materialerne i VICA-produkterne er fremstillet af formstabilt genbrugs-PVC med indlagt stål- eller aluminiumsprofiler. De skades derfor ikke af regn, frost eller sol. En VICA-løsning skal hverken slibes eller males, og kommer aldrig til at lide af træorm, råd, svamp, splinter eller revner. Vedligeholdelsen begrænser sig til almindelig rengøring med svamp og et dryp med lidt olie på hængslerne. Der er ingen yderligere efterbehandling! Levetiden på elementerne er 3-4 gange længere, end hvis du vælger en træløsning. VICA-produkterne er næsten 100% genbrugelige, og der er 5 års garanti på alle VICA-produkter.

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her