Vi lister en række modeller op, som du kan starte med at kigge nærmere på. Du kan også tage udgangspunkt i listen, imens du samler inspiration til dit hus’ arkitektur. Ud over husformer har vi også inkluderet nogle af de mest gængse byggestile i Danmark. Når du ved, hvilken husform og byggestil du hælder mest til, er det vigtigt, at du kommer ud og ser nogle færdigbyggede huse. Så kan du opleve deres indretningsmuligheder og udtryk.

Længehuset

Et længehus passer til stort set alle grunde. Den klassiske form gør også, at det i nogle tilfælde er billigere at bygge. Eksempelvis kræver huset ikke så mange tegninger af tværsnit, for at håndværkerne kan se, hvordan det skal bygges.

Vinkelhuset

I et L-formet hus i et plan, skaber vinklen læ til uderummet.Læs også artiklen: Hustypen påvirker prisen

Knækhuset / Halvvinkelhuset

En videreudvikling af vinkelhuset, hvor en skrå vinkel giver god plads til terrasse.

Dobbeltknækhuset

En videreudvikling af vinkelhuset med mere end én skrå vinkel, så det knækker to gange på midten. Ideelt til en stor terrasse med brug for meget læ.  

T-huset

Et T-formet hus.

H-huset

H-huset har separate afdelinger, for eksempel én til voksne og én til børn. Og så er der gode rum til terrasser på begge sider af huset.
Læs også artiklen: Tagtyper

 

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin Læs årsmagasinet gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)

1 ½ plans huset

Med et 1 ½-planshus kan du sandsynligvis spare på elregningen, hvis du sammenligner med et étplanshus på samme antal kvadratmeter.

Toplanshuset

Huse i flere plan giver bedre mulighed for udsigt. De fylder mindre på grunden, og det kræver mindre energi at opvarme dem. Det samme gælder huse på 1 ½ plan.Læs også artiklen: Ét eller flere plan?

Huset med forskudt plan

Det forskudte plan udnytter ofte pladsen bedst på grunde, der hælder.

Huset med ensidig taghældning

Den ensidige taghældning giver blandt andet mulighed for større vinduespartier og højt til loftet.

Træhuset

Kigger du på materialer, kan et hus i træ også give dit hus et andet udtryk. Det er mindre kompliceret at bygge end et murstenshus, og det er lettere at tilpasse til lavenergi.

Bjælkehuset

Både bjælkehuse og træhuse er tørre fra den dag, du flytter ind, og de har et sundt indeklima.

Funkishuset

Funkishusets kubistiske former giver det et meget rent udtryk, og i de seneste år er husets rene byggestil blevet mere populær.

Skagenhuset

Skagenhuset har andre særkender end den gule farve. Det er bygget i halvandet plan med sadeltag, og typisk har det hvidmalede sprossede vinduer. Hustypen har en landlig og hyggelig stil.

Murermestervillaen

Murermestervillaen er et klassisk valg, og byggestilen håndhæver langtidsholdbare løsninger i kvalitetsmaterialer.