Inspiration til badeværelse

Badeværelset har ændret sig rigtigt meget i løbet af blot få år. Rummet skal være større, bedre udstyret og lige så meget være et æstetisk sted som hjemmets andre opholdsrum. Denne artikel hjælper dig til at finde inspiration til dit badeværelse ud fra tendenserne i 2023

Førhen brugte vi måske ikke så meget tid på badeværelset, men med flere og flere skønhedsrutiner, og mere og mere fokus på at pleje dig selv, er badeværelset blevet et velvære- og opholdsrum, hvor vi tilbringer længere tid. Du kan finde inspiration til dit badeværelse i teknologien og velvære, der er to af de helt store trends for badeværelset anno 2023.

Velværerummet

En bruser er ikke blot en bruser. Der kommer mere og mere fokus på, at badværelset skal være et privat spaområde med både stemning og velvære. I de fleste hjem er en bruser stadig den håndholdte version, men hvis du tænker i nyt badeværelse, kan du lige så godt fra starten overveje, om du skal have sidebrusere, massagefunktioner eller rainfall installeret. Samtidig kan du tænke i lys i brusekabinen, indbyggede højttalere, spabade eller badekar og håndklædevarmer.

Du skal vælge et velværebadeværelse, hvis: Du går op i og har tid til at pleje dig selv. Hvis du vil gøre badet til en ekstra oplevelse og tilbringer meget tid derude.

Læs også artiklen: Badeværelse – type, stil og behov

Toilettet der kan det hele

Førhen var det et must at have et bidet på toilettet, men i mange år har den trend været væk. Nu er den så tilbage i en indbygget version, hvor dit toilet kan både vaske og tørre numsen efter toiletbesøget. Samtidig bliver toiletterne mere og mere smarte med højteknologiske funktioner, hygiejnisk overfladebehandlinger, touch-free funktioner, sædevarmer og så videre.

Minimalisme

Lige som i køkkenet, findes der også inspiration i minimalisme når det kommer til dit badeværelse. Der er tale om enkle grebsfri løsninger, svævende toiletter og ikke mindst store fliser, så overfladerne er så rene som mulige.

her er der fundet inspiration til badeværelse i minimalisme

Materialer

På badeværelsesmessen, Salone bagno, er de nye trends at spotte og især med fokus på materialer. Her kan du finde inspiration til dit badeværelse ved organiske materialer som træ, marmor og sten. Det er især varmere stentyper, der er populære, så de matcher den varme farvepalette. Men også metaller finder vej ind i badeværelset. For eksempel skal du tænke i guld og kobber frem for det traditionelle stål, men samtidig er sort metal også at se.

Pas på: at koordinere alt lige fra farver til materialer, så du ikke skaber stilforvirring i det forholdsvise lille rum. Så vælg en retning og følg den, og få eventuelt hjælp af en indretningsarkitekt.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Farver

Farver er igen blevet moderne på badeværelset, der førhen var meget neutralt. Her skal du især kigge efter grå, grønne og blå nuancer, men generelt kan du søge inspiration til farverne i dit badeværelse ved de varme toner, da det generelt er de farver der hitter. Træ er også blevet mere populært i badeværelset. Det samme er mønstrede fliser.

Læs også artiklen: Farver på badeværelset

Badeværelses-kunst

Hvorfor skal billeder med videre være forbeholdt hjemmets andre rum? Tænk i at dekorere væggen på badeværelset med et maleri eller skab et kunstværk med mønstrede fliser eller wall stickers. Mulighederne er mange og du kan derfor søge inspiration til kunst i dit badeværelse i husets andre rum. 

Lys

Lys kan skabe stemning og hygge, og det er vigtigt på badeværelset. Der er derfor kommet mere fokus på belysning af rummets forskellige dele. For eksempel kan det også være smart, at lysstyrken er forskellig fra morgen til aften.

Planter

Også på badeværelset er levende planter populære. Husk at vælge nogle, der kan tåle det fugtige miljø.

Fritstående kar

Har du plads til det, så er et fritstående badekar et must.

Læs også artiklen: Boligtrends anno 2023

Læs gratis den komplette gennemgang af de nyeste trends indenfor materialevalg 2023

Bestil på print

125,00 kr. (ekskl. levering)

Geberit AquaClean

Costume, “Sådan vil du indrette dig i fremtiden

Billedkilde: Lind & Risør

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her