Dybe varme lyse nuancer, og et strejf af beroligende subtile farver

At tale om farvens psykologi er at tale om følelser. Farver er forankret i vores, personlige præferencer, oplevelser, opdragelse og kultur. Men generelt reagerer vi ret ens på bestemte farver.

Om du føler dig varm eller kold kan afhænge af farvetonen i det rum du befinder dig i. Et rum malet i varm farve vil få temperaturen til at føles højere end samme temperatur i et rum med en mere kølig farvetone.

Farver er et optisk fænomen, hvor alle har en særlig betydning og indvirkning på vores hjerner. At forstå vores reaktioner på bestemte farvestimuli, gør det muligt for os, at vælge toner i vores hjem med en anden omhu, end en enkelt farvepalette fra farvehandleren. Farvernes iboende psykologiske stimuli kan være nyttige, når det kommer til vælge farverne til vores hjem. 

Hvor de varme farver øger temperaturen i et rum, har kølige farver en modsatrettede beroligende effekt. De er afslappende og øger kreativiteten. Kølige farver som blå og grøn fører til fysiologiske ændringer,. De virker afslappende, og sænker blodtrykket (kirurger klæder sig som regel i grønt eller blåt. Hvid associere vi med renhed, uskyldighed, klarhed og neutralitet (tandlæger og sygeplejesker går gerne hvidt tøj). 

Vi vælger oftest hvid, når det kommer til vores interiør. Farven bliver brugt til at skabe mere lys, eftersom hvid er den farve der reflekterer lyst bedst, og får rummene til at virke større, end de reelt er. Den har første pladsen i vores minimalistiske nordiske indretning, med det resultat, at vores hjem ligner hinanden i farvetone. 

At vælge beroligende, naturlige, velkendte nuancer vil gøre dit hjem til et varmt og behageligt tilflugtssted. Og mulighederne er der.

Alle andre farver end hvid vil give bedre samspil med det som foregår udenfor, føles friskere og skabe samhørighed med naturen. Det vil påvirke dit humør, at gøre dit hjem mindre farvefattigt. Selv den mindste farvetone, vil give dit hjem karakter og helt sikkert et unikt udtryk. 

I trit med den bæredygtige ånd og organiske livsstil, vil naturens egne inspirerende toner helt naturligt flette sig ind i vores boliger. Fra det frodige grønne til ørkeninspirerede solbrune. Farver som reflekterer den naturlige verden, er det med til at bygge en forbindelse, samt revitalisere vores hjemlige miljøer. 

På de næste sider kaster vi os over jordfarver, varme neutrale farver, der giver ro, beroligende blå og grønne nuancer samt drømmende sanselige farver.

Dybe jordfarver

Jord, sand, uld, mel, støv, kalk, kakao, træ, læder, pudder, chokolade, brød, bark og ørken.  Er nogle at de associationer der ligger i jordfarvepaletten.

Disse farver er en fleksibel, sofistikeret opgradering fra en traditionel neutral hvid, der kan tilføje en tidsløs dybde og karakter til et rum, uanset om det er på væggen, møbler eller tekstiler.

Palletten er dynamisk og humørfyldt og indbyder til hyggelig, beroligende, trøstende og alsidig atmosfære. Derudover spiller den godt sammen med enhver indretningsstil. Disse dæmpede jordfarver vil altid regere.

dybe jordfarver som kan bruge i indretningen

Beroligende blå

Morgen tåge, falmet himmel, iskrystaller, havskum, usleben safir og blåbær. Er nogle at de associationer, der ligger i den beroligende blå palet.

En fantastisk måde at tilføje lidt farve til et rum, er ved at vælge, at male dine vægge i en lyseblå med støvede undertoner, der giver en beroligende neutral base.

Paletten udstråler en følelse af ro og stilhed. Den fremmer dyb koncentration, og giver dig en følelse af beskyttelse, stabilitet og fred. De blå toner puster nyt liv ind i ethvert rum.

Beroligende blå farver som kan bruge i indretningen

Motiverende grøn

Stille daggry, mos, oliven, salvie, eukalyptus, tåge, the, sukkulenter, avocado og blade. Er nogle af de associationer, der ligger i den naturinspireret grønne palette.

Grøn er en god farve i de rum, hvor du gerne vil have, at man kan slappe af og hygge sig, uden at stemningen bliver for søvndyssende, eller værelset virker køligt. Og den bringer en rar følelse af natur ind i hjemmet

Grønne botaniske nuancer, får os til at føle os beroligende, afstressende, motiverede, og den er behagelig for øjet at kigge på. Grøn sætter os kort sagt, i godt humør.

Motiverende grønne farver som kan bruge i indretningen

Drømmende sanselige farver

Smør, sol, citroner, lavendel, brombær, auberginer, rust, vin og candyfloss. Er nogle af de associationer, der ligger i denne brede palet.

De sanselige, naturlige og muntre farver vil løfte humøret og fremkalde et smil, samtidig med at farverne helt naturligt vil varme ethvert rum op. Blandet med neutrale møbler og tekstiler, vil de tilføje en iøjefaldende, men alligevel klassisk æstetik til enhver interiør.

Denne opløftende farvepallette, vil booste dit humør, forbedrer kreativiteten og give dig energi. Der er ingen sure morgener i disse rum.

drømmende sanselige farver som kan bruge i indretningen

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her