Nybyggeri: Nye skatteregler

Fra 1. januar 2024 bliver der indført nye skatteregler, som blandt andet har betydning for nybyggeri. Det kan være svært at gennemskue, hvordan boligskatten ændres. Derfor giver vi et overblik over de nye regler her.

Der bliver her forklaret hvad de nye skatteregler er, så nybyggeren har styr på dem

Den nye boligskattereform vil medføre, at skatten vil stige for ejerlejligheder og liebhaverboliger, der er beliggende i de større byområder. Omvendt vil de fleste boliger placeret på landet og i mindre byområder falde i skat. Det er dog svært at sige præcist, hvad du vil komme til at betale samlet set, da grundskyldspromillerne for 2021 endnu ikke er offentliggjort. Ligeledes er det ikke sikkert, hvordan vurderingsstyrelsen fastlægger værdien af boligen, hvilket er afgørende for vurderingen af grunden. Og oveni kan boligpriserne nå at ændre sig inden 2024.

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Hvornår ændres min boligskat?

Din boligskat vil ikke ændre sig, før de nye skatteregler træder i kraft 1. januar i 2024. Grunden til, at skatten ændrer sig, er for at give vurderinger, som er mere retvisende end førhen.

Falder eller stiger min skat?

Du vil formentlig opleve, at du får en skattelettelse eller skatterabat, når de nye skatteregler træder i kraft. Satserne på boligskatter sænkes nemlig markant. Det er kun, hvis din bolig er steget markant, at du kan risikere at skulle stige i skat. Hvis du gør det, vil du dog få en skatterabat. Det vil sige, at du ikke skal betale det beløb, som din skat er steget med, når det nye system indtræffer. I stedet får du en rabat, indtil din bolig bliver solgt. Derefter bortfalder rabatten.

Det betyder også, at hvis du sælger din bolig efter 1. januar 2024, så vil de nye boligejere ikke opnå samme skatterabat. De skal altså betale mere i skat for at bo i huset, end du gjorde. Hvis du har fået en stor skatterabat, kan det altså have en negativ indflydelse på værdien af dit hus.

Fra 2024 og frem er der ikke længere en øvre grænse for dine boligskatter. De stiger altså, når værdien af boligen eller grunden stiger. Eller omvendt – falder, hvis prisen på boligen falder.

Hvad betyder de nye skatteregler for mig som nybygger?

Hvis du er i gang med et nybyggeri eller overvejer at bygge nyt, skal du være opmærksom på de nye skatteregler. Den nye skatterabat vil komme til at gælde alle boliger, som står færdige fra den 1. september 2022. Det vil altså sige, at hvis vurderingsmyndighederne vurderer dit nybyggeri som færdigbygget senest den 1. september 2022, så vil du skulle betale ejendomsværdiskat af værdien fra 2023.

Læs også: Hvad koster det at bygge et hus?

Hvordan skal jeg betale ejendomsværdiskat og ejendomsskat fremover?

Når de nye skatteregler indtræffer, vil du kunne se både din ejendomsværdiskat og ejendomsskat på forskudsopgørelsen og årsopgørelsen. Det betyder, at du ikke skal betale din grundskyld to gange om året, som du før gjorde. Fremover vil den blot blive medregnet i trækprocenten, præcist ligesom din ejendomsværdiskat.

Læs også artiklen: Start- og færdigmelding af dit byggeri

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Bolius
Danske Bank
Skatteministeriet

 

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her