Renovering - Det arkitektoniske udtryk

Når du skal lave en renovering indvendigt eller udvendigt, så er det væsentligt, at du tilgodeser husets arkitektoniske stil. Har du et ældre hus, kan det være, at husets facade, vinduer eller døre har en helt bestemt arkitektonisk betydning for husets historie, hvorfor det er vigtigt at opretholde denne.

En tilbygning/renovering som har et smukt arkitektonisk udseende

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke bør lave en renovering af facaden etc., men det betyder, at det kan være meget fordelagtigt for husets stand, pris og vurdering, at historien bliver opretholdt. Dette kan eksempelvis opretholdes igennem det rette materialevalg.

Vælg nogle materialer, som imødekommer husets arkitektur, så der skabes et sammenhængende udtryk. I nogle tilfælde kan det også gavne huset at gå i en helt anden retning, men det kræver typisk en større renovering.

Indvendigt er det også vigtigt, at arkitekturen opretholdes eller optimeres. Mange vælger at renovere indvendigt for at få færre, men større rum. Arkitekturen og indretningen fra 70’er efterlod husene med meget små rum, der ikke helt lever op til kravene fra en familie i 2020. 

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Når du igangsætter en renovering, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i en stil, stemning, historie eller et udtryk – og denne skulle gerne gå igennem hele huset.

Vi har fundet seks punkter, som vi mener, bør opfyldes, når du renoverer.

  • Overvej rummenes funktioner, og hvordan disse vil fungere i praksis. Et er at se mulighederne på papiret, noget andet er at få det til at fungere i praksis.
  • Få skabt en rød tråd gennem hele huset. Under en Ombygning bliver det ’nye’ rum oftest til opholdsstedet, mens de andre rum bliver glemt. Sørg derfor for, at hele huset bliver tænkt ind i renoveringen.
  • Lysindfald i alle rum. Med en renovering bliver der både revet mure ned og bygget nogle nye, hvorfor det er vigtigt at vurdere, hvordan lysindfaldet ændrer sig i rummene, så der skabes en harmoni gennem hele huset. Overvej desuden mulighederne for ovenlys.
  • Materialevalget skal videreføres til hele huset. Skal der udskiftes trægulv, døre, lofter etc., vil det give huset noget ekstra, hvis I eksempelvis vælger at udskifte alle døre i hele huset, idet en konsekvent udskiftning vil skabe en ensartethed samt en rød tråd igennem huset.
  • Se på jeres nye plantegning, og overvej, hvor jeres nuværende ting skal stå. Mange bliver overrasket over den manglende vægplads, når man vælger at rive vægge ned. Det er derfor en fornuftig idé at overveje, hvor billeder og kunst m.m. skal være.

Skab den samme stil eller det samme udtryk i alle rum. Har I en bestemt stil, eller har huset et bestemt udtryk, så arbejd med dette i alle rum. 

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Billedekilde: Velux 

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her