Varmeregning: Spar penge med en brændeovn
En brændeovn er både hyggelig og kan reducere størrelsen på din varmeregning i kolde tider.
En brændeovn er både hyggelig og kan reducere størrelsen på din varmeregning i kolde tider.
Du er nået til det stadie i dit nybyggeri, hvor du er begyndt at overveje, hvilken type varmeanlæg du ønsker i huset. Én af de…
Som nybygger skal du holde dig til Bygningsreglementets bestemmelser omkring indeklima, hvor der stilles krav til ventilation i byggeriet. Kravene skal sikre, at dit nye…
Et nyt byggeprojekt er et puslespil af etaper og forskellige ansigter. Få overblik over, hvem du kan møde i løbet af dit byggeri, og hvordan…
Vejene til dit nye hus er mange, og den grund du vælger, bestemmer hele udgangspunktet for din byggeproces. Derfor præsenterer vi de tre mest almindelige…
Tidligt i dit byggeprojekt skal du vælge en konstellation med entreprenør, håndværkere og rådgivere. Du skal gøre dig tanker om, hvem der skal have hvilke…
Inden du lader dig forblænde af byggefirmaernes store armbevægelser og fordelene ved en hurtig handel, giver en professionel byggerådgiver dig her et par løftede pegefingre…
Arkitekttegnet mesterværk eller selvbygget drøm? De mange hustyper og din egen evne til at svinge hammeren har stor indvirkning på dit budget og byggeriets tidshorisont.
Mange nybyggere bliver klogere i takt med, at deres nye hjem tager form. Det gælder også de to nybyggere, Tina Ingerslev og Annil Torp, der…
Når du begiver dig ud på rejsen, der fører hen til dit nye hus, vil du møde en verden fyldt med fagsprog og indviklede beskrivelser.…
Radon er en radioaktiv gasart, der findes naturligt i jorden. Det er den andenstørste medvirkende årsag til lungekræft, og derfor skal du vide, hvordan dit…
Én ting er at finde et attraktivt område at skabe nye rammer i – noget andet er så at finde postnummeret, hvor grundpriserne samtidig er…
Ved du, hvad en byggerådgiver kan? Lær, hvordan du kan bruge en bygningsrådgiver og hans mange roller i dit nybyggeri, inden du skriver ham helt…
Man kan hurtigt miste overblikket over udgifterne til sit byggeri, når materialevalg og ændringer undervejs i et byggeforløb først tager fart. Går du i byggetanker,…
Det er altid en god idé at få foretaget en jordbundsundersøgelse, inden du køber en byggegrund. Dit hus skal gerne blive stående, og med en…
Der følger en række regler med det skel, der trækker stregen mellem dit og mit. Kommer dit nye hus i karambolage med reglerne, kan konsekvenserne…
Fodboldbaner, Føtex og fredeligt efter 21:00. Er der andet, dit nye lokalområde skal leve op til? Her får du indblik i nogle af de typiske…
Der er ingen vej uden om tingbogsattest, byggetilladelse og de mange andre papirer med kringlede bestemmelser, når du vil bygge nyt. Her får du overblik…
Du må ikke bygge under jorden, eller bygge så du kun lige kan stå oprejst. Der skal også være plads til madlavning. Der er mange…
Denne artikel dykker ned i fordelene ved ét-planshuse, deres økonomiske aspekter og deres tilpasning til forskellige livsstile.
Der kommer mere og mere fokus på energimærker og lavenergibyggeri. Heldigvis er der flere forskellige muligheder foran dig, når du skal bygge et lavenergihus. For…
Akustik betyder alverden for, hvordan det er at opholde sig i din bolig. Derfor er det ærgerligt ikke at tænke det ind helt fra starten.…
Hvordan bruger du dit køkken og hvor meget mad laver du egentlig? Og hvordan passer køkkenet ind i arkitekturen?
Det er så ærgerligt at få købt en grund og efterfølgende finde ud af, at du slet ikke kan bygge dit drømmehus på den. For…
Før du kan begynde at tegne på dit nye hus, er der en række krav og regler, der skal opfyldes. Herudover skal du også gøre…
Måske er taget på dit hus ikke det første, du tænker på. Dog findes der mange forskellige tagtyper, og valget af taget kan have stor…
At indtænke bæredygtighed og bæredygtige materialer, når du bygger, behøver hverken være dyrt, tage lang tid eller kompromittere æstetikken.
Én ting er husets design, dets planløsning og arkitektur. Noget helt andet er det endelige valg af materialer. Her taler vi ikke blot om murstenstype…
Mur – eller facader – er måske noget af det mest essentielle ved dit nye hus. Det skaber basen og udtrykket udadtil, og så har…
Ligesom med husets mur er det ret vigtigt, hvilken type tag du vælger til dit hus. Du skal tænke i både udtryk, type og miljøvenlighed…
Når du skal vælge materialer til dit nybyggeri, handler det om at finde den rette balance mellem kvalitet, økonomi og miljømæssige krav.
Med et nyt hus følger ofte en ny have. Drømmer du om en giftfri udgave, er der mange steder, du kan sætte ind for at…
Du kan vælge at få mere lys ind i din bolig ved at bygge et orangeri eller en udestue til. Alternativt kan du bruge et…
Når selve huset er på plads, skal du til at tænke på omgivelserne. Hvad koster en have? Det afhænger af hvilke ønsker du har til…
Før du kommer for godt i gang med udklip og collager af de flotteste blomsterbede og den hæk, der bedst sikrer privatlivets fred, skal du…
Start med forhandlingerne, før du går igang. Din betaling for byggeriet skal hverken falde for sent eller for tidligt. Du aftaler på forhånd med dit…
Stil skarpt på de vigtige detaljer, når du sammenligner de forskellige tilbud om lån fra banker og realkreditinstitutter.
Bank eller realkreditinstitut. Hvad er dine lånemuligheder, når du skal låne penge til dit nybyggeri?
Der er penge at spare, hvis du sætter dig ind i dine muligheder for et boliglån, når du bevæger dig ud i at låne penge…
Som med alle aftaler eller tilbud handler det om at få alt på skrift så du har den rette dokumentation. Også i forbindelse med dit…
Det handler først og fremmest om god kemi. I forstår hinanden, og sammen kan I gøre drøm til virkelighed. Men der er også andre parametre,…
En entreprenør har en vigtig rolle i byggeprocessen. Få styr på rollen fra starten, så du undgår uforudsete udgifter.
Du vil helst undgå at ryge i en af nybyggeriets mange faldgruber, da det kan resultere i alt fra byggesjusk og forsinkelser til annullering af…
Der er mange ting at holde styr på i forbindelse med et nybyggeri. Med denne huskeliste undgår du at glemme noget, når de vigtige aftaler…
Regelsættet ABT 93 kan tages i anvendelse, når der er tale om en totalentreprise. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad det betyder…
Det er afgørende, at du skriver selv de mindste detaljer ind i din byggekontrakt, inden du underskriver aftalen med byggefirmaet.
Hensynsfulde håndværkere forbedrer din byggeproces, men der kan være mange forskellige opfattelser af, hvad der skal tages hensyn til. Derfor bør du på forhånd lave…
Ved at få uafhængig rådgivning får du assistance til de praktiske, tekniske og juridiske dele i din byggeproces.
Et nybyggeri er en langstrakt proces, der ofte kan vare mange måneder. Derfor er det essentielt at udarbejde en realistisk tidsplan med deadlines og detaljer,…
Der kan være både økonomiske og tidsmæssige fordele ved at gøre brug af selvbyg i forbindelse med nybyggeri. Men det er essentielt, at alle aftaler…
Går din byggetilladelse ikke igennem, har du stadig en række handlemuligheder, der kan sætte skub i husbyggeriet.
To digitale steder er gode at kende i forbindelse med, at du skal søge om byggetilladelse. Det ene viser byggeaktiviteter på og omkring din grund,…
Byggetilladelsen er den altafgørende blåstempling af, at dine drømme kan blive til virkelighed. Du søger byggetilladelse ved kommunen, og her er det bedst at tage…
Bor du i en af de kommuner, der står nederst på listen, kan afgørelsen af en ansøgning om byggetilladelse have lange udsigter. Behandlingstiden kan tage…
Spar dig selv for ærgrelse, fejl og ekstra mandetimer ved at alliere dig med en tilsynsførende. Han letter processen for dig som nybygger.
Ved at afholde et byggemøde med jævne mellemrum, får du som bygherre hjælp til at styre byggeprojektet og følge med i processen. Samtidig fremmer møderne…
Som nybygger er det dit ansvar at indsende datoen for byggeriets begyndelse til kommunen. Det samme ansvar har du, når byggeriet er færdigt, hvor du…
Dit nybyggeri skal leve op til de krav, Bygningsreglementet stiller til boligers tæthed, og derfor skal du bestille en blowerdoor test, inden håndværkerne afleverer huset…
Formålet med en tidsplan for dit byggeri er at skabe overblik og styring over byggeriet. Tidsplanen skal være realistisk, for skrider den, så kan det…
Der er mange tilladelser, aftaler og kontrakter, du skal have styr på, når du bygger nyt. For eksempel har du brug for en ibrugtagningstilladelse fra…
Under en afleveringsforretning gennemgår bygherren det færdigbyggede hus sammen med entreprenøren eller håndværkeren, før det overdrages til bygherren.
Det er altid en rigtig god idé at tegne en byggeskadeforsikring, og den er i de fleste tilfælde obligatorisk. Men der findes også en byggeskadedatabase…
Det har været en lang proces fra start til slut, men nu er datoen rundet, hvor dit nye hus skal stå færdigt. Men hvad gør…
Det er nu cirka et år siden, du fik nøglerne til dit nye hjem. Det betyder, at det er blevet tid til en gennemgang af…
Det er nu fem år siden, at dit byggeri stod færdigt. Det betyder, at en fem-årsgennemgang af huset skal foretages. fem-årsgennemgangen er din sidste mulighed…
Et skøde er dit bevis for, at du rent juridisk ejer din ejendom – det er derfor et af de vigtigste dokumenter, du får lavet…
Med denne tjekliste i hånden under eftersynet af dit byggeri ved du, hvilke bygningsdele I skal efterse under både ét- og fem-årsgennemgangen.
Det ville være dejligt, hvis dit drømmehus bare stod og ventede, og du blot skulle bære flyttekasserne ind. Sådan fungerer det sjældent. Virkeligheden er, at…
Når du står over for beslutningen om at bygge et nyt hus, er en af de første og vigtigste overvejelser at fastslå, hvor stort dit…
I langt de fleste tilfælde går et byggeriet efter bogen, men det er desværre ikke altid tilfældet. Læs om Flemming Baltzers byggeforløb og lær af…
Et intelligent byggeri går ud på at skabe en automatiseret bolig, hvor funktioner i hjemmet kan fjernbetjenes. Engang var en intelligent bolig noget, der hørte…
Det er en stor investering at bygge nyt, og ofte bliver byggeriet lidt dyrere, end de fleste nybyggere umiddelbart regner med. Læg et budget og…
Det er blevet mere og mere almindeligt at installere et alarmsystem i de danske hjem. Tyverialarmen er en rigtig fornuftig investering, hvis man ønsker en…
Flere har fået en kærlighed for de grønne arealer. Det er et sted for alle. Store som små. Mænd som kvinder. Tidligere har det mest …
En græsplæne skal helst stå flot og grøn. Bliv guidet til hvordan du kan så din egen græsplæne og få nabolagets grønneste og flotteste græsplæne.
Haven er et opholdssted for hele familien. Store som små. Men hvordan indretter du haven, så den er attraktiv for alle medlemmer af familien? Og…
En hurtig og nem have er ikke ensbetydende med, at den ikke kan være flot og inspirerende. Det gælder om at plante nemme planter, der…
Den udvendige belysning er vigtig for både sikkerheden, orienteringen og husets arkitektoniske udtryk. Prioriter derfor udvendige belysning næsten ligeså meget som den indvendige og vælg…
Vil du være sikker på, at haven bliver ligeså vellykket som dit nye hus? Med en havearkitekt får du hjælp til at gøre dine udendørsdrømme…
Hvad er de sidste nye trends indenfor boligindretning, både hvad angår farver, størrelse, materialer og så videre? Det gør vi dig klogere på her.
Badeværelset har ændret sig rigtigt meget i løbet af blot få år. Rummet skal være større, bedre udstyret og lige så meget være et æstetisk…
Ved nybyggeri forventer man, at alt er helt perfekt fra starten, men der er faktisk gode steder at spare, hvis du ikke har råd til…
Bordpladen er en essentiel del af dit køkken. Det er en stor flade, der giver et samlet indtryk af køkkenet, og samtidig med at en…
En ting er køkkenets type og stil samt overordnede trends, men det næste er valget af farver til dit køkken, som er et af husets…
Når du har valgt, hvilken type dit køkken skal være, skal du også vælge, hvilken stil der passer til dit hjem og din smag. Denne…
I dag er en vandhane ikke blot en vandhane. Der findes et utal af armaturer og flere forskellige producenter lige fra designervandhanen fra VOLA til…
En væsentlig del af dit nye køkken er, hvordan du inddeler og indretter det. Derfor skal der både tænkes zoner, mål, lys og stikkontakter med…
Vasken er centrum i køkkenet – udover selvfølgelig de hårde hvidevarer. Du kan vælge en køkkenvask, og så kan du vælge en køkkenvask, der skal…
I et land som Danmark skifter lyset året rundt og døgnet rundt. Derfor har den rigtige belysning en stor betydning for hvordan det er at…
Der er mange detaljer at holde styr på, når det gælder et nyt badeværelse. En af dem er noget så enkelt som, hvordan du afskærmer…
Et af de vigtigste ting på badeværelset er elementerne. Det er her, du får opbevaringsplads til alt fra håndklæder til tandbørsten, parfumen, og hvad du…
Badeværelser er ikke, hvad de tidligere har været. Når du skal vælge nyt badeværelse til dit hjem, skal du derfor tænke på, hvilket behov du…
I dag er de fleste badeværelser bygget op med fliser på gulv og vægge. Men der findes et utal af variationer, størrelser og materialer når…
Der er mange veje at gå, når du skal indrette dit nye badeværelse. Én ting er størrelse og inventar, men en helt anden er hvilke…
Der er blevet udviklet utroligt meget på badeværelsets sanitet i de seneste årtier, og det handler både om æstetik og funktion. Og du kan få…
Vand er en meget væsentlig del af badeværelset. Derfor betyder det meget, hvilket armatur (også blot kaldt vandhane) du vælger til håndvasken eller brusekabinen. Der…
Køkken, stuer, værelser og badeværelser er hjemmets primære rum, men med tiden har bryggerset fået en mere fremtrædende rolle, og i nybyggeri afsættes en større…
Der både er praktiske og ikke mindst stilmæssige beslutninger at tage, når det kommer til dit valg af badeværelsegulv- og køkkengulvbelægning. Denne artikel kommer med…
Når du skal bygge et nyt hus, skal du tage stilling til gulvbelægningen. Det kan være svært at forestille sig, hvad der vil passe godt…
Populært siger man, at vinduerne er “husets øjne“, og med det menes der, at en stor del af husets personlighed afgøres af, hvilken form for…
Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige energiklasser inden for byggeri. Hver enkelt energiklasse har flere navne, og overordnet set minder…
Der er mange valg, du skal træffe, når du bygger nyt. Isolering er endnu en ting, som du bør forholde dig til, da god isolering…
Lyset i dit hjem har stor betydning for dit velvære, da det jo typisk er her, du tilbringer meget tid. Samtidig er lyset også med…
Flere og flere bygger nyt, men det er ikke den eneste kurve, der er opadgående. Antallet af fejl og mangler stiger nemlig sideløbende med antallet…
Der er rigtig mange ting at tænke på, når man kaster sig ud i et nybyggeri. Nogle ting kan man ændre på med tiden, mens…
Når det kommer til varmeforsyningsloven, har du i teorien flere muligheder for at vælge forskellige opvarmningsformer. I praksis kan din frihed dog begrænses, hvis du…
Er det egentlig mest fornuftigt at bygge sit eget hus eller købe et gammel hus og renovere det? Meningerne er mange, og måske er svaret…
Hvert år sættes rigtig mange byggegrunde og huse til salg i Danmark, alligevel kan det være vanskeligt at finde den perfekte løsning. Prisen skal være…
En lokalplan giver det konkrete overblik over de enkelte boligområder, og de går anderledes i dybden end en kommuneplan. Det er derfor en god idé…
Der findes forskellige betegnelser for hustyper som har særlige arkitektoniske kendetegn i både form og funktion. Gå på opdagelse så du bliver mere afklaret til…
Hvis du kunne vælge frit, og hverken skulle tage hensyn til økonomi eller landsdel, så ville det nok ikke være så vanskeligt at vælge den…
Før du påbegynder dit byggeprojekt, bør du have en klar plan for, hvor lang tid de forskellige faser må tage. En god forberedelse giver de…
Når du skal beslutte dig for, hvilket loft du kunne tænke dig i dit nye hjem, er der mange forskellige ting, du bør overveje. Skal…
Hegn lyder umiddelbart ganske fredeligt, men faktisk er hegn en af de hyppigste årsager til uvenskab naboer imellem. Undgå nabokonflikter ved at holde dig til…
Lige meget om I vælger et typehus eller en arkitekttegnet villa, skal I overveje, hvor stort huset skal være, og der er mange ting, der…
Der kan være forskellige grunde til, hvornår på året det er bedst at bygge. Men som regel er solskin og tørvejr det bedste byggevejr. Det…
Husets vinduer betyder rigtigt meget for boligens ydre udseende. Det handler både om størrelse og placering samt type. Samtidig har vinduernes størrelse og type også…
Boligens ydervægge har både betydning for husets æstetik udadtil, men også om funktion og vedligehold. Og så kan der også være visse restriktioner i dit…
Det kan være svært at holde styr på reglerne, når du bygger nyt hus. Hvis du er nybygger, er det dog vigtigt, at du har…
Den samlede pris på et nybyggeri – hvad enten du køber et typehus eller et individuelt arkitekttegnet hus – er meget forskellig. Hvordan skal du…
Hvordan kan du sikre dig før, under og efter byggeriet, hvis der skulle opstå skader, fejl eller mangler? Og hvordan skal du forholde dig, når…
En af de store argumenter for ikke at bygge nyt er frygten for mangel på sjæl i nybyggeriet. Men det er faktisk muligt, at sørge…
Skal du bygge et nyt hus, eller overvejer du at bygge nyt til din ejendom, skal du gøre dig bekendt med din bebyggelsesprocent. Kort sagt…
Godt hjulpet af prisudviklingen og den lave rente er det ikke længere dyrere at erstatte en slidt bolig med et moderne og mere tidssvarende typehus.…
Et af de mest grundlæggende punkter, når det kommer til at bygge nyt, er din boligøkonomi. Her er det vigtigt at have et godt udgangspunkt…
I dag er det blevet mere almindeligt, at sikre dit hjem mod indbrud. Alligevel viser indbrudsstatistikken, at Danmark er det land i Europa med flest…
Køkkenet er et af de rum, som har gennemgået den største forandring i boligen. Vi er gået fra kul til gas til elektronik, og vores…
Det er oppe i tiden, at vores hjem skal være anderledes, unikt og personligt. Og på mange måder er vi blevet mere modige i vores…
Gør dit nybyggeri personligt ved at bringe nogle af dine møbler med fra dit tidligere hjem, benytte naturlige materialer og mixe nyt og gammelt. Hør…
For mange nybyggere kan det være uoverskueligt at skulle tænke sine ideer til indretning ind fra starten. Ifølge Kubik Indretning vil det være en stor…
Overvejer du at bygge nyt hus? Denne guide giver dig et overblik over, hvordan man bygger et hus, med 5 essentielle skridt til at guide…
Noget af det bedste og hurtigste internet, du kan få i Danmark, leveres af såkaldt fibernet. Denne form adskiller sig fra det traditionelle bredbåndsinternet ved…
En ny analyse rykker udvalgte tagpap-løsninger op i top på holdbarhedsskalaen. Vælger du Phønix Tag Materialers premium-løsninger med SBS-underpap og -overpap, har dit tag udsigt…
Det er skønt at have sit eget stykke have, hvor man kan sidde i skyggen under frugttræerne, spille bold på græsplænen, gå og dufte til…
Skal du bygge ny terrasse, eller vælge terrasse til dit nye hus? Terrassen er et vigtigt punkt i dit nybyggeri og et centralt område i…
Siden 2012 har det været lovpligtigt, at der skal være ventilationsanlæg i alle former for boliger. Derfor vil man altid støde på et ventilationsanlæg i…
Brugen af mosaik til enten badeværelse eller køkken er en af de helt store trends i øjeblikket. I dag findes der utallige mønstre, kombinationer og…
Som nybygger har du mulighed for at skabe præcis det hus, som du går og drømmer om. Tillige kan du indrette dit nye hjem med…
Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige udbud af malerprodukter. Læs her hvordan du vælger den rette maling til dine…
Et typisk spørgsmål fra nybyggere lyder; Hvordan indretter jeg mit hjem personligt? I denne artikel hjælper vi dig med at skabe en rød tråd i…
Vedligeholdelse af terrassen er vigtigt, da mange nok kender synet af en terrasse, som har været igennem en lang vinter. Læs her hvordan du kan…
Mennesker er afhængige af lys, og den bedste lyskilde er gratis og kommer fra oven. Men hvordan sikrer du at få mest muligt lysindfald i…
Madprogrammer og udsendelser som ‘Den Store Bagedyst’ holder os fasttømret ved tv-skærmen, og der er næsten ikke den udfordring, vi ikke tør tage til os…
De seneste år er badeværelset vokset fra at være et rum til dagens personlige gøremål til at være en intim velværeoase. Rummet er blevet hjemmets…
Fremtiden går mod bæredygtige løsninger. Det bliver mere og mere populært at udnytte den fantastiske solenergi med solceller på taget. Udviklingen inden for solceller går…
Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger at rive et gammelt hus ned og gå i gang med projekt nybyg selv? Det kan…
Det kan synes som en lille ting i det store hele, men valget af fuge kan netop betyde meget for husets samlede udtryk.
Hybel er et professionelt byggefirma med nogle af branchens mest erfarne husbyggere. De har bygget mange drømmeboliger, arkitekttegnede huse og typehuse i de seneste godt…
Typehuse repræsenterer en ideel løsning for mange nybyggere, der ønsker at kombinere moderne byggetrends med det økonomiske råderum. Selvom arkitektoniske muligheder er begrænsede, er der…
Fra 1. januar 2024 bliver der indført nye skatteregler, som blandt andet har betydning for nybyggeri. Det kan være svært at gennemskue, hvordan boligskatten ændres.…
Vi har taget pulsen på tidens tendenser i forhold til at vælge mursten, når du skal bygge nyt.
Udelivet har højt prioritet hos mange nybyggere. Vi dig fem tips til terrasseindretning, så du kan give din terrasse det liv, den fortjener. Læs med…
Som nybygger vil man gerne vide så meget som muligt om det område, man overvejer at bosætte sig i. Hjemmesiden DinGeo har gjort det nemt…
Hvert år kommer der mange gamle sommerhuse til salg over hele Danmark, og mange står overfor valget mellem at skulle igangsætte en større renovering eller…
Det er vigtigt, at du sætter sig godt ind i, hvad du må – og lige så vigtigt, hvad du ikke må – når du…
Alt afhængig af det enkelte byggeprojekt, er det forskelligt, hvilken årstid du skal bygge nyt sommerhus på. Selvom det logisk set er bedst at bygge…
Én ting er sommerhusets design, dets planløsning og arkitektur. Noget helt andet er det endelige valg af materialer. Her taler vi ikke blot om murstenstype…
Når du skal beslutte dig for, hvilket loft du kunne tænke dig i dit nye sommerhus, er der mange forskellige ting, du bør overveje. Skal…
Når du skal bygge et nyt sommerhus, skal du tage stilling til gulvbelægning. Det kan være svært at forestille sig, hvad der vil passe godt…
Der både er praktiske og ikke mindst stilmæssige beslutninger at tage, når det kommer til dit valg af gulv på badeværelset og i køkkenet. Denne…
Der kommer mere og mere fokus på energimærker og lavenergibyggeri. Heldigvis er der flere forskellige muligheder foran dig, når du skal bygge et lavenergisommerhus. For…
Det er ikke altid lige nemt at holde styr på alle de regler, der er, når du starter et byggeprojekt. En ting, du skal være…
Når du bygger et helt nyt sommerhus, undgår du at skulle bruge alt for meget tid på vedligeholdelse over årene. Du kan også spare mange…
Et- og fem-årsgennemgangen er eftersyn af dit nye sommerhus henholdsvis 1 og 5 år efter, at du har overtaget byggeriet. Det er din sikkerhed for,…
De fleste moderne huse vil sagtens kunne udvides, enten til siden eller opad. På den måde kan du få endnu mere plads til det, du…
Radon er en radioaktiv gasart, der findes naturligt i jorden. Det er den andenstørste medvirkende årsag til lungekræft, og derfor bør du undersøge, hvordan du…
En lokalplan giver det konkrete overblik over de enkelte boligområder, og de går anderledes i dybden end en kommuneplan. Det er derfor en god idé…
Ved du, hvad en byggerådgiver kan, og hvilke muligheder du har for byggerådgivning til din tilbygning? Læs her, hvordan du kan gøre brug af en…
Der følger en række regler med det skel, der trækker stregen mellem dit og mit, herunder tilbygningens afstand til skel. Kommer din nye tilbygning i…
En tilbygning kan være en god investering på længere sigt, da det kan øge salgsværdien for huset. Det kan selvfølgelig også skabe værdi for familien,…
En tilbygning kan virke som et hurtigt og overskueligt byggeprojekt, men der er nogle forbehold, du skal tage. Der er nemlig en del love og…
Hvis du står i overvejelserne om at få lavet en tilbygning til dit hjem, er det vigtigt, at du planlægger byggeriet ned til mindste detalje.…
Vi kender det nok alle sammen. Når først man har besluttet sig for at bygge til, kan man næsten ikke vente med at komme i…
Dit valg af håndværker har afgørende betydning for, hvordan dit byggeprojekt kommer til at forløbe. Derfor er det vigtigt, at du træffer de rigtige beslutninger…
Der er mange begreber, man skal holde styr på, når man er nybygger. Stiger din ejendomsværdiskat ved en tilbygning for eksempel? Og hvad er det…
Overvejer du at lave en tilbygning til dit hus? Så er det helt store spørgsmål nok, hvor mange penge du skal afsætte til byggeriet. Det…
Der er mange ting at holde styr på i forbindelse med en tilbygning. Med denne huskeliste undgår du at glemme noget, når de vigtige aftaler…
En god start på at få et godt tilbud på tilbygning handler først og fremmest om at sørge for en god kemi mellem dig og…
Ved at afholde byggemøder med jævne mellemrum, får du som bygherre hjælp til at styre byggeprojektet og følge med i processen. Samtidig fremmer møderne dialogen…
Det er dit ansvar at indsende datoen for byggeriets begyndelse til kommunen. Det samme ansvar har du, når byggeriet er færdigt, hvor du skal indsende…
Din tilbygning skal leve op til de krav, som Bygningsreglementet stiller til boligers tæthed, og derfor skal du bestille en blowerdoor test, inden håndværkerne afleverer…
Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er med klar kommunikation i tilbygningsprocessen. Hensynsfulde håndværkere forbedrer din byggeproces, men der kan være mange forskellige…
Formålet med en tidsplan for din tilbygning er at skabe overblik og styring over byggeriet. Tidsplanen skal være realistisk, for skrider den, kan det blive…
Har du fået afslag eller dispensation, har du her en række muligheder, der kan sætte gang i byggeprocessen.
Det er altid en rigtig god idé at tegne en byggeskadeforsikring, og den er i de fleste tilfælde obligatorisk. Men der findes også en byggeskadedatabase…
Ligesom ved et større byggeri skal der også gerne foretages eftersyn af tilbygninger, efter at byggeriet er blevet afleveret. Afhængig af hvor stor en tilbygning,…
Drømmer du om, at bygge et sommerhus som er selvfinansierende? Så kan denne drøm blive en realitet. Få svaret i denne artikel.
Byg nyt sommerhus for under en million kroner – er det overhovedet muligt? Det korte svar er ja. Så står du og drømmer om at…
I dag er det blevet meget almindeligt, at danskere benytter deres sommerhus hele året rundt, hvilket de fleste også hurtigt kan mærke på el- og…
I dag bliver der bygget langt flere sommerhuse, end der tidligere har gjort. Hvis du selv påtænker at bygge nyt sommerhus, skal du være opmærksom…
Sommerhus, fritidshus – kært barn har mange navne, og nye statistikker viser da også, at rigtigt mange danskere har deres sommerhus kær. Antallet af sommerhushandler…
Går I med drømmen om at bygge nyt sommerhus? Et sommerhus er et fantastisk fristed, hvor man har tid til at fordybe sig i en…
Hvis du er tilfreds med dit hus og lokalområde, men du er begyndt at mangle plads, kan det være en god løsning at lave en…
Så snart håndværkerne er færdige med deres arbejde, er der nogle procedurer, du skal følge. Disse procedurer går under betegnelsen afleveringsforretning. Men hvad skal du…
Normalt vil en tilbygning være mellem 25 og 50 kvadratmeter. Hvis det er tilfældet, kan tilbygningen have en stor betydning for det gamle hus. Det…
Inden du starter med at bygge til, er det vigtigt, at du får sat dig ned og udarbejdet et realistisk budget. Hvis du ikke får…
Skal du have hjælp til at finansiere din tilbygning? I nogle tilfælde er man nødt til at optage et boliglån i banken til en tilbygning,…
Sommerhus, fritidshus – kært barn har mange navne – og nye statistikker viser da også, at rigtig mange danskere har deres sommerhus kær. Antallet af…
Du vil helst undgå at ryge i en af nybyggeriets mange faldgruber, da det kan resultere i alt fra byggesjusk og forsinkelser til annullering af…
Hvis du kunne vælge frit, og hverken skulle tage hensyn til økonomi eller landsdel, så ville det nok ikke være så vanskeligt at vælge den…
Der kan være både økonomiske og tidsmæssige fordele ved et byg selv sommerhus eller at gøre brug af selvbyg undervejs i dit nybyggeri. Men det…
Siden 2017 har det ikke været lovpligtigt, at få udarbejdet en energiklasse kategorisering på et nybygget sommerhus. Men med tanke på et videresalg kan det…
Vejene til dit nye sommerhus er mange, og den grund, du vælger, bestemmer hele udgangspunktet for din byggeproces. Derfor præsenterer vi de tre mest almindelige…
Før du køber en byggegrund til dit nye sommerhus, er det en god idé, at du får foretaget en jordbundsundersøgelse. En jordbundsundersøgelse analyserer jorden og…
Inden du lader dig forblænde af byggefirmaernes store armbevægelser og fordelene ved en hurtig handel, giver en professionel byggerådgiver dig her nogle gode råd og…
Antallet af sommerhusbyggere i Danmark er stigende, og for mange er det et stort og omfattende projekt. En uvildig byggerådgiver kan være en kæmpe hjælp,…
Ved du, hvad byggerådgiveren kan? Lær, hvordan du kan bruge en byggerådgiver og hans mange roller i dit sommerhus byggeri, inden du skriver ham helt…
Det er vigtigt at tage stilling til, hvilken type tag du vælger til dit sommerhus. Du skal tænke i både udtryk, type og miljøvenlighed samt…
At indtænke bæredygtighed og bæredygtige materialer, når du bygger, behøver hverken være dyrere, tage længere tid eller kompromittere æstetikken.
Muren er måske noget af det mest essentielle ved dit nye sommerhus. Den skaber basen og udtrykket udadtil, og så har muren og valget af…
Sommerhusets vinduer betyder rigtigt meget for husets ydre udseende. Det handler både om størrelse og placering samt type. Samtidig har vinduernes størrelse og type også…
Populært siger man, at vinduerne er “husets øjne“, og med det menes der, at en stor del af sommerhusets personlighed afgøres af, hvilken form for…
Stil skarpt på de vigtige detaljer, når du sammenligner de forskellige lånetilbud fra banker og realkreditinstitutter.
Bank eller realkreditinstitut. Hvad er dine muligheder for lån, når du skal låne penge til dit nye sommerhusbyggeri?
Der er penge at spare, hvis du sætter dig ind i dine muligheder for et boliglån, når du bevæger dig ud i at låne penge…
Der er mange ting at holde styr på i forbindelse med et nybyggeri. Med denne huskeliste undgår du at glemme noget, når de vigtige aftaler…
Det er afgørende, at du skriver selv de mindste detaljer ind i byggekontrakten, inden du underskriver aftalen med byggefirmaet.
Købsaftalen binder køber og sælger, og er således et afgørende dokument i handlen. En købsaftale er endnu et vigtigt – hvis ikke det vigtigste dokument…
Det handler først og fremmest om god kemi. I forstår hinanden, og sammen kan I gøre drøm til virkelighed. Men der er også andre parametre,…
At bygge nyt sommerhus er en langstrakt proces, der ofte kan vare mange måneder. Derfor er det essentielt at udarbejde en realistisk tidsplan med deadlines…
Inden du ser dig om, er der gået fem år siden, at du overtog dit nye sommerhus. Det betyder også, at det er tid til…
Efterhånden som du bruger mere tid i dit nye sommerhus, får du øje på flere fejl og mangler, som du ikke kunne se, inden du …
Når du bygger nyt sommerhus, er det dit eget ansvar at melde til kommunen, hvornår selve byggeriet begynder. Du skal også selv fortælle kommunen, hvornår…
Går du med tanker om at investere i solceller til sommerhuset? Solceller kan sidde på sommerhusets tag eller på jorden. Her producerer de elektricitet fra…
Det har taget lang tid at komme fra første spadestik til, at dit sommerhus endelig står færdigt. Men hvad gør du egentlig, hvis du opdager,…
At bygge et nyt sommerhus kan være en god investering, selvom det som regel koster mere at finansiere end et almindeligt helårshus. Du kan bruge…
Det kan være økonomisk fordelagtigt at udleje dit sommerhus. Der er dog nogle regler, du skal være opmærksom på, hvis du som privatperson ønsker at…
Et nyt byggeprojekt er et puslespil af etaper og forskellige ansigter. Få overblik over, hvilke mulige samarbejdspartnere du kan møde i løbet af dit sommerhusbyggeri,…
Det kan være svært at holde overblikket over udgifterne til dit sommerhusbyggeri, når der skal vælges materialer og inventar, og der opstår ændringer undervejs. For…
De fleste bliver overraskede over, hvor dyrt det er at bygge nyt sommerhus. Det er en god investering på længere sigt, men det er vigtigt,…
Du er nået til det stadie i dit nybyggeri, hvor du er begyndt at overveje, hvilken type varmeanlæg du ønsker i sommerhuset. Én af de…
Som nybygger skal du også tage stilling til, hvilken slags boligopvarmning du vil have i dit sommerhus. Der er mange forskellige opvarmningsformer, og det kan…
Hvis du vil bygge nyt sommerhus, eller lave en tilbygning til dit eksisterende sommerhus, skal du være opmærksom på bebyggelsesprocenten. Der er nemlig ikke den…
Moderne sommerhuse er blevet et symbol på luksus og komfort i Danmark. Disse boliger, der tidligere var enkle tilflugtssteder, er nu omdannet til arkitektoniske mesterværker,…
Når du skal bygge et nyt sommerhus, følger der mange overvejelser med. Noget af det første, du bør beslutte dig for, er, hvor stort sommerhuset…
Når du vælger at bygge et sommerhus helt fra bunden, kommer det dig til gode i forhold til minimal vedligeholdelse. Dog er det en proces,…
Du skal holde styr på mange aftaler, kontrakter og tilladelser, når du bygger et nyt sommerhus. Før du kan bruge dit nye sommerhus, skal du…
Hvad gør du, hvis du ikke har fået en byggetilladelse på at igangsætte byggeriet af dit sommerhus? Bare rolig. Du har stadig nogle muligheder for…
Inden du starter med at bygge løs på dit nye sommerhus, er det vigtigt, at du har styr på alle forberedelser. Det er vigtigt, at…
Drømmer du om et sommerhus, hvor du kan komme ned i gear og slappe af? Heldigvis er der forskellige muligheder for at optage et lån…
Du betaler to forskellige skatter på dit sommerhus, nemlig ejendomsværdiskat og grundskyld. Grundskylden er kompleks, og det kan derfor være svært at finde ud af,…
Inden du starter med at tegne dit nye sommerhus, er det vigtigt, at du er opmærksom på at opfylde nogle krav og regler. Du skal…
Som noget af det første i dit sommerhusprojekt, skal du beslutte dig for, hvordan konstellationen af entreprenør, håndværkere og professionelle rådgiver skal være. Du skal…
Byggetilladelsen er den altafgørende blåstempling af, at dine drømme kan blive til virkelighed. Du søger byggetilladelse ved kommunen, og her er det bedst at tage…
Under en afleveringsforretning gennemgår bygherren det færdigbyggede sommerhus sammen med entreprenøren eller håndværkeren, før det overdrages til bygherren.
Vi mennesker er forskellige, og derfor har vi også forskellige opfattelser af, hvad hensynsfuld opførsel er. Når du bygger nyt sommerhus, er det derfor en…
Spar dig selv for ærgrelse, fejl og ekstra mandetimer ved at alliere dig med en tilsynsførende til dit sommerhus byggeprojekt. Han letter processen for dig…
Ved at afholde et byggemøde med jævne mellemrum, får du som bygherre hjælp til at styre byggeprojektet og følge med i processen. Samtidig fremmer møderne…
Det er altid en rigtig god idé at tegne en byggeskadeforsikring, og den er i de fleste tilfælde obligatorisk. Men der findes også en byggeskadedatabase…
Der hører en række regler til det skel, der trækker stregen mellem dit og mit. Hvis dit nye sommerhus bryder med reglerne, kan konsekvenserne være…
Der kan være både økonomiske og tidsmæssige fordele ved at gøre brug af selvbyg eller “gør det selv”-tilgangen i forbindelse med en tilbygning. Men det…
Går du med drømmen om at lave en udbygning i den nærmeste fremtid? Så skal du være opmærksom på nyere byggeregler for tilbygninger, så du…
Der hører mange overvejelser med, når man leger med tanken om at få lavet en tilbygning eller renovering. For de fleste er det spørgsmål omkring…
At bygge en ny tilbygning kan være et komplekst projekt. Det kræver, at man har sat sig grundigt ind i tingene, før man begynder at…
Udover at du får mere plads og fornyer dit hjem, kan du samtidig øge din boligværdi og en eventuelt salgspris, når du laver en tilbygning.…
Der er en smule forskel på de regler, der gælder for tilbygninger i sommerhuse og i helårshuse. Det er vigtigt, at du har styr på…
Hvis du leger med tanken om at lave en tilbygning til dit helårshus, har du formentligt allerede en række ting, du drømmer om. En ting,…
Når du skal lave en tilbygning, er der forskellige faldgruber, som du skal være opmærksom på. Faldgruberne kan gøre, at dit byggeprojekt bliver forsinket eller…
Der er meget, du skal huske, når du skal lave en tilbygning. Vi har samlet et overblik over de 8 faser, du typisk skal igennem…
Et fundament er det, der skal bære og stabilisere tilbygningen. Fundamentet er placeret ved og under jordoverfladen. Soklen er ikke det samme som et fundament,…
Spar dig selv for ærgrelse, fejl og ekstra mandetimer ved at alliere dig med en tilsynsførende. Han letter processen for dig, når du skal bygge…
Med denne tjekliste i hånden under eftersyn af din tilbygning ved du, hvilke bygningsdele der skal efterses under både ét års- og femårs-gennemgangen. Her guider…
Det er nu fem år siden, at dit byggeri stod færdigt. Det betyder, at fem-årsgennemgangen af din tilbygning skal foretages. Fem-årsgennemgangen er din sidste mulighed…
Det er nu cirka et år siden, du kunne tage din nye tilbygning i brug. Det betyder, at det er blevet tid til en gennemgang…
Det har været en lang proces fra start til slut, men nu er datoen rundet, hvor din nye tilbygning skal stå færdig. Men hvad gør…
Tidens tendenser og byggestil ændrer sig hele tiden. Der er en grund til, at man kan se forskel på, i hvilket årti et hus er …
En lokalplan giver det konkrete overblik over de enkelte boligområder, og de går anderledes i dybden end en kommuneplan. Det er derfor en god idé…
Har du overvejet en varmepumpe til dit nye sommerhus? Her gør vi dig klogere på muligheden for varmepumper til dit sommerhus.
Læs om fjernvarme, hvordan det fungerer og hvilke fordele du kan få ved at bruge opvarmningsmetoden i dit sommerhus.
Elopvarmning er en populær løsning i sommerhuse, da det er nemt at installere, opvarmer sommerhuset hurtigt og holder en konstant temperatur i rummene.
Bygningsreglementet, også kaldet BR18, er et omfattende regelsæt, som understøtter Boligloven, og som sikrer, at et sommerhusbyggeri udføres, så kravene til sikkerhed, sundhed og energiklasser…
Vejene til dit nye sommerhus er mange, og den sommerhusgrund, du vælger, bestemmer hele udgangspunktet for din byggeproces. Derfor præsenterer vi de tre mest almindelige…
Hvordan kan du sikre dig før, under og efter et sommerhusbyggeri, hvis der skulle opstå skader, fejl eller mangler? Og hvordan skal du forholde dig,…
Få et mere spændende og harmonisk hjem ved at binde inde- og uderum sammen. Indsæt store vinduer, flyt dagligdagsaktiviteter ud og tænk i materialer og…
Ved at få uafhængig rådgivning – fx fra en byggesagkyndig og en advokat – får du assistance til de praktiske, tekniske og juridiske dele i…
Der er ingen vej uden om tingbogsattest, byggetilladelse og de mange andre vigtige byggedokumenter til sommerhuset med kringlede bestemmelser, når du vil bygge nyt. Her…
Med denne tjekliste i hånden under eftersynet af dit byggeri ved du, hvilke bygningsdele I skal efterse under både ét- og fem-års gennemgangen.
Ovenlys gør sommerhuset endnu skønnere ved at bringe interiøret tættere på naturen. Det er billigere og nemmere at montere ovenlysvinduer, når sommerhuset bliver bygget. Læs,…
Med en arkitekt er alt muligt, men sørg for at have lave et grundigt og realistisk forarbejde inden du sætter drømmene fri. Og fremfor alt;…
Tilbud eller overslag? Hvad er forskellen egentligt? Arbejde udført ”efterregning”, hvad vil det sige? Hvordan får du skruet det bedst håndværkertilbud på renovering sammen? Hvad…
Hvis I står overfor en ombygning eller større renovering af jeres hjem, så er der en del overvejelser I skal tage i betragtning, inden I…
Står du overfor en stor ombygning eller renovering af hjemmet, så er det vigtigt, at du har gjort dig mange overvejelser – gerne i samråd…
Når du overvejer projektet til din kommende 1. sal, er det vigtigt at have det lange lys på og sørge for en god planlægning. Det…
Du bør altid indgå en klar aftale om betaling, inden du lader håndværkeren påbegynde en renovering. Aftalen skal være skriftligt og tydeligt beskrive, hvordan betalingen…
Når du påbegynder en større renovering, skal du altid sørge for at tale med banken om muligheder og begrænsninger i forhold til hvad din økonomi…
Hvordan er det nu lige med forsikring, når du skal foretage en renovering? Du kan faktisk komme ud for, at nogle skader ikke vil være…
Når det kommer til renovering eller ombygning i din bolig, skal du som regel ikke søge om en byggetilladelse. Dette gælder, hvis det er inden …
Skal du bygge nyt hus? Bygge til? F.eks. en opførelse af en 1. sal? Lige meget hvilke markante ændringer du foretager dig, så skal du…
Krisen med corona har af mange steder også vist sig i salget af sommerhuse i Danmark.
Skal du vælge en tilbygning eller en 1. sal, hvis du gerne vil have flere kvadratmeter? Og hvad er muligt for dig?
I Danmark bruges der rigtig meget energi på opvarmning og ventilation samt lys i bygninger – dette udgør omtrent 30-40% af det samlede energiforbrug. I…
Inden du går i gang med en renovering, så er det alfa omega, at du får udarbejdet et byggebudget. Det er én af de vigtigste…
Når du skal lave en renovering indvendigt eller udvendigt, så er det væsentligt, at du tilgodeser husets arkitektoniske stil. Har du et ældre hus, kan…
Står du i en situation, hvor du har brug for mere plads eller renovering af boligen? Så er der heldigvis mange forskellige måder at gribe…
Når det kommer til renoveringsprojekter og ombygninger, er der nogle slags, der er mere populære end andre.
Drømmer du om at lukke lyset mere ind i boligen? Så er ovenlys en god løsning. Ovenlysvinduer fås i mange standardiserede mål og former, men…
Vil du gerne lykkes godt med dit projekt af en ny 1. sal, er det altafgørende med god planlægning og god projektering. Her kan en…
En af de ting, du skal være opmærksom på, når du overvejer at opføre en tilbygning til din bolig, er bebyggelsesprocenten. Ligger din bolig i…
Bæredygtighed har fundet vej ind i hjemmet, og flere og flere nybyggere vælger bæredygtige løsninger til deres hjem. Der findes mange muligheder, som du kan…
Bæredygtighed har fundet vej ind i hjemmet, og flere og flere nybyggere vælger bæredygtige løsninger til deres hjem. Der findes mange muligheder, som du kan…
Det vrimler med bæredygtige alternativer til indretning og indelivet, men der findes også mange mulighed for at integrere bæredygtighed udvendigt på huset og i haven.…
Hvis du ønsker et mere bæredygtigt hjem, bør du blandt andet overveje materialernes tilgængelighed og produktion, da det har stor betydning for hvor bæredygtigt et…
Der findes mange slags materialer, der er velegnede til facadebeklædning på huse. Men hvad skal du tænke over, inden du vælger dit materiale og din…
Ikke alle håndværkere efterlever den samme høje standard. Men hvornår kan du egentlig klage over det udførte arbejde? Hvad klager man over? Hvordan gøres dette…
Der eksisterer ikke et klagenævn, der er reguleret af det offentlige, inden for byggebranchen. Dog er to private nævn blevet godkendt af erhvervs- og vækstministeriet.…
Har du overblikket over ejendomsværdiskat i 2022? Hvis ikke, så læs med her, hvor statsautoriseret revisor og partner, Jesper Hørby Jensen hos Martinsen Rådgivning &…
“Vi står faktisk allerede midt i en form for hus-revolution, fordi flere og flere intelligente løsninger bliver helt naturlige i vores huse. Nogle benytter sig…
“Jeg vil mene, at alle vinder med en løsning, hvor højttalerne diskret placeres i loftet. Den lydinteresserede får forkælet ørene og dem, der ikke bryder…
Vil du gerne gøre dit nybyggeri stemningsfuldt uden at bryde med den moderne stil? Så kunne en biopejs være lige noget for dig!
I dag er det blevet attraktivt at købe den ideelle sommerhusgrund og derefter nedrive det ældre fritidshus på grunden. Det giver plads til at bygge…
Lovpligtige røgalarmer, sikre vinduer og udvendigt spotlight. Det er blot nogle af de ting, du fra begyndelsen af din nybyggerproces bør have med i overvejelserne,…
Hjælpemidler kan være mange forskellige ting, der findes således et utal af produkter, der alle har det til fælles, at de forsøger at løse en…
Gamle produktionsmetoder, den tidligere anvendelse, vejrpåvirkninger og nye byggeteknikker kan betyde begrænsede muligheder for genanvendelse af gamle mursten. F.eks. skal afrensede sten dokumenteres, inden de…
Når man står med en opgave, hvor der er brug for at tilkalde håndværkere, er der flere ting, man kan se på for at finde…
Er et godt indeklima virkelig så vigtigt, sidder du måske og tænker? Det korte svar er ja!
I Danmark bruges mellem 30 og 40% af det samlede energiforbrug til lys, opvarmning og ventilation i bygninger. Derfor bliver der også løbende lavet ændringer…
Når I skal bygge nyt hus, er det vigtig at I allerede tidligt i processen overvejer, hvilken varmekilde I ønsker, da varmen er den absolut…
I medierne har der i længere tid været mange diskussioner om de stigende priser på at bygge nyt. Der meldes om stigninger på helt op…
Når I bygger et nyt hus, er der alle muligheder for at designe det perfekte drømmehus. Et af de vigtigste valg er ovenlysvinduer. De giver…
Har I tænkt på dagslyset, når I bygger om? En ombygning er en god anledning til at få ovenlysvinduer. Ja, faktisk er ovenlys i sig…
Har I tænkt på dagslyset i tilbygningen? Og hvordan dagslyset i resten af huset bliver påvirket af tilbygningen? Svaret er ovenlysvinduer. Ikke alene giver de…
Det har de seneste år været en opadgående trend, at huskøbere vælger at rive gamle sommerhuse ned for at bygge nyt. Der er flere gode…
Beskyt murværket på dit hus mod tilsmudsning, algevækst, opsugning af regnvand, graffiti og udfældning af mursalte med en grundig overfladeimprægnering. Behandlingen gør overfladen helt eller…
Når du har bygget nyt hus, er det vigtigt, at du også lægger en plan for vedligeholdelsen, der skal være med til at sikre, at…
Fokus på bæredygtighed er en klar tendens inden for nybyggeri. Du gør noget godt for verden omkring dig og den kommende generation samtidig med, at…
Bæredygtighed er en ny tendens inden for nybyggeri, og hvis du ønsker at være en del af den fremtid, kræver det innovative løsninger. Bæredygtige løsninger…
Der er bare noget helt særligt over huse, der er bygget i træ. Deres naturlige materialer gør dem autentiske og ikke mindst charmerende at se på.…
Vinteren nærmer sig med lystige skridt. Du har måske ikke fået det fulde udbytte af sommeren og du ærgrer dig stadig over, at du ikke…
Et sommerhus skal bygges et sted, hvor det kan bruges – og der er rigtig mange dejlige steder at bygge sommerhus. Hvis I skal bruge…
Et energimærke er et certifikat, der viser en boligs energimæssige stand. Energimærkning af huse er indført for at vise husets energiforbrug og energieffektivitet.
Ét af de første og vigtigste skridt på vejen mod at opføre drømmehuset er selvsagt at finde den helt rigtige byggegrund.
Ét af de første og vigtigste skridt på vejen mod at opføre drømmehuset er selvsagt at finde den helt rigtige byggegrund.
Din køkkenbordplade bliver udsat for en lang række forskellige “udfordringer“: Vand, varmegryder, madlavning og skærebrædder. Det er din daglige arbejdsplads, men samtidig også en stor…
Der er meget at tage højde for, når du skal væl- ge farver til dit hus: Hvilken hustype bor du i, hvordan er lysindfaldene og…
Er du den heldige ejer af et rum, der er helliget tøj, sko og accessories, så ved du det tager tid og overblik at få…
Gardiner har mange fordele i hjemmet. Udover at skærme for solens stråler er gardiner også med til at forbedre akustikken i et rum og skabe…
Når du skal beslutte dig for, hvilket loft du kunne tænke dig i dit nye hjem, er der mange forskellige ting, du bør overveje. Skal…
En brændeovn er både hyggelige og kan reducere størrelsen på din varmeregning i kolde tider. Lyden af knitrende træ overdøver stilheden, varmen breder sig, og…
Som nybygger har du en oplagt mulighed for at skabe det optimale lys i din bolig, og derfor bør du nøje overveje, hvordan du kan…
Det siger sig selv, at der er forskel på at være indvendige døre til et 70’er parcelhus, til en murmestervilla med stuk og et nybygget…
Når du bygger nyt hus, er der en række lovmæssige krav, der skal følges i forhold til de elektriske installationer. Det betyder kort sagt, at…
Vi kalder det for et intelligent hjem, når hjemmet er udstyret med funktioner og installationer, der tilkobles internettet, og derved bliver intelligente nok til at…
I langt de fleste boliger i Danmark er de indvendige vægge beklædt med glasvæv, savsmuldstapet eller filt, som efterfølgende er blevet maler. Men du kan…
Der er nogle forskellige forhold man skal tage højde for, inden man vælger nyt køkken herunder belysning, vasken, madværkstedet og arbejdszoner.
Hvordan indretter du dit badeværelse, så du både får hygge, funktionalitet og privatliv? Badeværelset er ofte et af de mindste rum i boligen, og derfor…
Som modpol til hverdagens fart og tempo byder well- ness dig indenfor til ro og velvære. En meditativ stund alene eller sammen med venner og…
Usynlige køkkener! mere minimalistisk kan det næppe blive. Denne spændende og subtile trend, samler alle de konventionelle køkkenelementer og gemmer dem diskret af vejen, uden…
I disse år bygges der på livet løs overalt i landet, og mange kan glæde sig over at flytte ind i et helt nybygget hus…
I mange familier er der ofte en eller flere, der har en forkærlighed for lange bade. Det er sådan set meget forståeligt, for det er…
“Hos VICA oplever vi, at vore kunder efterspørger to ting: Nærvær med familien og mere lys og varme.“ Sådan formulerer direktør og CCO, Henrik Bornø,…
Det er som om, der er to slags måder at se et fritidshus på. Der er dem, der ønsker sig et stort, nybygget fritidshus, der…
“Jeg plejer altid at sige til de unge par, der står overfor at skulle bygge nyt hus: ’Tænk på lyset og husk at tænke udearealerne…
Det lyder måske lidt højstemt, når jeg påstår, at ‘vi bygger med lys‘, men det er på mange måder, det vi gør. Hos VICA leverer…
Bor du i et ældre hus eller oplever du bare generelt at få høje varmeregninger, og har besluttet dig for at det vil være billigst…
Det kan være spændende at kigge ind i fremtiden – også når det drejer sig om, hvordan vores hjem skal indrettes i de næste år.…
Vidste du, at du kan fylde dit nye hjem med lækker lyd uden at skulle se på højtalere og kabler? Du kan nemlig gemme det…
Det har aldrig været lettere at gøre sit hjem smart, hvad enten du bygger nyt, gennemrenoverer eller blot vil gøre dit eksisterende setup lidt klogere.
Miljøvenlige valg handler i høj grad om adfærd. Altså hvordan vi bruger ressourcer i vores hverdag – og måske endnu mere, hvornår vi bruger dem.…
Lige så længe mennesket har eksisteret, har vi sat pris på musik. Men i dag er det lettere end nogensinde at skabe øjeblikke af nydelse…
Det gode ved smartlys er, at det aldrig er for sent at installere. Men det er endnu lettere, hvis du allerede forbereder det, når du…
Taler du endnu ikke til dit hjem? Du kan godt begynde at forberede dig på, at du nok kommer til det indenfor ganske få år.…
“Vi oplever en stigende interesse for vores Smart Home-løsninger, og det forstår jeg sådan set godt,“ fortæller Business Development Manager hos Niko, Peter Stellfeld Skou,…
VELUX Danmark har lanceret en ny generation af innovative fladtagsvinduer i et stilrent design med glas-til-kant, som sikrer fri udsigt til himlen og maksimal udnyttelse…
At tale om farvens psykologi er at tale om følelser. Farver er forankret i vores, personlige præferencer, oplevelser, opdragelse og kultur. Men generelt reagerer vi…
Et gulv er en ret stor flade. Det har derfor stor betydning for husets akustik. Inden du vælger materiale til dit gulv, skal du derfor…
Når vi vælger materialer til vores gulve, så giver vi ofte komforten førsteprioritet. Et velvalgt gulv skal både være smukt og behageligt at gå på…
Udover deres funktionelle formål spiller indvendige døre en væsentlig rolle i indretningen. De komplementerer din stil og tilføjer det sidste til indretningen. Der er både…
Dekoration af væggene er mere end farve og tapetvalg. Der er mange muligheder for at bruge væggen som en aktiv del af indretningen. Vi har…
Selvom lofter i de fleste rum er den største ubrudte flade, ignoreres de ofte i indretningen. Der er dog et utal af muligheder for at…
Leder du efter nyt køkken, som gerne må adskille sig lidt fra mængden, er der mange muligheder – uanset om du går efter noget klassisk…
Din køkkenbordplade bliver udsat for en lang række forskellige “udfordringer“: Vand, varmegryder, madlavning og skærebrædder. Det er din daglige arbejdsplads, men samtidig også en stor…
Der sker i disse år så meget inden for udviklingen af hvidevarer, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. En…
Enhver bolig har i dag en hel række hvidevarer, som får hverdagen til at fungere. Vi har levet en overskuelig gennemgang af hjemmets hvidevarer, så…
Badeværelset bliver ligesom resten af bolig mere og mere digitaliseret. Toiletter har douce-funktion, armaturer er berøringsfrie, og spejlets LED-belysning kan reguleres i styrke og farvetoner.…
Walk-in, klædeskab, garderobeskab eller bare et tøjskab. en feelgood oase eller praktisk foranstaltning, der er løsninger, til alle former for æstetik, sammensætninger og budgetter.
Er du den heldige ejer af et rum, der er helliget tøj, sko og accessories, så ved du det tager tid og overblik at få…
Solafskærmning er et must, når man bygger nyt hus, hvor vinduesparti-erne ofte er store. Har man ovenlysvinduer kræver det specielt tilpassede gardiner. Men uanset vinduernes…
Det gælder om at se lyset, klart og stærkt om morgenen og gyldent om aftenen. Lysets retning og styrke har stor betydning for det enkelte…
Når kontrakten i forbindelse med et byggeri skal udføres, vil det være en del af aftalen, at byggeriet skal gennemgås for fejl og mangler efter…
Det er langt de færreste, der kan købe en lejlighed eller et hus kontant uden at låne så meget som en krone. De fleste finansierer…
Går du med drømmen om et nyt sommerhus, hvor du kan nyde hyggelige sommeraftener med familie eller venner? For at realisere denne drøm bør du…
Træfacader er flotte og giver et fritidshus karakter! Men før du beslutter dig for at benytte træfacader på huset, er det en god at få…
Siden 1960’erne er parcelhuse kun blevet større og større. De er tæt på at være fordoblet. Men hvad skal du med al den plads? Det…
Dragende dans fra fortryllende flammer står højt på ønskelisten hos mange. Og der er noget særligt medi-tativt over levende ild. Nyd flammerne indenfor, mens naturen…
Selv om du ikke bør dømme en bog ud fra dens om-slag, definerer en facade og dens arkitektur ofte hele huset. I dag er det…
Yderdøren. Det er den, der først byder os velkommen hjem. Igennem denne dør åbner vi vores hjem for familie og venner.
De har været anvendt i århundreder på eksempelvis danske rundkirker, norske stavkirker og vikingernes langhuse. Vi kender dem også fra spir på tårne – og…
Når du sætter lys på din grund, tilfører du den en vidunderlig dimension og vækker den til live. Jo tidligere i processen du kan tænke…