Velfærdsteknologier til dit nye hjem

Hjælpemidler kan være mange forskellige ting, der findes således et utal af produkter, der alle har det til fælles, at de forsøger at løse en opgave for en person med funktionsnedsættelse.

Nyt badeværelse hvor velfærdsteknolog er tænkt ind

Eksempler på hjælpemidler til dit hjem kan være en trappelift eller et badeklapsæde til brusebadet, men det kan også være småhjælpemidler til dagligdagens opgaver, såsom kartoffelskrællere, som er udformet, så f.eks. en person, der har svært ved at gribe om håndtag pga. gigt, nemmere kan klare opgaven. Det kan også være bestik, som vejer lidt ekstra, så personer, som ryster på hænderne (tremor) har nemmere ved at spise uden at spilde.

Når man taler om hjælpemidler, vil de fleste nok automatisk tænke på ting, som har et lidt industrielt præg, og hvor man kan forestille sig, at det ville passe ind i f.eks. et sygehusmiljø – hvidt, praktisk udformet og med overflader af plast eller stål, der kan klare stærke rengøringsmidler og hyppig aftørring. Det er sådanne hjælpemidler, mange ikke kan se sig selv bruge i hjemmet eller i dagligdagen i det hele taget. Det skæmmer måske det nye hjem, man har bygget sig eller fået nyindrettet.

Få mere viden om ombygning

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Men der er heldigvis de seneste 5-8 år kommet større fokus på, hvordan hjælpemidler udformes, ikke mindst i Danmark, hvor design er værdsat, og hvor vi i en menneskealder har haft mange internationalt kendte designere og virksomheder med fokus på design. Så hvis ikke i Danmark, hvor kunne man ellers forvente en afsmittende effekt på noget så ‘usexet’ som hjælpemiddelbranchen?

Det glædelige er, at et smukt design også kan bidrage til, at personen, der bruger det, føler sig mindre handicappet eller begrænset. At vise sig med et hjælpemiddel i offentlige fora for første gang, er en overvindelse for mange, men hvis designet er lækkert, så den opmærksomhed, man får fra andre, er positiv og beundrende, så bliver oplevelsen en helt anden. Og det kan bidrage til, at man ikke begrænser sine sociale aktiviteter unødigt, hvilket på alle måder kan bidrage til en sundere livsstil og et bedre helbred (hvis COVID-19 tages ud af ligningen).

Nyt velfærdsteknologi til dit hjem

Hvis hjælpemidler udformes med særlig vægt på at blende ind eller med detaljer, som læner sig op ad f.eks. et lækkert bildesign, som det kan ses ved den danske rollatorproducent, byAcre, bliver livskvaliteten måske ligefrem højere, når man finder ud af, at man stadig kan det samme som før, man fik en funktionsnedsættelse, nu blot med lidt hjælp.

Tilsvarende er mange af de nyeste velfærdsteknologier taget fra tilgrænsende områder som wellness-området med flotte designs, som det er tilfældet med bidettoiletter (skylle-/tørretoiletter) eller Body Dryere (kropstørring med varm luft efter badet), hvis det kniber med at holde på et håndklæde. Oplevelsen bliver derfor en ren nydelse i stedet for en oplevelse af, at man er afhængig af hjælp fra andre for at kunne klare en ganske almindelige daglig hændelse på et område, som må betegnes som meget personligt og intimt (toilet- og badesituationen).

Velfærdsteknologier kan være mange ting, men fælles for dem er, at de kan bidrage til større selvhjulpenhed for brugeren, større daglig tryghed for personen, som bruger teknologien, et bedre arbejdsmiljø for personer, der hjælper en person med nedsat funktionalitet eller til at håndtere opgaver, som ellers ville kræve mere tid eller flere personer til hjælp for at kunne gennemføres. Ikke alle velfærdsteknologier kan det hele på én gang, men mange af de nyeste teknologier klarer sig fint på alle parametre (f.eks. bidettoiletter eller særlige personforflytningsanordninger).

Er du interesseret i at se et bredt udvalg af flotte hjælpemidler og velfærdsteknologier, så kan du hvert andet år besøge Bella Center i København, hvor der afholdes en stor hjælpemiddelmesse, Health & Rehab, eller ved at kigge på vores kategori ‘Velfærdsteknologi‘ på vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere eller besøge vores Showroom i Fredericia, som åbner i 2022, og hvor du vil kunne se og prøve rigtig mange forskellige typer velfærdsteknologier fra hele verden.

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her