Sommerhusbyggeri: Start- og færdigmelding

Når du bygger nyt sommerhus, er det dit eget ansvar at melde til kommunen, hvornår selve byggeriet begynder. Du skal også selv fortælle kommunen, hvornår dit byggeri står færdigt. Læs med her, og få helt styr på start- og færdigmelding af dit sommerhusbyggeri.

Nyt sommerhus bygger i træ, der har haft startmelding og færdigmelding af sommerhusbyggeriet.

Startmelding af sommerhusbyggeri

Så snart du har en byggetilladelse i hånden, kan det næsten ikke gå for hurtigt med at komme i gang med byggeriet. Dog er det vigtigt, at du husker at fortælle din kommune om, hvornår byggeriet begynder. Du giver en startmelding på dit byggeri på Byg og Miljøs hjemmeside.

Når du logger ind på hjemmesiden, kan du se dine byggeprojekter. Derefter trykker du på det projekt, du vil meddele en begyndelsesdato for. Det er nemt og hurtigt at følge de forskellige trin på hjemmesiden.

Det er afgørende, at du husker at startmelde dit sommerhusbyggeri, fordi byggetilladelsen løber ud et år efter, at du har fået den. Det betyder, at byggetilladelsen vil være forældet, hvis du ikke når at startmelde byggeriet, før året er gået. I sådan et tilfælde skal du ansøge fra ny.

Færdigmelding af sommerhusbyggeri

Når du er færdig med at bygge dit sommerhus, skal du igen besøge Byg og Miljøs hjemmeside. Du logger ind på samme måde, som du gjorde, da du meddelte starten på dit byggeri. Denne gang skal du blot færdigmelde sommerhusbyggeriet.

Du skal huske at meddele, når dit sommerhusbyggeri er færdigt. Hvis du ikke gør det, kan det have nogle alvorlige konsekvenser. Du kan for eksempel opleve, at der opstår problemer med dit forsikringsselskab, hvis du skulle være så uheldig, at dit hus brænder. Du kan også få problemer med din kreditforening, hvis du har brug for at optage et lån. En manglende færdigmelding kan også give problemer, hvis du en dag vil sælge din bolig.

Læs også: Sådan forholder du dig til fejl og mangler i dit nye sommerhus

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Hvordan foregår en færdigmelding?

Når du skal færdigmelde dit sommerhusbyggeri, skal du fremvise tegninger og beregninger over byggeriet, hvor man kan se, at byggereglementet er blevet overholdt. Du indsender færdigmeldingen til din kommune, ligesom ved startmelding. Du skal vedlægge en erklæring på, at du har opført boligen i overensstemmelse med formålet i byggeloven og bestemmelserne i bygningsreglementet. Erklæringen skal være underskrevet. Herudover skal du også lægge yderligere dokumentation ved, for eksempelvis af tekniske forhold. Hvis du har bygget en skorsten eller et ildsted, skal du være opmærksom på, at du skal vedhæfte en attest fra skorstensfejeren. Når du har færdigmeldt dit byggeri, kan du slutte byggesagen, og hvis det er nødvendigt, kan du ændre oplysninger i BBR.

Hvis du havde fået nogle specifikke vilkår, da du fik din byggetilladelse, er det dit ansvar, at du har opfyldt dette, før du afslutter byggeriet. Så snart kommunen har registreret din færdigmelding, får du en ibrugtagningstilladelse, og herefter kan du tage dit nye sommerhus i brug.

Læs også: Byg sommerhus

 

 

Hvad synes du om denne artikel?

Læs de mest populære artikler i vores e-magasin

Bestil på print

249,00 kr. (ekskl. levering)

Billeder: Skanlux

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her