Byggeskadeforsikring

Alt du skal vide om byggeskadeforsikring

Når du bygger nyt eller foretager andre store byggeprojekter, så er det vigtigt, at du er forsikret korrekt. Skader under byggeri kan blive meget dyre, og der kan opstå uenighed om skyldsspørgsmålet. Vi vil gerne undgå, at boligejere ender i en situation, som nemt kan betyde økonomisk ruin for den enkelte. Derfor har vores dygtige skribenter udarbejdet artikler, som på effektiv forklarer det, som du skal være opmærksom på, når du tegner dine forsikringer. Ved at sætte dig ind i reglerne på området og forsikringsmarkedet, kan du træffe oplyste valg i dit byggeri.

Her kan du lære mere byggeskadeforsikring

Når du skal i gang med et stort renoveringsprojekt eller opføre dit drømmehus fra bunden, er det vigtigt med de rigtige forsikringer, så du ikke ender med at stå uden tag over hovedet, hvis noget skulle gå galt i byggeprocessen eller hvis resultatet ikke er tilfredsstillende. Det er en omstændighed affære at renovere eller bygge nyt, og det er vigtigt, at man har sat sig ind i detaljerne, når man går i gang med sit projekt eller finder en entreprenør, som påtager sig ansvaret. Vi har samlet informationer om de forskellige slags forsikringer, så du kan få den bedst mulige dækning, når du indhenter tilbud fra de forskellige aktører på forsikringsmarkedet.

Vælg den rigtige byggeskadeforsikring

Det er vigtigt med den rigtige byggeskadeforsikring, når man bygger nyt, og her på siden finder du spændende artikler, så du er klædt på til at tegne de rigtige forsikringer. På den måde kan du trygt koncentrere dig om dit projekt og med ro i sindet vide, at du og din familie er sikret, hvis noget går galt i processen eller efterfølgende, når I har taget det nybyggede eller renoverede i brug.

Vi har samlet et stort udvalg af artikler og formidler kontakt til dygtige håndværkere i dit lokalområde. På den måde kan du komme godt i gang med dit projekt.

Med en byggeskadeforsikring kan du trygt bygge nyt

Dit Nybyggeri er Danmarks førende portal for nybyggere, og her har vi samlet et stort udvalg af artikler og guides, så du kan få så god en oplevelse som muligt, når du har besluttet dig for at bygge nyt eller foretage større renoveringer i din bolig. Når man står foran et større byggeprojekt, er der meget, som man skal være opmærksom på. Når du har besluttet dig for projektets rammer, og besluttet om det skal udføres af et professionelt byggefirma eller på egen hånd, bør du få styr på forsikringerne.

En byggeskadeforsikring dækker alvorlige skader på byggeriet som: materialefejl, projekteringsfejl og udførelsesfejl. Byggeskadeforsikringen er din garanti, når dit byggeprojekt skal realiseres. Skader kan ende med at blive meget dyre, og da man ofte først bliver opmærksom på fejl og mangler, efter projektet er afsluttet, kan der opstå uenighed om skyldspørgsmålet. Det kan nemt skabe en uheldig situation og økonomisk ruin for den enkelte. Det vil vi gerne undgå, og derfor har vi samlet et udvalg af artikler og guides, som vi anbefaler, at du læser, så du er klædt på til et sikkert og trygt forløb, når du skal i gang med dit projekt.

En byggeskadeforsikring gælder i 10 år, og det har siden 2008 været obligatorisk for professionelle bygherrer at have en byggeskadeforsikring, når der opføres bygninger til helårsbeboelse.

Sådan finder du den rigtige byggeskade forsikring

Det er vigtigt, at ens forsikringer passer til ens individuelle behov. Derfor anbefaler vi altid, at du forhører dig hos din byggeleder, hvis du gør brug af et professionelt byggefirma eller kontakter dit forsikringsselskab, hvis du selv vil stå for projektet. Mange forsikringsselskaber har faste regler, der skal overholdes, hvis forsikringen skal gælde. Der kan være krav om, at autoriserede håndværkere står for udførelsen af bestemte opgaver som f.eks. vvs eller elektriske installationer.

Vi har samlet en oversigt over Danmarks bedste byggefirmaer, som du kan gøre brug af, når du skal bygge nyt eller renovere din eksisterende bolig. Her er der styr på sagerne, men vi anbefaler stadig, at du læser artiklerne her på siden, så du har helt styr på forsikringerne.

Det skal du være opmærksom på i forhold til bygge skade forsikring

Mange tror fejlagtigt, at eventuelle skader altid er dækket af deres husforsikring, men du kan faktisk komme ud for situationer, hvor din husforsikring ikke dækker skaderne. Derfor anbefaler vi altid, at du kontakter dit forsikringsselskab, inden projektet påbegyndes. Det er en god idé at få svaret på skrift, så der ikke opstår tvivl i en eventuel skadessituation.

Forsikringsselskabet vil ofte anbefale en entrepriseforsikring, som også kaldes ” all Risk forsikring”. Med en entrepriseforsikring er du helgarderet, når du skal i gang med at bygge nyt eller foretage en større renovering i din bolig. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du kontrakter dit forsikringsselskab, inden byggeriet sættes i gang. Man risikerer nemlig, at forsikringen ikke dækker, hvis byggeriet ikke er godkendt af forsikringsselskabet på forhånd. Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvornår det er påkrævet, at projektet bliver forhåndsgodkendt. Det kunne være i forbindelse med tilbygninger, som gør dit boligareal større, tilføjelse af opbevaringsplads i form af kælder eller loftsrum, ændring af husets tag ved f.eks. at vælge stråtag og mange andre former for renovering. Vi anbefaler altid, at du kontakter dit forsikringsselskab, så du er på den sikre side.

Tegn en forsikring byggeskade i dag

Hvis du skal i gang med at bygge nyt eller foretage en større renovering i hjemmet, anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab i dag og forhører dig om din specifikke situation. Det kan være en god idé at kontakte flere selskaber, da man på denne måde kan sammenligne tilbud og vælge det mest fordelagtige tilbud om byggeskade- eller entrepriseforsikring.

Hvorfor skal jeg have en forsikring bygge skade?

Nybyggeri og renovering er ikke uden risiko. Selvom du gør dit forarbejde og vælger et pålideligt byggefirma, kan der opstå skader, og byggeriet kan være præget af fejl og mangler, som du måske først opdager, når du har boet i dit nybyggede hus eller renoverede bolig i et stykke tid. Det kan medføre tvivl om ansvar, og du risikerer, at forsikringen ikke dækker. Det kan være en dyr affære at udbedre skader, og byggeskader kan potentielt føre til økonomisk ruin.

Vi har samlet artikler med information om de forsikringer, herunder byggeskadeforsikring, som du bør tegne, når du skal i gang med at bygge nyt eller foretage et større renoveringsprojekt. På den måde kan du koncentrere dig om arbejdet og med ro i sindet vide, at du og din familie er sikret i tilfælde af uforudsete hændelser.

Det har siden 2008 været obligatorisk for professionelle bygherrer at tegne byggeskadeforsikring

Hvornår skal jeg tegne en bygge skadeforsikring?

Du bør undersøge om en byggeskadeforsikring er nødvendig, når du planlægger at bygge nyt eller foretage en større renovering i hjemmet. Du kan ikke være sikker på, at din husforsikring dækker, og ofte kræver forsikringsselskaberne, at de har godkendt projektet, før det påbegyndes.

En byggeskadeforsikring hører til huset, så hvis du køber et hus, der er under 10 år gammelt, vil du være dækket af bygherrers forsikring. Vi anbefaler, at du læser de artikler, som vi har samlet her på siden, hvor du finder relevant information om byggeskade- og andre forsikringer, som du bør tegne, når du har planlagt at bygge nyt eller udfører større projekter. Vi ønsker dig god læselyst og god fornøjelse med arbejdet.

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C