At vælge en byggerund til dit nye sommerhus kræver, at du er afklaret fra starten og ved, hvor du kan gå på kompromis, og hvor du ikke kan. Er det vigtigt, at der er vand og strand i gåafstand, eller betyder det mere for dig, at det er et naturområde med skov og gode vandremuligheder? Det kan også være, du ønsker at være tæt på indkøb og byliv? Selvom det ville være rart, er det formentlig umuligt at få opfyldt alle dine ønsker.

Krav til byggegrunden

Når du har udvalgt den rette beliggenhed, så er det vigtigt at huske, at der ofte er rift om byggegrundene, og du kan langt fra være sikker på, at du får præcis den grund, du har udset dig. Derfor bør du tænke over, hvilke præmisser du har til selve byggegrunden. Hvor stor skal den være, og hvor flad skal den være?

Er prisen fair?

Økonomi spiller en stor rolle for de fleste nybyggere, men det kan være svært at gennemskue, om prisen på en byggegrund er rimelig, eller om den er for dyr. Først og fremmest bør du undersøge, om prisen er gennemsigtig og inklusiv alle de faktorer, du har regnet med på forhånd. At bygge nyt sommerhus er en stor investering, så det er vigtigt at gardere sig imod uventede udgifter. Vær sikker på, at din kontrakt med byggeselskabet er dækkende.

Læs også: Hvad koster det at bygge nyt sommerhus?

Undersøg fundamentet

Der er masser af skrækhistorier om nybyggede sommerhuse, hvor jorden og fundamentet under huset ikke er sikret tilstrækkeligt. Hvis du selv står for byggeriet, bør du sikre dig hjælp fra bygningseksperter, hvis du derimod har et byggeselskab til at stå for dit byggeprojekt, skal du sikre dig, at den kontrakt, du har underskrevet, omfatter en grundig undersøgelse af jordbund og fundering. Husk, at du altid har ret til at få undersøgt jorden på din grund, og det er samtidig købers ret at annullere handlen, hvis jorden ikke er optimal. 

Gå efter din mavefornemmelse

Det lyder banalt, men hvis du ikke har en god følelse, når du står på grunden, så bør du genoverveje, om det er det rette sted at bygge nyt sommerhus. Du står overfor en stor investering, og det er vigtigt, at du føler dig tilpas. Tanken er jo, at du skal bygge et sommerhus, som du kan bruge i mange år frem i tiden. Kig dig omkring, tag din tid og mærk efter, om det er det rigtige for dig og din familie.

 

Læs de mest populære artikler i vores årsmagasin Læs årsmagasinet gratis her

Bestil på print 249,00 kr. (ekskl. levering)