Sådan gør du dit hus mere intelligent

“Vi står faktisk allerede midt i en form for hus-revolution, fordi flere og flere intelligente løsninger bliver helt naturlige i vores huse. Nogle benytter sig blot af et par af mulighederne – f.eks. at benytte Google eller Apple til at styre lys og lyd i husets rum, andre går hele vejen og inddrager både vinduer, garageport, emhætte og støvsugning i deres ‘Smart Home‘ – Johnny Roager, salgschef i Logic Group.

En smart home integration til dit nybyggeri.

Udviklingen går hurtig, for hvem ønsker ikke et intelligent hjem, der gør livet i huset mere behageligt, trygt og sundt – til glæde for hele familien? forklarer Johnny Roager, salgschef i Logic Group

Når man taler om ‘Smart Home‘, så taler man i virkeligheden også om den gren af den digitale revolution, der kaldes IOT, også kendt som ‘Internet of Things‘. Det lyder umiddelbart mystisk og besværligt, men faktisk er der tale om at udnytte de mange muligheder, der er i at få huset til at samarbejde med dig og din familie.

Ideel til både nye huse og til renoveringer

Hvorfor ikke lade din robotstøvsuger arbejde, når du ikke er hjemme, lade dine vinduer åbne automatisk, når du laver mad i køkkenet eller få garageporten til at åbne af sig selv, når du kommer hjem fra job? Sådan er mange huse allerede i dag og det er helt sikkert, at det bliver sådan husene kommer til at fungere.

Det danskejede selskab Logic Group har udviklet en løsning, der samler det hele i en brugervenlig og trådløs løsning, der kan installeres i både nye huse og eksisterende huse. Uden at skulle bøvle med at trække ekstra kabler – men ved ganske enkelt at udskifte de kendte kontakter med såkaldte Matrix-kontakter.

 

Matrix kontakt fra Logic Group uden lys

Med Logic Group fungerer det intelligent hus stadig, selvom en eller anden kommer til at grave internetforbindelsen over ude i vejen – ganske enkelt fordi Matrix-kontakterne udgør en form for lokalt netværk i huset, der taler sammen.

[d_quote source=”Johnny Roager” align=”right”]
Jeg havde selv 5-6 remotes til at ligge og flyde… en til højttalerne, en til ovenlysvinduerne osv osv. I dag sidder det hele i Matrix-kontakterne.“
[/d_quote]

Matrix-kontakten er omdrejningspunktet

 “Da Logic Group blev etableret var det ud fra den klare idé, at selskabet ikke ville lave en løsning, der krævede, at man skulle trække nye kabler. Så vi udviklede det, vi kalder Matrix-betjeningstryk,“ forklarer 

Johnny Roager og fortsætter: “Og vi har designet vores betjeningstryk, så den passer ind i de huller, der er lavet til de klassiske danske kontakter. Det skal simpelthen være nemt at få et intelligent hus!“  

Huset kan sagtens være intelligent fra fødslen 

Der kommer hele tiden nye produkter, der kan integreres i det intelligente hus – nye typer vinduer, styring af persienner, biopejs, ventilation osv. – men det vigtigste er, at alt det grundliggende er på plads. “Jeg plejer at sige, at vores løsning er selve infrastrukturen i et hus. Vi er det fundament, det intelligente hjem bygger på, så det er klogt at tænke ‘Smart Home‘ ind i selve nybyggeriet,“ understreger Johnny Roager.

Matrix kontakt fra Logic Group, der lyser

“Både den digitale sikkerhed og driftssikkerheden er på plads. Det samme gælder brugervenligheden. Det nytter jo ikke noget at tale om et intelligent hus, hvis løsningerne rent faktisk ikke er intelligente. Det skal de naturligvis være,“ påpeger Johnny Roager. 

Lad Logic Group stå for løsningen

“Står en familie og skal til at bygge nyt, så ved jeg godt, at der er tusindvis af detaljer, som fylder hovederne, men det er faktisk ikke særlig krævende at tænke ‘Smart Home‘ ind i byggeriet. Elektrikeren skal jo trække kabler til strøm under alle omstændigheder, og da vores Matrix-kontakter passer direkte ind i de klassiske danske dåser, så er det første og vigtigste skridt til et intelligent hus allerede skabt,“ forklarer Johnny Roager og fortsætter: “Sammen med familien og el-installatøren designer vi en smart home løsning, som elektrikeren kan arbejde ud fra. Måske har familien en teenagesøn, der gamer meget. Det betyder, at der skal være tænkt stand-by strøm ind i hans værelse, og måske skal der gives automatisk besked til forældrenes mobiltelefoner, når børnene kommer hjem fra skole eller man ønsker at slukke for hele huset på vej ud af døren. Mulighederne er utallige, og det hele ligger i vores Matrix-kontakter. Og vi skal nok stå for løsningen, så kunderne får smart home, der virker fra første minut.“ 

Oversigt: Se Danmarks bedste byggefirmaer her

Masser af muligheder 

Udviklingen går i dag så stærkt, at det ikke er realistisk at forudsige hvilke nye produkter, der bliver intelligente i fremtiden. “Den måde, vi har tænkt ‘Smart Home‘ på er det faktisk lige meget, hvad fremtiden bringer. Vi arbejder på en såkaldt ‘Åben Protokol‘. Det er lidt nørdet, men det betyder sådan set blot, at vi ikke er bundet af de forskellige produkter og leverandører. Og med smart home kan familien få endnu mere funktionalitet uden nødvendigt at skulle bruge os, det klarer de selv – det kunne for eksempel være, at de gerne vil styre husets temperatur. Skinner solen, så kan huset automatisk åbne ovenlysvinduerne, så der ikke er varmt som en bageovn, når familien kommer hjem,“ siger Johnny Roager.

Få mere viden om husdesign

Alt fra belysning til indeklima og tryghed 

“Når først Matrix-kontakterne er installeret, så bestemmer man egentlig selv, hvor intelligent, huset skal være – og på hvilken måde. Det er oplagt at styre husets lyssætning. Det kan ske på selve kontakten, eller det kan ske ved at sige “Google, tænd lyset i stuen“ eller “Google, tænd lyset på 25% i soveværelset“. Indeklimaet kan gøres sundt og naturligt gennem automatisk udluftning fra ovenlysvinduerne. Og man kan etablere overvågning af, om døre og vinduer er åbne eller lukkede. Alt sammen opsat fra starten af os, så man som familie bare kan flytte ind og nyde den komfort og tryghed, som et intelligent hus kan tilbyde,“ slutter Johnny Roager.  

Logicliving i kasse

“I et ‘Smart Home‘ skal man stadig lægge tøjet i vaskemaskinen, men det smarte kommer, når man på sigt kan starte kogevasken på det tidspunkt, hvor prisen på strøm er lavest, eller hvis der er overskudsstrøm at hente fra solpanelerne på taget. Det er den slags, der virkelig er intelligent, synes jeg, og det er noget vi naturligvis kigger ind i fremadrettet“ fortæller Johnny Roager 

5 gode grunde til at vælge Logic Group til dit Smart Home 

  • Trådløs, stabil og med høj digital sikkerhed
  • Stilfuldt design der passer ind i dansk el-format
  • Nem og hurtig at installere (kræver ikke nye kabler!)
  • Pædagogisk og brugervenlig løsning
  • Mulighed for løbende udvidelse med nye produkter og funktioner 

Hvad synes du om denne artikel?

Gode råd og leverandøranbefalinger

Johnny Roager – Logic Group

 

Min side

Durian Media og Kommunikation
Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus C

Få et overblik over de bedste byggefirmaer

Klik her